Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Nieuws & pers

In de media wordt regelmatig aandacht besteed aan Bencom en de sites. Hieronder een greep uit de verschenen publicaties in tijdschriften, kranten en op het web.

Telegraaf: Handhaven saldering: juichende zonnepaneelbezitters, maar ’het kan de druk op het al volle elektriciteitsnet vergroten’  

Het in stand houden van de gunstige ’salderingsregeling’ leidt tot juichende reacties bij zonnepaneelbezitters. De Eerste Kamer blokkeerde dinsdag een afbouwplan van demissionair D66-minister Rob Jetten (Klimaat en Energie). Hij ziet door de blokkade van de senaat een financieel gat van 2,8 miljard euro (opgeteld tot 2031) op zich af komen. Energiemaatschappijen zijn juist ’teleurgesteld’ en zinspelen op mogelijkheden om bij paneelbezitters ’terugleverkosten’ in rekening te brengen.

NU.nl: Miljoenen slimme meters nu al aan vervanging toe  

Netbeheerders moeten de komende jaren in liefst 2,5 miljoen huishoudens de slimme meter alweer vervangen. Dat komt doordat het netwerk waarmee deze meters communiceren gaat verdwijnen. Die ingreep kost netbeheerders tientallen miljoenen euro’s.

DvhN: Flink koud. Wat te doen met energiecontract? Vastzetten of niet?  

Het gasverbruik bereikt deze week een piekniveau. Loont het om nu een vast contract af te sluiten? Ben Woldring van vergelijkingssite Gaslicht.com weet er alles van.

Telegraaf: Prijsplafond stopt: dit moet je doen met je energiecontract  

Vanaf 1 januari stopt het prijsplafond, waardoor er geen maximum meer zit op de energieprijzen. Energie-expert Ben Woldring van Gaslicht.com geeft tips over wat je nu het beste kunt doen met je energiecontract.

Radar: Verzekering voor vandalisme afsluiten? Let hier dan goed op  

Heb jij schade door vandalisme en weet je niet wie de dader is? Niet altijd vergoedt de verzekeraar deze schade. Radar duikt in de wereld van woonhuis-, opstal-, en inboedelverzekeringen. Hier kun je op letten als je een verzekering afsluit.

Telegraaf: Waar moet ik op letten bij overstap zorgpolis? Tips van experts  

Een zorgverzekering vinden die het beste bij jouw persoonlijke situatie past, is nog best ingewikkeld, zo bleek ook dit jaar weer tijdens het Zorgspreekuur van De Telegraaf. Experts van VGZ, CZ, Zilveren Kruis, Salland Zorgverzekeringen, Menzis, Consumentenbond, Poliswijzer.nl en de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen beantwoordden tientallen lezersvragen. Dit zijn de meest gestelde en opvallendste vragen

NRC: Besparen op je zorgverzekering kan ook zonder overstappen. Dit is waar je op moet letten  

Overstappen van zorgverzekering Er zijn leukere dingen dan het uitpluizen van je zorgverzekering. Maar besparen op je zorgverzekering is gelukkig minder ingewikkeld dan het lijkt en het kan zelfs zonder overstappen. Zes bespaartips, zonder dat goedkoop duurkoop wordt.

Business Insider Nederland: 12 dure misverstanden over je zorgverzekering die je op hoge kosten kunnen jagen, als je niet oplet  

De klok tikt: je hebt nog tot 1 januari de tijd om te bepalen of je bij je huidige zorgverzekeraar wil blijven of liever wil switchen om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten voor 2024. Gelukkig is het keuzeproces relatief eenvoudig gemaakt door diverse vergelijkingssites, waar je na het aanvinken van enkele keuzes de beste opties qua prijs/kwaliteit voorgeschoteld krijgt.

Telegraaf: Hoge energierekeningen: ’Bijna altijd voordelig om een ander contract af te sluiten’  

Voor een half miljoen huishoudens dreigt binnenkort een kille verrassing op hun energienota. Zij hebben een gas- en stroomcontract met tarieven die boven het prijsplafond liggen. Door het wegvallen van dat plafond gaan zij vanaf het nieuwe jaar weer het volle pond betalen.

WNL: Prijsplafond verdwijnt, funest voor half miljoen huishoudens: ‘Stap nu over op vast contract’  

Het prijsplafond voor gas en elektriciteit verdwijnt per 1 januari 2024. “Ruim een half miljoen Nederlanders hebben tarieven die boven het prijsplafond zitten. Deze mensen gaan, als ze niet in actie komen, vanaf 1 januari veel meer betalen, omdat de overheid niet meer compenseert”, zegt energie-expert Ben Woldring in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Telegraaf: Energie wordt duurder in 2024: huishoudens ’dik in de min’  

Miljoenen huishoudens wachten komend jaar een tegenvaller op hun energierekening. De overheid schrapt per 1 januari steun van het prijsplafond en schroeft de belastingen op gasverbruik omhoog. Vooral lagere inkomens krijgen het zwaarder.

DvhN: Gasleiding weggehaald na installatie warmtepomp? Expert Ben Woldring: ‘Doodzonde en kortzichtig’  

Nu wordt bij iemand die een vol-elektrische warmtepomp laat installeren, de gasleiding van de meterkast tot de straat weggehaald. Maar is dat wel zo verstandig?

Telegraaf: Zorgpremies bekend: moet ik een andere verzekering kiezen in 2024?  

Nederlanders gaan vanaf 2024 onvermijdelijk meer betalen voor hun zorgpremie. Dat blijkt nu de meeste verzekeraars hun nieuwe zorgpremies bekend hebben gemaakt. Het kabinet waarschuwde op Prinsjesdag al voor een fikse stijging tot 150 euro per maand. Veel verzekeraars wisten daar net, of met een paar euro onder te blijven. Is het slim om over te stappen? Vijf vragen.

Telegraaf: Consument twijfelt, expert niet: ’Aanschaf zonnepanelen nog altijd hartstikke slim’  

De vraag naar zonnepanelen neemt af. Consumenten deinzen terug door kosten voor het terugleveren van stroom en het uitblijven van welkomstkortingen door energiebedrijven. Toch doen twijfelaars er nog altijd goed aan om panelen op het dak te leggen, vinden experts.

Telegraaf: Tien tips: zo bespaar je fors op energie in wintertijd  

Het koude weer is nog niet aangebroken, maar volgens Ben Woldring kan het verstandig zijn om ook je energiecontract alvast ’winterklaar’ te maken. „Vaste contracten zijn voor het eerst in langere tijd goedkoper dan contracten met variabele gas- en stroomtarieven”, constateert de directeur van vergelijkingssite Gaslicht.com. „Als consument kun je daarvan profiteren door een vast contract voor een jaar af te sluiten. Qua energielasten heb je dan komende winter en zomer rust.”

NU.nl: Glasvezel is in de ene wijk duurder dan in de andere, hoe komt dat?  

Steeds meer woningen in Nederland zijn voor internet, televisie en telefonie aangesloten op een glasvezelnetwerk. Maar er zijn regionale prijsverschillen voor glasvezelabonnementen. Wat je voor je abonnement betaalt, is afhankelijk van de glasvezelkabel die naar jouw huis is aangelegd.

NU.nl: KPN zet telefoonlijn uit, huishoudens tot 30 procent duurder uit voor internet  

Heb je nu een DSL-internetabonnement van bijvoorbeeld Youfone of Odido en legt KPN glasvezel bij je aan? Dan ben je binnenkort waarschijnlijk een stuk duurder uit. De goedkopere internetabonnementen zijn niet verkrijgbaar op het glasvezelnetwerk van KPN.

DvhN: Energienota stijgt door hogere belasting. ‘Huishoudens die weinig te besteden hebben, kunnen dit niet meer behappen’  

De energienota gaat volgend jaar gemiddeld met 90 euro omhoog door stijgende belastingen. Dat blijkt uit berekeningen van vergelijkingssite Gaslicht.com. Volgens directeur Ben Woldring uit Groningen hakt vooral de hogere belasting op gas erin.

Business Insider Nederland: Energiebelasting in 2024 met 90 euro omhoog op jaarbasis voor huishouden met gemiddeld verbruik  

Huishoudens in Nederland krijgen in 2024 te maken met een hogere energierekening als gevolg van de stijging van de energiebelasting. Dinsdag bleek uit het Belastingplan van het kabinet Rutte IV dat de energiebelasting op gas fors omhoog gaat. De heffing op stroom daalt licht.

Telegraaf: ’Gas wordt onbetaalbaar door fors hogere belasting’  

De energienota gaat volgend jaar gemiddeld met €90 omhoog door stijgende belastingen. Dat blijkt uit berekeningen van vergelijkingssite Gaslicht.com. Volgens directeur Ben Woldring hakt vooral de hogere belasting op gas erin.

Radio1: Let op: het is nú het moment om een vast energiecontract af te sluiten  

Op 1 januari loopt het prijsplafond af, dus dit is hét moment om een vast energiecontract af te sluiten. “Het is gek om dit te zeggen op één van de warmste dagen van het jaar, maar je moet nu je energiecontract winterklaar maken”, zegt energiekenner Ben Woldring in Geld of je leven. Veel mensen gingen al naar vast: hadden in maart nog 5,1 miljoen Nederlanders een variabel contract, nu zijn dat er nog maar 4,4 miljoen.

Telegraaf: Prijsplafond stopt: ’Controleer of je energiecontract klaar is voor de winter’  

Consumenten die niet te veel geld willen uitgeven, controleren of hun energiecontract ’winterklaar’ is. Die oproep doet de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vanwege de afschaling van het prijsplafond per 1 januari 2024. Mensen betalen vanaf dan weer de gas- en stroomtarieven uit hun contract, waarschuwt de toezichthouder. Die prijzen kunnen volgend jaar lager, maar ook fors hoger zijn.

NOS: Einde aan recordprijzen gas? ‘De prijzen blijven nog wel even grillig’  

Al stijgen de energieprijzen minder hard dan verwacht, kondigen sommige energieleveranciers zelfs prijsverlagingen aan en zijn de gasvoorraden van Europa goed gevuld, van een einde aan de energiecrisis is nog geen sprake. Want de markt is krap en dus zullen prijzen fluctueren, waarschuwen energieleveranciers.

Telegraaf: Ingrepen energiebedrijven vallen huishoudens met zonnepanelen rauw op hun dak: ’Heel vervelend’  

Huishoudens met zonnepanelen krijgen momenteel veel negatieve maatregelen om hun oren. Terwijl de overheid wil dat woningen zoveel mogelijk worden verduurzaamd, maken energiebedrijven het juist minder aantrekkelijk om zonnepanelen op je dak te leggen.

NU.nl: Zijn zonnepanelen nog wel voordelig? Jullie vragen beantwoord  

Energiebedrijf Vandebron gaat eigenaren van zonnepanelen laten betalen voor het terugleveren van stroom aan het netwerk. Op ons reactieplatform NUjij zijn daar veel vragen over gesteld. Ben Woldring, eigenaar van energievergelijkingswebsite Gaslicht.com, geeft antwoord op de beste en meestgestelde vragen.

Metro: Merendeel Nederlanders heeft variabel energiecontract, maar is dat eigenlijk wel een goed idee?  

Het merendeel (65 procent) van de Nederlanders heeft een variabel energiecontract. Is dat eigenlijk wel zo’n goed idee?

EenVandaag: Prijsplafond verdwijnt straks, maar daardoor gaat je energierekening niet zomaar omhoog: zo zit dat  

Het prijsplafond verdwijnt aan het einde van dit jaar. Is dat reden voor zorg? Volgens Sanne Bins van vergelijkingssite Gaslicht.com niet. Volgens haar zal de energierekening vooral hoger uitvallen als de energiebelasting stijgt.

Telegraaf: Kritiek zwelt aan op hogere energietaks: ’Dit treft consument hard in toch al dure tijd’  

Dat de gemiddelde energienota ruim €400 is gestegen door hogere belastingen, zorgt voor geschrokken reacties. „Dit is een enorm bedrag dat bij consumenten op het bordje terechtkomt in deze toch al dure tijd”, zegt directeur Ben Woldring van vergelijkingssite Gaslicht.com.

Parool: Kosten autoverzekering voor 18-jarige Amsterdammers rijzen de pan uit  

18-jarige Amsterdammers betalen zich blauw aan de premie voor de autoverzekering. Zij betalen gemiddeld 266 euro per maand voor een WA-verzekering, 80 procent meer dan een leeftijdgenoot uit Burgum (Friesland).

FD: Geld verdienen met een wasje draaien? Dynamische tarieven zijn in opkomst, maar niet zonder risico’s  

Geld verdienen met een wasje draaien? Het kon al meerdere dagen dit jaar. Begin juli was het weer raak. Er was zoveel zon en wind die zondag dat stroomprijzen negatief waren. Voor mensen met een dynamisch energiecontract betekende dit dat ze zes uur lang geld toe kregen als ze elektriciteit gebruikten. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur was dat zelfs 43 cent per kilowattuur. Een nieuw record.

BNR: ‘Vaste energiecontracten soms binnen dag uitverkocht’  

Vaste energiecontracten zijn op dit moment zo populair dat ze binnen een week of zelfs al binnen een dag uitverkocht raken. ‘Je moet als consument sneller handelen’, zegt Ben Woldring, CEO en oprichter van Gaslicht.com.

RTL Nieuws: Op is op: vaste energiecontracten vaker uitverkocht  

Je wilt een vast energiecontract en hebt de aanbiedingen van verschillende aanbieders al online vergeleken. Je denkt er nog even over na, maar de volgende dag is de hele aanbieding opeens weg. Het gebeurt steeds vaker, volgens onder andere Gaslicht.com. Door de sterk wisselende prijzen op de groothandelsmarkt kopen energiemaatschappijen minder stroom of gas per keer in. Contracten zijn daardoor vaker op.

NU.nl: Kwart overstappers gaat uit vrees voor lang energiecontract  

Vaste energiecontracten zijn terug van weggeweest en overstappende klanten kiezen daarbij opmerkelijk vaak voor een meerjarig contract. Na anderhalf jaar van schommelende prijzen zoeken ze zekerheid en vastigheid, merken vergelijkers.

Telegraaf: Dynamisch, vastzetten of overstappen: welk energiecontract is voor jou het beste?  

Veel mensen zijn op zoek naar een minder duur gas- en stroomcontract. Vergelijkingssites hebben dan ook hun handen vol aan het grote aantal overstappers. Maar is het slim om je energietarieven nu vast te zetten? Of is een dynamisch contract ook een optie? Experts geven uitleg.

BNR: Bespaar honderden euro’s door nu vast energiecontract af te sluiten  

Consumenten kunnen honderden euro’s besparen wanneer ze overstappen naar een ander energiebedrijf of wanneer ze kiezen voor een vast energiecontract. Dat zeggen de Vastelastenbond en vergelijkingssite Independer in het AD. Volgens ceo Ben Woldring van Gaslicht.com is het ‘absoluut helder dat er heel eenvoudig tussen de 400 en 500 euro bespaard kan worden’.

Telegraaf: Oproep: energievragen? Stel ze nu aan een expert  

Heb je vragen over vaste, variabele of dynamische energiecontracten? Of wil je iets weten over het prijsplafond, stadsverwarming, isolatie, nieuwe opzegregels of de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp? Stuur je vraag dan nu naar het energiespreekuur dat De Telegraaf aanstaande dinsdag organiseert: energiespreekuur@dft.nl

NOS: Gasprijs bijna verdubbeld sinds 1 juni, energiecontracten weer duurder  

Met een inkoopprijs van 23 euro per megawattuur (MWh) op 1 juni leek de gascrisis voorbij, maar nu blijkt hoe grillig de gasprijzen zijn. De prijs van gas sloot gisteren op ruim 40 euro per MWh en naderde eerder op de dag zelfs even de 50 euro per MWh. Oorzaken: de stijgende vraag naar gas in China en minder aanbod uit Noorwegen.

Telegraaf: Nieuw energiecontract? Zo hoog wordt je opzegboete  

Wie na 1 juni een nieuw energiecontract heeft afgesloten, kan te maken krijgen met een hoge opzegboete als diegene voor de afgesproken looptijd opzegt. Bij dalende energieprijzen kan de boete makkelijk oplopen tot honderden euro’s. Dat blijkt uit doorrekeningen door Gaslicht.com.

NOS: Meerjarige energiecontracten maken comeback: ‘Tot nu toe zit alles dit jaar mee’  

Sinds de energiemarkt ruim anderhalf jaar geleden op hol sloeg, waren ze niet te krijgen: een contract bij een energieleverancier met een vaste prijs voor meerdere jaren. Maar vanaf begin juni zijn dergelijke contracten weer af te sluiten, bij een enkele leverancier kan het nu al.

DvhN: Waarom is energie nog zo duur en is vastzetten verstandig? Ben Woldring: ‘Markt ziet er weer goed uit voor de consument’  

Nederlandse consumenten kunnen weer energiecontracten afsluiten met vaste prijzen voor één jaar, of na 1 juni zelfs voor drie jaar. Die tarieven liggen over het algemeen iets onder het prijsplafond. Maar energieleveranciers kopen hun gas en stroom zelf op de markt inmiddels veel goedkoper in.

Telegraaf: Waarom is energie nog zo duur en is nu vastzetten verstandig?  

Nederlandse consumenten kunnen weer energiecontracten afsluiten met vaste prijzen voor één jaar, of na 1 juni zelfs voor drie jaar. Die tarieven liggen over het algemeen iets onder het prijsplafond. Maar energieleveranciers kopen hun gas en stroom zelf op de markt inmiddels veel goedkoper in.

DvhN: Kenners: sluit voor 1 juni eenjarig energiecontract af. Opzeggen vaste contracten daarna kostbaar. ‘Het is gevaarlijk’  

Huishoudens kunnen na 1 juni te maken krijgen met hoge energieboetes. Vanaf die datum zijn nieuwe regels van kracht als mensen voortijdig van hun vaste energiecontract af willen.

RTV Noord: Energie-expert Ben Woldring: jaarcontract afsluiten loont, maar energiemarkt blijft onvoorspelbaar  

De energieprijzen dalen en dus raadt vergelijkings- en energie-expert Ben Woldring van Gaslicht.com aan om voor 1 juni een jaarcontract af te sluiten. ‘Ga goed vergelijken. Als je nu kiest voor een jaarcontract bespaar je direct en je verlengt de prijsbescherming in ieder tot geval tot volgend jaar.’

NU.nl: Kies voor een vast energiecontract voordat de hoge opzegboete ingaat  

Bij dalende energieprijzen is het verleidelijk om op nog goedkopere energie te wachten, maar het kan handiger zijn om nu een vast jaarcontract te sluiten. Vooral omdat consumenten vanaf 1 juni bij nieuw afgesloten contracten veel hogere opzegboetes moeten betalen als ze tussentijds van het contract af willen. Je kunt ook wachten op een meerjarencontract dat nu nog niet wordt aangeboden.

AD: Vergelijkers raden vast jaarcontract aan voor energie: ‘Prijszekerheid voor komende winter’  

Bijna zeven op de tien Nederlanders overwegen inmiddels een vast energiecontract voor een jaar af te sluiten, blijkt uit onderzoek. En dat is volgens energie-experts een verstandige keuze. ,,Dit is hét moment.”

NRC: Kijk of je van energiebedrijf kan wisselen, zegt Jetten  

Gas en elektriciteit zijn nog altijd duur, maar bij een derde van de contracten ligt het tarief al onder het prijsplafond. We hebben er lang op moeten wachten, maar ze zijn er weer. Jaarcontracten voor de levering van stroom en gas, zodat je gedurende twaalf maanden niet meer hoeft te schrikken van nieuwsberichten over duurder wordende energie.

EenVandaag: Vaste energiecontracten zijn terug: wanneer het verstandig is om er een af te sluiten  

Vaste energiecontracten, ze beginnen mondjesmaat terug te keren. Steeds meer leveranciers bieden klanten weer contracten aan waarbij de prijs voor energie voor een langere tijd vaststaat. Maar overstappen is voor de een gunstiger dan voor de ander.

Telegraaf: Wat is wijsheid: een vast energiecontract afsluiten of wachten tot de prijzen verder dalen?  

Prijsplafond, welk prijsplafond? Bij een klein tiental energieaanbieders – waaronder grotere jongens als Eneco – staan de tarieven inmiddels zo laag dat ook veelverbruikers een schappelijke prijs blijven betalen. Woensdag voegde Vandebron zich in het rijtje partijen die de tarieven zelfs voor een jaar willen garanderen. Dat roept wel de vraag op wat wijsheid is, als je nu nog een variabel tarief hebt: snel een vast contract afsluiten, of blijven zitten totdat de prijzen nog verder zijn gedaald?

DvhN: Flexibel of vast? Dit is het beste energiecontract volgens experts  

De zekerheid van een vaste prijs voor stroom en gas. Sinds enkele dagen bieden verschillende energieleveranciers weer jaarcontracten aan. Maar is het verstandig je nu voor een jaar vast te leggen?


© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen