Faire Komparatoren, von denen Sie wirklich profitieren
   

Neuigkeiten & Presse

Nachrichten und Pressemitteilungen

  • In den Medien erscheinen regelmäßig Berichte über Bencom und die Webseiten. Nachstehend finden Sie eine Auswahl der erschienen Veröffentlichungen in Zeitschriften, Zeitungen und im Web.

Pressemitteilungen

  • Nachstehend finden Sie eine Übersicht und ein Archiv der Entwicklungen bei und  rundum Bencom. Unter Publikationen finden Sie eine Auswahl an erschienenen Publikationen in den Medien.
NRC – Met een dynamische energieprijs draai je een wasje als het uurtarief lekker laag is  

Het loont meer dan ooit om beter naar de gas- en stroomprijzen te kijken. Zelfs wie van uur tot uur wisselende tarieven wil, kan dat krijgen. Al is dat niet voor iedereen een goed idee. Volgens De Jong van Gaslicht.com zijn dynamische prijzen niet voor iedereen weggelegd. „Je moet er bijna een sport van maken om dat steeds bij te houden en ook nog leuk vinden. En financieel is niet iedereen in staat om in de wintermaanden zijn daadwerkelijke verbruik af te rekenen.”

Nu.nl – Nieuw energiecontract afsluiten is sinds de jaarwisseling nóg lastiger geworden  

Een nieuw energiecontract afsluiten is sinds de jaarwisseling voor veel consumenten moeilijker geworden dan het al was. De keuze tussen vaste prijzen of een variabel contract is ingewikkelder en welke keuze het best is, verschilt per situatie. “Dat komt doordat de prijzen van variabele contracten sinds de jaarwisseling veel meer gelijk zijn aan de prijzen van vaste contracten”, vertelt energie-expert Sanne de Jong van Gaslicht.com.

Hart van Nederland – Dringende oproep aan het nieuwe kabinet: ‘Gooi btw op energie omlaag’  

Het vormen van een nieuw kabinet lijkt de uitgelezen kans om ook eens een start te maken met het aanpakken van de torenhoge energierekeningen. Vergelijkingssite Gaslicht.com komt met het idee om de btw op de energierekening van 21 procent te verlagen naar 9 procent. Iets wat Stella de Swart, die op bijstandsniveau leeft, uitstekend zou uitkomen: “Iedere euro is er één”.

Nu.nl – Overstappers zorgverzekering kiezen vaker voor hoger eigen risico  

Meer Nederlanders die afgelopen jaar via Poliswijzer.nl zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar kozen voor het maximale eigen risico. Het voordeel daarvan kan oplopen tot ruim 300 euro per jaar. Wel zijn de eerste 885 euro aan zorgkosten voor eigen rekening. Ook goedkope zogenoemde tweelingpolissen zijn populair.

Telegraaf – Zo besparen Nederlanders op hun zorgverzekering  

Er zijn nog twee dagen om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken voor 2022. De meeste Nederlanders die overstappen, kiezen ervoor om te besparen. Bijna driekwart gaat bijvoorbeeld voor het goedkopere label van een grote verzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Poliswijzer.

BNR – Gaslicht.com: Verlaag btw op energie  

Om de druk op huishoudens met torenhoge energierekeningen te verlagen moet de btw op gas en licht van 21 naar 9 procent. Dit zegt CEO Ben Woldring van prijsvergelijker Gaslicht.com. Zijn pleidooi krijgt steun van de Vastenlastenbond en schuldhulpverlenersclub NVVK. ‘Waarom wordt energie gezien als een luxegoed?’ vraagt Woldring zich af.

AD – Energieprijzen geëxplodeerd: ‘Verlaag btw op gas en licht naar 9 procent’  

De overheid ziet de btw-opbrengsten dankzij de torenhoge energietarieven verveelvoudigen. Terwijl veel gezinnen dit jaar honderden euro’s of meer kwijt zijn aan gas en licht, strijkt de schatkist miljarden extra op, becijfert onlinevergelijker Gaslicht.com. ,,De compensatie is voor een groot deel een sigaar uit eigen doos.”

BNR – Prijsvergelijkers: stap niet over naar andere energieleverancier  

Energieprijsvergelijkers adviseren consumenten om niet over te stappen naar een andere energieleverancier. Normaal gesproken is december juist dé maand om over te stappen, maar dit jaar zit er door de energiecrisis en het daardoor magere aanbod weinig beweging in de markt. De prijsvergelijkers adviseren om niet over te stappen en de kat uit de boom te kijken.

Kassa – Chaos op de energiemarkt. Wat is de oplossing?  

In de afgelopen maand leek het wel een totale chaos op de energiemarkt. De prijzen van vooral gas bereikten een extreme piek en vier energieleveranciers vielen om. Daardoor moeten ruim 100.000 klanten gedwongen overstappen naar een andere maatschappij. En daar krijgen ze te maken met een flinke prijsverhoging.

Telegraaf – ’Echt vrije zorgkeuze wordt steeds meer beperkt’  

Naar iedere zorgverlener kunnen gaan en dan altijd de volledige rekening vergoed krijgen: er zijn steeds minder zorgverzekeringen die dat dekken. De zogenoemde restitutiepolis wordt schaarser en bovendien onevenredig duurder, blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Poliswijzer.

Schade blijft beperkt: gas en licht vanaf januari tientjes per maand duurder bij energiereuzen  

De energierekening valt voor miljoenen Nederlanders inderdaad fors duurder uit vanaf 1 januari, blijkt uit de nieuwe tarieven van grote energiespelers Essent en Vattenfall. Van een verdubbeling lijkt echter geen sprake zijn, mede dankzij de eenmalige verlaging van de energiebelasting.

Koude winter levert staat ondanks korting alsnog veel gasbelasting op  

Als we een koude winter krijgen, dan profiteert de overheid alsnog van een hogere opbrengst van de energiebelasting. Door voor een eenmalige korting op de energierekening te kiezen, wat een belastingkorting wordt genoemd, wordt de belastingopbrengst op gas op zich ongemoeid gelaten. Die belastingen zijn de afgelopen jaren stilaan zo goed als verdubbeld, zegt Ben Woldring van energievergelijkingssite Gaslicht.com in gesprek met NU.nl.

Nu.nl – Gasprijs is iets tot bedaren gekomen maar daar zullen we weinig van merken  

De handelsprijs voor gas is iets tot bedaren gekomen, maar de prijs ligt nog altijd vier keer hoger dan normaal in deze tijd van het jaar. Brussel heeft maatregelen gepresenteerd die overheden kunnen nemen om bedrijven en consumenten tegemoet te komen. Als er niks gebeurt, gaat de energierekening volgend jaar gemiddeld 900 euro omhoog.

Telegraaf – Beetje druk van de ketel: prijzen gas en stroom dalen  

Een sprankje hoop voor consumenten: de nog altijd torenhoge gas- en stroomprijzen zijn aan een daling bezig. Intussen heeft toezichthouder ACM meerdere energiebedrijven op de korrel die onterecht hogere tarieven in rekening brengen bij consumenten.

Telegraaf – De gasprijs ontploft: zo houd je het betaalbaar  

Met een enorm stijgende energienota gaat iedereen een barre winter tegemoet. Experts vrezen dat we dan in een jaar €900 tot zelfs ruim €1000 meer kwijt zijn aan stookkosten. Tien vragen over hoe deze forse tegenvaller kan worden verzacht. En wat kan de overheid doen om een warm huis betaalbaar te houden?

AD – We kunnen onze borst nat maken: ‘Energiecrisis is al gaande’  

Terwijl Nederland en Europa kampen met een gastekort en fors oplopende prijzen zijn de Nederlandse gasvoorraden maar voor ruim de helft gevuld. Normaal zijn ze bijna vol.

RTL Nieuws – Gasprijzen stijgen tot 50 procent: wat te doen met je contract?  

Stijgende energieprijzen zorgen voor grote schrik bij mensen waarvan hun energiecontract nu afloopt. De gasprijzen gaan momenteel door het dag, en dat betekent een flink hogere rekening. Wat moet je als consument nu doen?

DvhN – Gekte op energiemarkt. Deze week weer forse stijging tarieven. Advies: kies voor een jaarcontract  

De gekte op de energiemarkt kan vrijdag (1 oktober) een nieuw hoogtepunt bereiken. Vergelijkingssite Gaslicht.com verwacht dat aanbieders de prijs voor een vast jaartarief op de eerste dag van de nieuwe maand met zo’n 500 euro verhogen.

Nu.nl – Nieuw energiecontract is morgen honderden euro’s duurder dan vandaag  

De razendsnelle stijging van de energieprijzen komt nog niet ten einde. Leveranciers verhogen vrijdag (1 oktober) hun consumententarieven, waardoor nieuwe jaarcontracten voor een gemiddeld huishouden honderden euro’s duurder worden. Volgens energievergelijker Gaslicht.com is dat gemiddeld zelfs 500 euro. Het bedrijf spreekt van een ‘chaos’ op de energiemarkt.

Telegraaf – Welk spel speelt Poetin met ons?  

Heel Europa bibbert voor een strenge winter, nu de gasvoorraden op het continent nog altijd halfleeg zijn, en de prijs van gas onverwacht de hoogte in is geschoten. De energierekening wordt voor sommige gezinnen onbetaalbaar, waarschuwen experts als TNO en Ben Woldring. Kwade genius in veel ogen is Rusland: het land met verreweg de grootste gasvoorraad ter wereld levert maar beperkt aan West-Europa. Welk spel speelt Poetin met ons?

RTV Noord – Energieprijzen door het dak: ‘Den Haag, verlaag de energiebelasting!’  

Niet alleen bedrijven (zoals Aldel), maar ook particulieren merken in hun portemonnee dat de energieprijzen de pan uit rijzen. De Groningse prijsvergelijker Ben Woldring roept de politiek dan ook op om de energiebelasting te verlagen.

Telegraaf – ’Verdwijnt zo niet de steun voor de energietransitie?’  

Met Prinsjesdag in het vooruitzicht is de energierekening een hot topic. Niet alleen de belastingen zorgen voor een steeds hogere energierekening. Daar komen nu ook nog eens explosief stijgende stroom- en gastarieven bovenop. En dat zorgt ervoor dat de energierekening voor veel huishoudens onbetaalbaar dreigt te worden.

AD – Energierekening wordt onbetaalbaar voor lage en middeninkomens  

De energietarieven stijgen zo hard dat gas en licht in 2022 onbetaalbaar dreigen te worden voor grote groepen Nederlanders. Energiebedrijven bevestigen de trend, schuldhulpverleners reageren bezorgd.

Financieel Dagblad – Grootverbruikers eisen overheidsingrijpen op oververhitte energiemarkt  

De gasprijs breekt record na record en dat betekent een veel hogere energierekening. Grote verbruikers uit de Nederlandse industrie slaan alarm en willen dat de overheid ingrijpt. De directies van aluminiumproducent Aldel, zinkproducent Nyrstar en chemiebedrijf ESD-SIC hebben een brandbrief aan demissionair minister Stef Blok (VVD, Economische Zaken en Klimaat) gestuurd.

Telegraaf – Schaarste jaagt gasprijs door het dak  

Nederland moet rekening houden met een gepeperde energierekening, zeker als Koning Winter het op de heupen krijgt. De gasproductie is gedaald en Rusland levert onvoldoende. Gevolg: halflege gasopslagen én een recordprijs voor gas op de beurs. En dat gaat de komende jaren vaker gebeuren. Consumenten moeten vrezen voor een stijging van €550 van de nota op jaarbasis voor gas en stroom, waarschuwt prijsexpert Ben Woldring. Hoog tijd voor een strategische voorraad, zeggen experts.

Telegraaf – ’Energienota loopt bizar hoog op’  

De energienota dreigt voor veel huishoudens hoger uit te vallen dan al werd gevreesd. Klanten van Essent die na het aflopen van een vast energiecontract terugvallen naar een contract met variabele gas- en stroomtarieven betalen vanaf deze week flink meer. Zij zijn op jaarbasis circa €300 duurder uit, meldt vergelijkingssite Gaslicht.com.

Telegraaf – Gasprijs op recordhoogte: ’energierekening honderden euro’s omhoog’  

Een kubieke meter gas kost bij een aantal energieleveranciers voor nieuwe klanten momenteel meer dan een euro. Nog nooit was de prijs zo hoog.

VVP Online – Coronaproof filter in vergelijking reisverzekering  

Poliswijzer.nl heeft aan zijn vergelijking van reisverzekeringen een ‘coronaproof filter’ toegevoegd. De vergelijker: “De dekking tussen verzekeraars verschilt enorm. Gebruik de nieuwe coronaproof filter in de reisverzekering vergelijker en bekijk snel welke reisverzekeringen gewoon dekking bieden tegen coronagerelateerde zaken tijdens je reis.”

Telegraaf – Cv-ketel centraal op energiespreekuur: kan huis met dwang van gas af?  

Heeft het nog zin om een cv-ketel aan te schaffen? Kan de overheid dwingen dat mijn huis van het gas af gaat? En hoe kan ik besparen op mijn energienota? Tijdens het jaarlijkse energiespreekuur van De Telegraaf en Gaslicht.com werden deze vragen de afgelopen week veelvuldig gesteld.

Telegraaf – Biomassa in de ban  

De draai is daar. Komend najaar zegt het demissionaire kabinet geen enkele euro belastinggeld meer toe als subsidie voor het verbranden van biomassa. Het is de eerste stap naar verbanning van houtverbranding als ’klimaatneutrale energiebron’. Uiteindelijk speelt eurocommissaris Timmermans een sleutelrol: „De definitieve doodsteek voor biomassa kan enkel uit Brussel komen.”

DvhN – Energienota volgens Ben Woldring fors hoger na record voor CO2-prijs; een gemiddeld huishouden is per jaar 200 euro duurder uit  

Het Europese handelssysteem voor CO2-emissierechten heeft zestien jaar nodig gehad om tot leven te komen. Maar inmiddels kost de uitstoot van een ton CO2 het tienvoudige. Voorstanders zijn blij, maar onder meer de staalindustrie is bezorgd, en consumenten betalen mee via de energierekening.

Telegraaf – Energienota fors hoger na record voor CO2-prijs  

Het Europese handelssysteem voor CO2-emissierechten heeft zestien jaar nodig gehad om tot leven te komen. Maar inmiddels kost de uitstoot van een ton CO2 het tienvoudige. Voorstanders zijn blij, maar onder meer de staalindustrie is bezorgd, en consumenten betalen mee via de energierekening.

Business Insider – Energierekening voor stroom en gas stijgt mogelijk met €200 op jaarbasis  

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Dat komt onder meer door het koude voorjaar en de CO2-prijzen die recentelijk flink zijn opgelopen, schrijft De Telegraaf dinsdag. Op de groothandelsmarkt zijn stroomprijzen de afgelopen maanden met 22 procent gestegen en de gasprijzen met 19 procent.

Startup Stories – ‘Wij geven de consument de controle’  

In Startup Stories delen we de verhalen, best practices, levenslessen van Nederlandse start en scaleups, zodat jij je apps of business nog sneller kunt bouwen. Dit keer zijn we in gesprek met Thomas Meedema – COO bij Bencom Group.

Nu.nl – Bij energierekening loont proactief zijn: ‘200 euro eraf door onderhandelen’  

Natuurlijk helpt het om de verwarming wat lager te zetten en minder lang te douchen als je een lagere energierekening wil. Maar serieus geld overhouden lukt vooral met regelmatig en slim kiezen voor een nieuw energiecontract. Op die manier krijg je elke keer een welkomstpremie en ben je meestal zeker van de beste tarieven.

BNR Digitaal – Gesprek over breedband en 5G  

Steeds meer grote instanties hebben data te over, maar kunnen ze die veilig met elkaar delen? De nieuwe Amsterdam Data Exchange, oftewel AMdEX, schiet te hulp. Deze infrastructuur wordt nu opgezet door onder meer de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdam Economic Board.

Telegraaf – Winterkou: tot bijna € 100 per week extra stookkosten  

Om de winterse kou buiten te houden, draait de cv-ketel deze dagen overuren. De gasrekening kan daardoor flink oplopen: met bijna €100 per week in een matig geïsoleerde vrijstaande woning. ’s Nachts de thermostaat toch maar omlaag draaien kan de financiële pijn verzachten. Gelukkig is er meer tegen te doen.

DVHN – Met deze tips voorkom je tot wel 100 euro per week aan extra stookkosten vanwege de ijskoude winter  

Om de winterse kou buiten te houden, draait de cv-ketel deze dagen overuren. De gasrekening kan daardoor flink oplopen: met bijna 100 euro per week in een slecht geïsoleerde tussenwoning. ’s Nachts de thermostaat toch maar omlaag draaien kan de financiële pijn verzachten. Gelukkig is er meer tegen te doen.

Groningse ondernemer Ben Woldring wil rol voor evenementenbranche bij vaccineren  

De Groningse ondernemer Ben Woldring wil dat de evenementenbranche een belangrijke rol gaat spelen in de vaccinatiecampagne tegen corona. Daarvoor pleit hij op Twitter.

Blendle – Hoger verbruik drijft de nota op  

Waarschijnlijk valt de energierekening volgend jaar iets duurder uit. Dat komt vooral doordat we meer verbruiken zolang we veel thuis zijn. En we moeten meer betalen voor de kosten van het netbeheer.

Telegraaf – Zoveel stijgt jouw energierekening in 2021  

In 2020 waren de energieprijzen uitzonderlijk laag. Voor volgend jaar wordt wel een stijging van de prijzen van gas en stroom verwacht.

DVHN – Ben Woldring uit Groningen met Gaslicht.com in de prijzen bij website van het jaar-verkiezing  

De energievergelijkingssite Gaslicht.com van Ben Woldring uit Groningen is voor het tweede jaar op rij verkozen tot de populairste website van het jaar in de categorie vergelijking.

Telegraaf – Nuts Groep in etalage, herkansing voor Shell  

De Nuts Groep staat te koop. De vierde energieleverancier van ons land kan aantrekkelijk zijn voor grote olie- en gasbedrijven die de stroommarkt op willen, zoals Shell.

Telegraaf – TNO breekt lans om energiearmoede aan te pakken  

TNO pleit voor het aanpakken van energiearmoede. Volgens de onderzoeksinstelling hebben 650.000 Nederlanders moeite om de energierekening te betalen. Dat is deels een gevolg van de kosten van de energietransitie.

Nu.nl – Prijsvergelijkers tonen vaak niet de goedkoopste optie  

Vergelijkingssites tonen vaak helemaal niet de goedkoopste opties. Bij de zoektocht naar een autoverzekering of mobieletelefoonabonnement kunnen consumenten per jaar enkele tientjes mislopen doordat de goedkoopste keuze niet in de zoekresultaten omhoogkomt, blijkt woensdag uit onderzoek van Het Financieele Dagblad (FD).

FD – Vergelijkingssites geven lang niet altijd het beste advies  

Consumenten lopen vaak de goedkoopste prijs mis als ze met een online vergelijker zoeken naar bijvoorbeeld een autoverzekering of een mobiele telefoon abonnement. Dat blijkt uit een steekproef door FD Persoonlijk. In veel gevallen geven de platformen onvolledig en onaantrekkelijk advies.

NOS – Gekkenhuis bij hotels buiten de randstad  

Hotels aan de kust en in landelijke gebieden doen het deze herfstvakantie goed. Dat komt vooral door vakantiegangers uit eigen land, blijkt uit een analyse van prijsvergelijkingswebsite LookingforBooking.com. De hotels in de Randstad kampen juist met lege kamers.

#DEM2020: wie zijn de winnaars en de verliezers in digitale klantervaring?  

In de 2020-editie van de vanmorgen verschenen Digital Excellence Monitor van bureau WUA leveren ANWB, ING, Bol.com, Coolblue, RACQ, Greenchoice, Gaslicht.com, Hollandsnieuwe en Sky de beste digitale klantervaring op desktop en smartphone, in zes branches en in tien landen. Voor het eerst lanceren we het onderzoek in een online interactief dashboard, en dat maakt het voer voor jullie, de voorhoede van de Nederlandse marketeers, want jullie kunnen er dit jaar zélf mee aan de slag!


© 1998 - 2022 Bencom Group BV > Founded in Groningen