Faire Komparatoren, von denen Sie wirklich profitieren
   

Neuigkeiten & Presse

Nachrichten und Pressemitteilungen

  • In den Medien erscheinen regelmäßig Berichte über Bencom und die Webseiten. Nachstehend finden Sie eine Auswahl der erschienen Veröffentlichungen in Zeitschriften, Zeitungen und im Web.

Pressemitteilungen

  • Nachstehend finden Sie eine Übersicht und ein Archiv der Entwicklungen bei und  rundum Bencom. Unter Publikationen finden Sie eine Auswahl an erschienenen Publikationen in den Medien.
NOS: Meerjarige energiecontracten maken comeback: ‘Tot nu toe zit alles dit jaar mee’  

Sinds de energiemarkt ruim anderhalf jaar geleden op hol sloeg, waren ze niet te krijgen: een contract bij een energieleverancier met een vaste prijs voor meerdere jaren. Maar vanaf begin juni zijn dergelijke contracten weer af te sluiten, bij een enkele leverancier kan het nu al.

DvhN: Waarom is energie nog zo duur en is vastzetten verstandig? Ben Woldring: ‘Markt ziet er weer goed uit voor de consument’  

Nederlandse consumenten kunnen weer energiecontracten afsluiten met vaste prijzen voor één jaar, of na 1 juni zelfs voor drie jaar. Die tarieven liggen over het algemeen iets onder het prijsplafond. Maar energieleveranciers kopen hun gas en stroom zelf op de markt inmiddels veel goedkoper in.

Telegraaf: Waarom is energie nog zo duur en is nu vastzetten verstandig?  

Nederlandse consumenten kunnen weer energiecontracten afsluiten met vaste prijzen voor één jaar, of na 1 juni zelfs voor drie jaar. Die tarieven liggen over het algemeen iets onder het prijsplafond. Maar energieleveranciers kopen hun gas en stroom zelf op de markt inmiddels veel goedkoper in.

DvhN: Kenners: sluit voor 1 juni eenjarig energiecontract af. Opzeggen vaste contracten daarna kostbaar. ‘Het is gevaarlijk’  

Huishoudens kunnen na 1 juni te maken krijgen met hoge energieboetes. Vanaf die datum zijn nieuwe regels van kracht als mensen voortijdig van hun vaste energiecontract af willen.

RTV Noord: Energie-expert Ben Woldring: jaarcontract afsluiten loont, maar energiemarkt blijft onvoorspelbaar  

De energieprijzen dalen en dus raadt vergelijkings- en energie-expert Ben Woldring van Gaslicht.com aan om voor 1 juni een jaarcontract af te sluiten. ‘Ga goed vergelijken. Als je nu kiest voor een jaarcontract bespaar je direct en je verlengt de prijsbescherming in ieder tot geval tot volgend jaar.’

NU.nl: Kies voor een vast energiecontract voordat de hoge opzegboete ingaat  

Bij dalende energieprijzen is het verleidelijk om op nog goedkopere energie te wachten, maar het kan handiger zijn om nu een vast jaarcontract te sluiten. Vooral omdat consumenten vanaf 1 juni bij nieuw afgesloten contracten veel hogere opzegboetes moeten betalen als ze tussentijds van het contract af willen. Je kunt ook wachten op een meerjarencontract dat nu nog niet wordt aangeboden.

AD: Vergelijkers raden vast jaarcontract aan voor energie: ‘Prijszekerheid voor komende winter’  

Bijna zeven op de tien Nederlanders overwegen inmiddels een vast energiecontract voor een jaar af te sluiten, blijkt uit onderzoek. En dat is volgens energie-experts een verstandige keuze. ,,Dit is hét moment.”

NRC: Kijk of je van energiebedrijf kan wisselen, zegt Jetten  

Gas en elektriciteit zijn nog altijd duur, maar bij een derde van de contracten ligt het tarief al onder het prijsplafond. We hebben er lang op moeten wachten, maar ze zijn er weer. Jaarcontracten voor de levering van stroom en gas, zodat je gedurende twaalf maanden niet meer hoeft te schrikken van nieuwsberichten over duurder wordende energie.

EenVandaag: Vaste energiecontracten zijn terug: wanneer het verstandig is om er een af te sluiten  

Vaste energiecontracten, ze beginnen mondjesmaat terug te keren. Steeds meer leveranciers bieden klanten weer contracten aan waarbij de prijs voor energie voor een langere tijd vaststaat. Maar overstappen is voor de een gunstiger dan voor de ander.

Telegraaf: Wat is wijsheid: een vast energiecontract afsluiten of wachten tot de prijzen verder dalen?  

Prijsplafond, welk prijsplafond? Bij een klein tiental energieaanbieders – waaronder grotere jongens als Eneco – staan de tarieven inmiddels zo laag dat ook veelverbruikers een schappelijke prijs blijven betalen. Woensdag voegde Vandebron zich in het rijtje partijen die de tarieven zelfs voor een jaar willen garanderen. Dat roept wel de vraag op wat wijsheid is, als je nu nog een variabel tarief hebt: snel een vast contract afsluiten, of blijven zitten totdat de prijzen nog verder zijn gedaald?

DvhN: Flexibel of vast? Dit is het beste energiecontract volgens experts  

De zekerheid van een vaste prijs voor stroom en gas. Sinds enkele dagen bieden verschillende energieleveranciers weer jaarcontracten aan. Maar is het verstandig je nu voor een jaar vast te leggen?

RTL Nieuws: Prijsoorlog van start: nu een jaarcontract afsluiten of niet?  

Terug van weggeweest: een deal met je energieleverancier waarbij je de tarieven voor gas en elektriciteit voor een jaar vast kunt zetten. Essent biedt deze sinds kort als eerste grote leverancier weer aan, net als kleinere maatschappijen.

RTL Nieuws: Meer vaste energiecontracten aangeboden door nieuwe regels  

Wil je een vast contract bij je energieleverancier zodat je meer zekerheid hebt over je tarieven? Dan kun je beter wachten tot april voordat je overstapt. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) verwacht namelijk dat er vanaf die datum meer te kiezen valt.

DvhN: Heeft het zonder de salderingsregeling nog nut om zonnepanelen te kopen? Energie-experts geven hun mening  

Nergens in Europa liggen zoveel zonnepanelen op woningen als in Nederland. Maar de aantrekkelijke salderingsregeling wordt hier de komende jaren afgebouwd. Heeft het zonder deze regeling nog nut om zonnepanelen te kopen? Energie-experts geven hun mening.

RTL Nieuws: Overstappen van energieleverancier? ‘Er valt weer wat te kiezen’  

Een half jaar of een jaar: energiebedrijven komen zo zoetjesaan weer met aanbiedingen voor vaste contracten voor gas en stroom. Maar de energieprijzen blijven relatief hoog. Is het een goed idee om nu over te stappen? “Je betaalt voor zekerheid.”

Telegraaf: Is een vast energiecontract slim of juist niet?  

De energieprijzen zijn de laatste tijd gedaald, maar experts waarschuwen voor al te veel optimisme voor komende winter.

Vattenfall duikt in de lente onder prijsplafond: ’Meer effect als ze ’t nu doen’  

Vattenfall gaat de gas- en stroomtarieven fors verlagen per 1 april. Circa 700.000 klanten betalen daardoor straks minder voor stroom dan het prijsplafond, aldus het energiebedrijf. Hoe zit dat precies? Vijf vragen.

NU: Eerste energieleverancier zakt met tarief tot onder prijsplafond, meer zullen volgen  

Na weken wachten kunnen consumenten gaan profiteren van dalende energieprijzen. De eerste energieleverancier heeft nieuwe tarieven aangekondigd die onder het prijsplafond van de overheid liggen. Vergelijkingssites verwachten dat meer leveranciers dit voorbeeld zullen volgen, maar nog niet bij vaste contracten.

Dvhn: Het prijsplafond voor energie gaat vandaag in. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt  

Wat moet je zelf doen nu sinds 1 januari voor gas en stroom het prijsplafond geldt? Waar moet je op letten om niet teveel te betalen? Nou, dat is best ingewikkeld als je zonnepanelen, een elektrische auto of -boiler hebt.

FD.nl: Wisselen van energieleverancier loont weer  

Consumenten kunnen tot wel 40% goedkoper uit zijn als ze nu overstappen van energieleverancier. Dat er weer iets te kiezen valt dit jaar, is een trendbreuk. Vaste contracten worden nog steeds niet aangeboden.

Telegraaf.nl: Gasprijs terug bij af, heeft dat prijsplafond dan nog zin?  

AMSTERDAM – 2023 wordt het jaar van het energieprijsplafond: vanaf komende zondag moet die maatregel voorkomen dat mensen worden opgezadeld met een torenhoge stroom- en gasrekening. De regeling is met grote haast in elkaar gezet, en blijkt moeilijker in elkaar te steken dan veel mensen misschien denken. Daarom: vijf vragen over hoe het plafond precies werkt.

Nu.nl: Prijzen van energiecontracten liepen niet eerder zo ver uiteen  

De tarieven die de verschillende energiebedrijven rekenen, lopen steeds verder uiteen. Voor wie een nieuw contract afsluit per 1 januari, loopt dat verschil op tot wel 25 procent. Dat is uniek, zegt Ben Woldring van vergelijkingssite Gaslicht.com in gesprek met NU.nl.

AD.nl: Besparen op je zorgverzekering; dit is waar je op moet letten  

Naar verwachting kiest een recordaantal Nederlanders dit jaar voor een andere zorgverzekeraar. In de rubriek zorgverzekeringsmythes schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink wekelijks over zorgverzekeringen. Vandaag: hoe kun je besparen en waar moet je op letten?

RTL Nieuws: Energiebedrijven moeten meterstand opvragen bij alle klanten  

Energieleveranciers moeten per 1 januari de meterstanden van klanten op gaan vragen, stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dit geldt voor alle mensen met een domme meter of slimme meter die geen meterstanden doorgeven. Alleen dan kun je het prijsplafond controleren en worden klanten afgerekend op het daadwerkelijke energieverbruik.

RTV Noord: Nieuwe regels voor het energieplafond: reken je niet rijk  

Nu de regering de details van het prijsplafond voor gas en stroom heeft uitgewerkt, blijkt dat veel huishoudens hun berekeningen van de energiekosten voor 2023 in de prullenbak kunnen gooien.

Telegraaf.nl: Koopkrachtzorgen raken zorgpolis: Kan het ergens goedkoper?  

Nog een paar weken om je zorgverzekering op te zeggen en een nieuwe af te sluiten. Daarover zijn veel vragen, zo bleek dinsdag tijdens het zorgspreekuur van de Telegraaf. Experts van CZ, DSW, Menzis, Zilveren Kruis, VGZ, SKGZ, Pricewise, Poliswijzer en Consumentenbond beantwoordden er zo’n tweehonderd. Een greep.

Telegraaf.nl: De kwestie: Budgetpolis. ‘Het gaat erom dat je bewuste keuze maakt’  

Er wordt vaak gedacht dat je met een budgetpolis niet goed verzekerd bent voor zorg. Dat is niet het geval. voor spoedeisende en verloskundige zorg kun je in elk ziekenhuis terecht en dat wordt volledig vergoed. Ook de zorg voor kinderen (tot 18 jaaR) krijg je in elk ziekenhuis volledig vergoed. Ga je voor geplande zorg naar een niet-gecontracteerd ziekenhuis, ook dan wordt de zorg vergoed, alleen niet volledig. Verwijst je huisarts je naar het ziekenhuis, dan is het raadzaam om vooraf te controleren welk ziekenhuis gecontracteerd is.

Nos.nl: Ondanks prijsplafond, flink meer kwijt aan energie  

Het prijsplafond gaat veel huishoudens helpen om de energierekening omlaag te brengen, maar zit je met je verbruik boven dat plafond, dan is er kans dat je juist meer gaat betalen dan nu. De grote energiemaatschappijen Essent en Vattenfall verhogen hun tarieven per 1 januari namelijk fors. En voor al het verbruik dat boven dat plafond zit, betaal je de volle prijs en meer, omdat ook de belastingen op energie omhoog gaan.

Nu.nl: Mobiele bellers met lopend contract betalen de inflatierekening  

Klanten van KPN, Vodafone en T-Mobile met een lopend contract gaan door inflatiecorrecties gedurende hun abonnementsperiode steeds meer betalen voor hun abonnement. Nieuwe klanten of mensen die hun contract verlengen, krijgen daarentegen hetzelfde abonnement voor de oude, lagere prijs. Zo betalen mensen die langer klant zijn meer dan kersverse klanten.

Telegraaf.nl: Koud weer en China blazen prijzen gas en stroom weer snel omhoog  

Gas en stroom zijn flink duurder geworden sinds het dal van begin vorige maand. Koud en windstil najaarsweer heeft
de energieprijzen de afgelopen weken stevig opgejaagd. Gas is ook prijziger geworden door de sterk groeiende vraag
vanuit China.

Nu.nl: Zonnepanelen huren in plaats van kopen: is dat slim?  

Met de huidige hoge energieprijzen zijn zonnepanelen in trek bij consumenten. Voor wie niet kan of wil kopen, zijn er ook genoeg aanbieders op de markt die de panelen verhuren. Is het slim om zonnepanelen te huren?

Telegraaf: Forse toename wisselen zorgverzekering: ’Schrik om maandbedrag nieuwe premie’  

Hogere zorgpremies zorgen ervoor dat maar liefst drie keer zo veel mensen voor het eind van het jaar willen wisselen
van zorgverzekering in vergelijking met vorig jaar, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Poliswijzer.nl. De
belangrijkste vraag daarbij: hoe bespaar ik op de premie?

Telegraaf.nl: Dit is een groot risico bij keuze nieuwe zorgverzekering  

Moet je wel of niet overstappen van zorgverzekeraar en waar moet je dan op letten? Deze dinsdag organiseert De Telegraaf het zorgspreekuur, waar lezers al hun zorgvragen kunnen stellen aan experts.

Business Insider: Zoveel extra risico loop je echt met hoger eigen risico voor zorgverzekering: bekijk de grafiek  

Door de stijging van de zorgpremies voor 2023 zoeken veel Nederlanders naar manieren om te besparen op de zorgverzekering. Eén van de manieren om dat te doen is een hoger eigen risico nemen voor de basisverzekering, waarbij je bepaalde kosten zelf moet betalen als je ziek wordt. Belangrijk is wel dat je de extra kosten van een hoger eigen risico kunt dragen.

Volkskrant.nl: Vergelijken van energieprijzen is flink puzzelen: aanbieders hanteren verschillende belastingtarieven  

Consumenten die nu op zoek zijn naar een goedkoper energiecontract, moeten daarbij extra scherp opletten. Aanbiedingen zijn zeer moeilijk te vergelijken omdat er vaak met verschillende belastingtarieven wordt gerekend

BNR: Dit zou weleens de duurste decembermaand ooit kunnen worden  

De meteorologische winter is begonnen en er is meteen koud weer in aantocht. De eerste twee weken van december zijn de temperaturen zowel overdag als ‘s nachts lager dan normaal. En dat heeft direct gevolgen voor de gasprijs.

Telegraaf.nl: Energierekening wordt 2500 euro duurder zodra prijsplafond eindigt  

AMSTERDAM – De energienota gaat extreem stijgen zodra het prijsplafond eindigt. Ieder huishouden betaalt vanaf 2024 weer de volledige stookkosten en wordt dan ook nog eens keihard geraakt door fors hogere energiebelastingen, waarschuwt Vereniging Eigen Huis (VEH). De gemiddelde gas- en stroomrekening wordt in 2024 liefst 2500 euro duurder, verwacht VEH.

Business Insider: Vaste kosten energie in 2023 minstens €300 hoger, ook als je profiteert van prijsplafond voor stroom en gas  

Met het prijsplafond voor energie probeert de overheid de verbruikskosten van gas en stroom in 2023 binnen de perken te houden. Maar er zijn ook vaste kosten op de energierekening die je altijd betaalt, ongeacht je verbruik. Business Insider laat zien hoe hard de vaste kosten voor energie stijgen in 2023.

Het Parool: Niet alleen de premies gaan omhoog: dit verandert er aan de zorgverzekering in 2023  

De zorgpremies gaan volgend jaar flink omhoog. Maar wie verder kijkt naar de polissen, ziet nog meer. Wat verandert er volgend jaar aan onze zorgverzekering? We zetten de belangrijkste punten uit de kleine lettertjes op een rij.

AD.nl: Niet alleen de premies gaan omhoog: dit verandert er aan de zorgverzekering in 2023  

De zorgpremies gaan volgend jaar flink omhoog. Maar wie verder kijkt naar de polissen, ziet nog meer. Wat verandert er volgend jaar aan onze zorgverzekering? We zetten de belangrijkste punten uit de kleine lettertjes op een rij.

Business Insider: Zorgverzekering 2023: goedkope naturapolis of duurdere restitutiepolis – zo groot is premieverschil en dit krijg je ervoor terug  

Zorgverzekeraars hebben de premies voor de basisverzekering bekendgemaakt, waarmee het overstapseizoen is geopend. Voor 2023 is het aantal restitutiepolissen met vrije zorgkeuze en volledige vergoeding flink uitgedund. Er zijn meer polissen waarbij je een deel van de zorg zelf moet betalen. Business Insider behandelt de verschillen in premies en vergoeding waar je op moet letten, als je een andere zorgverzekering overweegt.

Business Insider: Zorgpremie in 2023: vergelijk wat je gaat betalen voor de basisverzekering  

Op zaterdag 12 november worden alle zorgpremies voor 2023 bekend. Zorgverzekeraars voeren vanwege stijgende kosten waarschijnlijk forse verhogingen van de zorgpremies door. Bekijk het overzicht van de zorgpremies voor de basisverzekering in 2023.

Volkskrant.nl: Budget Energie rekent creatief met saldering, Consumentenbond loopt inkomsten mis  

Van salderen op jaarbasis naar salderen per maand. Het levert Budget Energie wel veel nieuwe klanten zonder panelen op, maar het bedrijf verspeelt ook goodwill bij de mensen met panelen en de Consumentenbond.

DVHN: Nu overstappen van energieleverancier loont weer volgens Ben Woldring. Kan zomaar honderden euro’s per maand opleveren  

De gasprijzen zijn vanaf de top met bijna 70 procent gedaald. Heeft het zin om dit jaar nog over te stappen? En waarom kunnen mensen met zonnepanelen bijna geen nieuw energiecontract krijgen? Vragen en antwoorden over je gas en licht.


© 1998 - 2023 Bencom Group BV > Founded in Groningen