Honest comparisons that you really benefit from
   

News & press

Our sites and Bencom itself regularly appear in the media. Below is a selection of publications in magazines, newspapers and around the web.

NU: Eerste energieleverancier zakt met tarief tot onder prijsplafond, meer zullen volgen  

Na weken wachten kunnen consumenten gaan profiteren van dalende energieprijzen. De eerste energieleverancier heeft nieuwe tarieven aangekondigd die onder het prijsplafond van de overheid liggen. Vergelijkingssites verwachten dat meer leveranciers dit voorbeeld zullen volgen, maar nog niet bij vaste contracten.

Dvhn: Het prijsplafond voor energie gaat vandaag in. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt  

Wat moet je zelf doen nu sinds 1 januari voor gas en stroom het prijsplafond geldt? Waar moet je op letten om niet teveel te betalen? Nou, dat is best ingewikkeld als je zonnepanelen, een elektrische auto of -boiler hebt.

FD.nl: Wisselen van energieleverancier loont weer  

Consumenten kunnen tot wel 40% goedkoper uit zijn als ze nu overstappen van energieleverancier. Dat er weer iets te kiezen valt dit jaar, is een trendbreuk. Vaste contracten worden nog steeds niet aangeboden.

Telegraaf.nl: Gasprijs terug bij af, heeft dat prijsplafond dan nog zin?  

AMSTERDAM – 2023 wordt het jaar van het energieprijsplafond: vanaf komende zondag moet die maatregel voorkomen dat mensen worden opgezadeld met een torenhoge stroom- en gasrekening. De regeling is met grote haast in elkaar gezet, en blijkt moeilijker in elkaar te steken dan veel mensen misschien denken. Daarom: vijf vragen over hoe het plafond precies werkt.

Nu.nl: Prijzen van energiecontracten liepen niet eerder zo ver uiteen  

De tarieven die de verschillende energiebedrijven rekenen, lopen steeds verder uiteen. Voor wie een nieuw contract afsluit per 1 januari, loopt dat verschil op tot wel 25 procent. Dat is uniek, zegt Ben Woldring van vergelijkingssite Gaslicht.com in gesprek met NU.nl.

AD.nl: Besparen op je zorgverzekering; dit is waar je op moet letten  

Naar verwachting kiest een recordaantal Nederlanders dit jaar voor een andere zorgverzekeraar. In de rubriek zorgverzekeringsmythes schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink wekelijks over zorgverzekeringen. Vandaag: hoe kun je besparen en waar moet je op letten?

RTL Nieuws: Energiebedrijven moeten meterstand opvragen bij alle klanten  

Energieleveranciers moeten per 1 januari de meterstanden van klanten op gaan vragen, stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dit geldt voor alle mensen met een domme meter of slimme meter die geen meterstanden doorgeven. Alleen dan kun je het prijsplafond controleren en worden klanten afgerekend op het daadwerkelijke energieverbruik.

RTV Noord: Nieuwe regels voor het energieplafond: reken je niet rijk  

Nu de regering de details van het prijsplafond voor gas en stroom heeft uitgewerkt, blijkt dat veel huishoudens hun berekeningen van de energiekosten voor 2023 in de prullenbak kunnen gooien.

Telegraaf.nl: Koopkrachtzorgen raken zorgpolis: Kan het ergens goedkoper?  

Nog een paar weken om je zorgverzekering op te zeggen en een nieuwe af te sluiten. Daarover zijn veel vragen, zo bleek dinsdag tijdens het zorgspreekuur van de Telegraaf. Experts van CZ, DSW, Menzis, Zilveren Kruis, VGZ, SKGZ, Pricewise, Poliswijzer en Consumentenbond beantwoordden er zo’n tweehonderd. Een greep.

Telegraaf.nl: De kwestie: Budgetpolis. ‘Het gaat erom dat je bewuste keuze maakt’  

Er wordt vaak gedacht dat je met een budgetpolis niet goed verzekerd bent voor zorg. Dat is niet het geval. voor spoedeisende en verloskundige zorg kun je in elk ziekenhuis terecht en dat wordt volledig vergoed. Ook de zorg voor kinderen (tot 18 jaaR) krijg je in elk ziekenhuis volledig vergoed. Ga je voor geplande zorg naar een niet-gecontracteerd ziekenhuis, ook dan wordt de zorg vergoed, alleen niet volledig. Verwijst je huisarts je naar het ziekenhuis, dan is het raadzaam om vooraf te controleren welk ziekenhuis gecontracteerd is.

Nos.nl: Ondanks prijsplafond, flink meer kwijt aan energie  

Het prijsplafond gaat veel huishoudens helpen om de energierekening omlaag te brengen, maar zit je met je verbruik boven dat plafond, dan is er kans dat je juist meer gaat betalen dan nu. De grote energiemaatschappijen Essent en Vattenfall verhogen hun tarieven per 1 januari namelijk fors. En voor al het verbruik dat boven dat plafond zit, betaal je de volle prijs en meer, omdat ook de belastingen op energie omhoog gaan.

Nu.nl: Mobiele bellers met lopend contract betalen de inflatierekening  

Klanten van KPN, Vodafone en T-Mobile met een lopend contract gaan door inflatiecorrecties gedurende hun abonnementsperiode steeds meer betalen voor hun abonnement. Nieuwe klanten of mensen die hun contract verlengen, krijgen daarentegen hetzelfde abonnement voor de oude, lagere prijs. Zo betalen mensen die langer klant zijn meer dan kersverse klanten.

Telegraaf.nl: Koud weer en China blazen prijzen gas en stroom weer snel omhoog  

Gas en stroom zijn flink duurder geworden sinds het dal van begin vorige maand. Koud en windstil najaarsweer heeft
de energieprijzen de afgelopen weken stevig opgejaagd. Gas is ook prijziger geworden door de sterk groeiende vraag
vanuit China.

Nu.nl: Zonnepanelen huren in plaats van kopen: is dat slim?  

Met de huidige hoge energieprijzen zijn zonnepanelen in trek bij consumenten. Voor wie niet kan of wil kopen, zijn er ook genoeg aanbieders op de markt die de panelen verhuren. Is het slim om zonnepanelen te huren?

Telegraaf: Forse toename wisselen zorgverzekering: ’Schrik om maandbedrag nieuwe premie’  

Hogere zorgpremies zorgen ervoor dat maar liefst drie keer zo veel mensen voor het eind van het jaar willen wisselen
van zorgverzekering in vergelijking met vorig jaar, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Poliswijzer.nl. De
belangrijkste vraag daarbij: hoe bespaar ik op de premie?

Telegraaf.nl: Dit is een groot risico bij keuze nieuwe zorgverzekering  

Moet je wel of niet overstappen van zorgverzekeraar en waar moet je dan op letten? Deze dinsdag organiseert De Telegraaf het zorgspreekuur, waar lezers al hun zorgvragen kunnen stellen aan experts.

Business Insider: Zoveel extra risico loop je echt met hoger eigen risico voor zorgverzekering: bekijk de grafiek  

Door de stijging van de zorgpremies voor 2023 zoeken veel Nederlanders naar manieren om te besparen op de zorgverzekering. Eén van de manieren om dat te doen is een hoger eigen risico nemen voor de basisverzekering, waarbij je bepaalde kosten zelf moet betalen als je ziek wordt. Belangrijk is wel dat je de extra kosten van een hoger eigen risico kunt dragen.

Volkskrant.nl: Vergelijken van energieprijzen is flink puzzelen: aanbieders hanteren verschillende belastingtarieven  

Consumenten die nu op zoek zijn naar een goedkoper energiecontract, moeten daarbij extra scherp opletten. Aanbiedingen zijn zeer moeilijk te vergelijken omdat er vaak met verschillende belastingtarieven wordt gerekend

BNR: Dit zou weleens de duurste decembermaand ooit kunnen worden  

De meteorologische winter is begonnen en er is meteen koud weer in aantocht. De eerste twee weken van december zijn de temperaturen zowel overdag als ‘s nachts lager dan normaal. En dat heeft direct gevolgen voor de gasprijs.

Telegraaf.nl: Energierekening wordt 2500 euro duurder zodra prijsplafond eindigt  

AMSTERDAM – De energienota gaat extreem stijgen zodra het prijsplafond eindigt. Ieder huishouden betaalt vanaf 2024 weer de volledige stookkosten en wordt dan ook nog eens keihard geraakt door fors hogere energiebelastingen, waarschuwt Vereniging Eigen Huis (VEH). De gemiddelde gas- en stroomrekening wordt in 2024 liefst 2500 euro duurder, verwacht VEH.

Business Insider: Vaste kosten energie in 2023 minstens €300 hoger, ook als je profiteert van prijsplafond voor stroom en gas  

Met het prijsplafond voor energie probeert de overheid de verbruikskosten van gas en stroom in 2023 binnen de perken te houden. Maar er zijn ook vaste kosten op de energierekening die je altijd betaalt, ongeacht je verbruik. Business Insider laat zien hoe hard de vaste kosten voor energie stijgen in 2023.

Het Parool: Niet alleen de premies gaan omhoog: dit verandert er aan de zorgverzekering in 2023  

De zorgpremies gaan volgend jaar flink omhoog. Maar wie verder kijkt naar de polissen, ziet nog meer. Wat verandert er volgend jaar aan onze zorgverzekering? We zetten de belangrijkste punten uit de kleine lettertjes op een rij.

AD.nl: Niet alleen de premies gaan omhoog: dit verandert er aan de zorgverzekering in 2023  

De zorgpremies gaan volgend jaar flink omhoog. Maar wie verder kijkt naar de polissen, ziet nog meer. Wat verandert er volgend jaar aan onze zorgverzekering? We zetten de belangrijkste punten uit de kleine lettertjes op een rij.

Business Insider: Zorgverzekering 2023: goedkope naturapolis of duurdere restitutiepolis – zo groot is premieverschil en dit krijg je ervoor terug  

Zorgverzekeraars hebben de premies voor de basisverzekering bekendgemaakt, waarmee het overstapseizoen is geopend. Voor 2023 is het aantal restitutiepolissen met vrije zorgkeuze en volledige vergoeding flink uitgedund. Er zijn meer polissen waarbij je een deel van de zorg zelf moet betalen. Business Insider behandelt de verschillen in premies en vergoeding waar je op moet letten, als je een andere zorgverzekering overweegt.

Business Insider: Zorgpremie in 2023: vergelijk wat je gaat betalen voor de basisverzekering  

Op zaterdag 12 november worden alle zorgpremies voor 2023 bekend. Zorgverzekeraars voeren vanwege stijgende kosten waarschijnlijk forse verhogingen van de zorgpremies door. Bekijk het overzicht van de zorgpremies voor de basisverzekering in 2023.

Volkskrant.nl: Budget Energie rekent creatief met saldering, Consumentenbond loopt inkomsten mis  

Van salderen op jaarbasis naar salderen per maand. Het levert Budget Energie wel veel nieuwe klanten zonder panelen op, maar het bedrijf verspeelt ook goodwill bij de mensen met panelen en de Consumentenbond.

DVHN: Nu overstappen van energieleverancier loont weer volgens Ben Woldring. Kan zomaar honderden euro’s per maand opleveren  

De gasprijzen zijn vanaf de top met bijna 70 procent gedaald. Heeft het zin om dit jaar nog over te stappen? En waarom kunnen mensen met zonnepanelen bijna geen nieuw energiecontract krijgen? Vragen en antwoorden over je gas en licht.

BNR Nieuws: Groot deel van Nederland voelt nog niks van gestegen energieprijs  

Veel consumenten merken nog helemaal niks van de gestegen stroom- en gasprijzen. Bij een groot aantal energiebedrijven heeft namelijk de helft van de klanten een vast contract van vóór de Oekraïne-oorlog. Wel lopen veel van die contracten de komende maanden af, blijkt uit navraag van BNR.

BNR De Ochtendspits: Groot deel van Nederland voelt nog niks van gestegen energieprijs [1.39.20]  

Veel consumenten merken nog helemaal niks van de gestegen stroom- en gasprijzen. Bij een groot aantal energiebedrijven heeft namelijk de helft van de klanten een vast contract van vóór de Oekraïne-oorlog. Wel lopen veel van die contracten de komende maanden af, blijkt uit navraag van BNR.

Business Insider: Prijsplafond energie: heeft switchen van energieleverancier nog zin in 2023?  

In 2023 gaan er maximumprijzen gelden voor stroom en gas, gekoppeld aan een bepaalde verbruikslimiet. Heeft het nog zin om van energieleverancier te switchen als het prijsplafond in werking treedt?

AD: Waarom het voor de meeste verzekerden niet verstandig is het eigen risico te verhogen  

Het wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro wordt gezien als straf op ziek zijn. In de rubriek zorgverzekeringsmythes schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink wekelijks over zorgverzekeringen. Vandaag: door je wettelijk verplichte eigen risico vrijwillig te verhogen kun je honderden euro’s besparen, maar is het verstandig?

Dagblad van het Noorden: Wat moet ik doen met mijn energiecontract nu er een prijsplafond komt? Ben Woldring uit Groningen, dé gas- en lichtexpert van Nederland, heeft het antwoord  

Wat gaan we er van merken, het prijsplafond voor gas en stroom? En wat moeten we als consument nu doen? Wie kan dat beter weten dan de Groningse ondernemer Ben Woldring, oprichter van de vergelijkingssite gaslicht.com. Onlangs was hij als energie-expert te gast in de Tweede Kamer in Den Haag.

De Telegraaf: Vast energiecontract oplossing torenhoge prijzen  

AMSTERDAM – Sinds het oorlogsspook in Oekraïne rondwaart, stegen de energietarieven ongekend hoog. Ben Woldring pleit voor vaste contracten met hoge opzegvergoedingen. „Dit geeft de impuls aan energiebedrijven om beter in te kopen met lagere tarieven tot gevolg.”

Telegraaf: Alweer duurder stroom en gas – waarom?  

Volgens het kabinet kan 60 procent van de Nederlandse huishoudens qua verbruik onder het plafond blijven. Dat betekent dat zij maximaal 290 euro in de maand gaan betalen. „Ik heb geen reden om aan die inschatting te twijfelen”, zegt Ben Woldring, oprichter van energievergelijkingssite Gaslicht.com. Er kleven ook nadelen aan het plan…

NOS: Grote verschillen in sterk stijgende energietarieven per 1 oktober  

De tarieven bij energiemaatschappijen stijgen per 1 oktober flink, ook zijn er grote verschillen. Dat blijkt uit data die prijsvergelijkers Independer en Gaslicht.com met de NOS hebben gedeeld. Eneco en Greenchoice zijn de enige twee die met hun gasprijs ver boven de drie euro zitten.

Enphase: Enphase Energy and Gaslicht.com Expand IQ Microinverter Deployments in the Netherlands  

Enphase Energy, Inc., a global energy technology company and the world’s leading supplier of microinverter-based solar and battery systems, announced today that Gaslicht.com, a Netherlands-based leading energy platform and part of the Bencom Group, is seeing an increase in deployments of residential solar energy systems powered by the Enphase® IQ7™ family of microinverters. Gaslicht.com’s energy platform is growing rapidly with year-over-year growth of more than 20 percent.

Volkskrant: Ook energiebedrijven weten niet hoe huishoudens de rekening moeten betalen  

De experts (o.a. Ben Woldring) die de Tweede Kamer heeft uitgenodigd zijn het over één ding eens: de hoge energieprijzen brengen een recordaantal gezinnen aan de bedelstaf. Over mogelijke oplossingen zijn ze minder eensgezind. Die zijn óf te duur, óf niet uitvoerbaar, óf te generiek, óf komen te laat.

Trouw: Energiebedrijven sceptisch over plannen Europese Commissie  

Topmannen Ben Woldring van Gaslicht.com, Bram Drewes van Vattenfall en Ron Wit van Eneco beantwoorden vragen tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer.

NOS: ‘Snel afspraken nodig om massale energieafsluitingen te voorkomen’  

Als de politiek en de energiebedrijven niet snel goede afspraken maken over consumenten die hun energierekening niet kunnen betalen, dan dreigen deze winter mogelijk massale afsluitingen. “Maar wij willen natuurlijk liever niemand afsluiten”, zegt directeur Hans-Peter Oskam. “We moeten samen afspraken maken. Wat kunnen we doen voor de mensen die dreigen te worden afgesloten?” Woensdag komen daarvoor Eneco, Vattenfall en Gaslicht.com naar de Tweede Kamer.


© 1998 - 2023 Bencom Group BV > Founded in Groningen