Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Nieuws & pers

In de media wordt regelmatig aandacht besteed aan Bencom en de sites. Hieronder een greep uit de verschenen publicaties in tijdschriften, kranten en op het web.

NU.nl – Prijzen voor energiecontracten lopen steeds verder uiteen  

Energieleveranciers zitten op dit moment helemaal niet te wachten op nieuwe klanten, en dat is te merken. Ze maken geen reclame en op vergelijkingssites valt ook nauwelijks iets te kiezen. Vergelijken kan nog wel, en daarbij valt op dat de prijsverschillen bij nieuwe contracten steeds verder oplopen, zegt oprichter Ben Woldring van Gaslicht.com in gesprek met NU.nl.

CBS.nl – CBS zet vervolgstap in automatisering prijswaarneming voor CPI  

Om de inflatie vast te stellen verzamelt het CBS maandelijks de prijzen van een groot aantal goederen en diensten. De waarneming van de prijzen van mobiele telefoondiensten gebeurt tegenwoordig met één druk op de knop dankzij de data van prijsvergelijkingssite Bellen.com. Dat is efficiënter en minder foutgevoelig dan handmatig prijzen verzamelen, zoals tot voor kort gebeurde.

Telegraaf – Waarom maakt KPN internetten duurder: vier vragen  

Gemiddeld stijgen de consumententarieven van KPN-internetpakketten per 1 juli met €1,90 per maand, variërend van €1,50 tot €2. Alleen de prijs van het duurste pakket genaamd Hussel Internet met een snelheid van 1.000Mbit/s blijft gelijk, evenals die van Digitenne en de beltarieven. Is dat redelijk, in deze dure tijden?

Kassa – Wat is voordeliger: prepaid bellen of een mobiel abonnement?  

In de begintijd van de mobiele telefoon was prepaid de norm. Voordat je kon bellen en sms’en, moest je eerst een prepaidkaart met beltegoed kopen. Nu, vele jaren later, kiezen de meeste mensen met een smartphone voor een sim only of ander mobiel abonnement. Is dat in iedere situatie eigenlijk wel de juiste keuze? We leggen de vraag voor aan Els Werkman, telecomexpert bij de vergelijkingssite Bellen.com.

Telegraaf – 5 vragen: wat als Poetin ook Nederland van Russisch gas afsluit?  

Polen krijgt geen Russisch gas meer, Bulgarije evenmin. Gaat de gaskraan in Rusland dicht voor Nederland? “Wij verwachten dat deze prijsstijging niet een enorme impact zal hebben op de hoogte van de nieuwe energiecontracten”, zegt Ben Woldring van Gaslicht.com.

AD – Nederlander zette thermostaat lager deze winter en doucht korter  

Geschrokken door de hoge energieprijzen zijn veel Nederlanders afgelopen maanden zuiniger met gas en licht omgegaan. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van online vergelijker Gaslicht.com onder huizenbezitters.

RTL Nieuws – Energieprijzen door het dak: wat te doen als je energiecontract afloopt?  

“De rekening is bijna niet meer te betalen voor heel veel mensen” aldus Sanne de Jong van Gaslicht.com.

NPO Radio 1: Is het een goed idee om de energierekening te bevriezen?  

Iedereen krijgt last van de hogere energierekening, maar vooral voor mensen met een laag inkomen is het “een dreun”. Dat zegt het Centraal Planbureau vandaag in het Centraal Economisch Plan van dit jaar. GroenLinks pleit daarom voor het bevriezen van de energieprijzen. Gaat dit die klap verzachten of moet het kabinet de oplossing voor de beloofde compensatie elders zoeken? Daarover een gesprek met GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger en energiekosten-expert en eigenaar van Gaslicht.com Ben Woldring.

NOS – Aanbod energiecontracten opgedroogd, ‘de markt is totaal onvoorspelbaar’  

Wie op dit moment een energiecontract met vaste prijzen wil afsluiten staat namelijk voor een dicht loket. Prijzen voor gas en stroom gaan zo hard op en neer dat leveranciers geen vaste contracten aanbieden. “We merken dat er ontzettend veel behoefte is onder consumenten om een vast contract af te sluiten, consumenten zijn op zoek naar zekerheid”, zegt Ben Woldring van Gaslicht.com. Vorige week zag hij nog een piek in aanvragen, ook na de inval in Oekraïne.

DVHN – Nieuw energiecontract afsluiten? Ben Woldring van Gaslicht: ‘Wacht nog maar even’  

De Russische inval in Oekraïne is natuurlijk vooral afschuwelijk voor de lokale bevolking. Huishoudens elders in Europa merken ook dat de tarieven voor energie flink oplopen door de oorlog. Wat kun je nu als consument doen?

MAX – Energieprijs vastzetten gaat niet zomaar meer in oorlogstijd  

De wereld staat in brand. De energieprijzen die al op een historisch hoogtepunt stonden gaan nog verder omhoog door de oorlog in Oekraïne. Kunt u de energieprijzen nog voor 1 jaar vastzetten tegen gunstige tarieven? Meldpunt vraagt het aan de experts op energiegebied, Ben Woldring van onafhankelijke energievergelijker Gaslicht.com en Joris Kerkhof, domein manager energie bij Independer.

NPO Radio 1 – Lege schappen op de energiemarkt  

De oorlog in Oekraïne heeft grote gevolgen voor de Nederlandse energiemarkt. De onzekerheid bij de energiebedrijven over de situatie is zo groot dat ze liever geen nieuwe klanten binnenhalen en een vast tarief afsluiten kun je op dit moment vergeten. In De Nieuws BV spreekt Natasja Gibbs erover met Ben Woldring, oprichter van de vergelijkingssite Gaslicht.com.

Volkskrant – Onzekerheid maakt energiebedrijven kopschuw voor nieuwe klanten  

Door de oorlog in de Oekraïne is de energiemarkt voor consumenten in Nederland bijna geheel opgedroogd. Energiebedrijven zijn zo onzeker over de situatie dat ze liever even helemaal geen nieuwe klanten binnenhalen. Het is niet zozeer de hoge gasprijs die aanbieders vooralsnog kopschuw maakt, maar vooral de onzekerheid, zegt Ben Woldring. Pas als de hevige schommelingen weer iets zijn verdwenen, verwacht Woldring dat er ook weer nieuwe aanbiedingen komen.

AD – Prijzen olie en gas door het dak na invasie Oekraïne: wat zijn de gevolgen?  

De Russische agressie tegen Oekraïne doet de prijs van olie en gas verder omhoog schieten. Wat betekent dat aan de benzinepomp en uw energierekening? En hebben we wel genoeg gas op voorraad? Ben Woldring: “Het is als met het hamsteren van toiletpapier aan het begin van de coronapandemie. Veel mensen wilden afgelopen week hun prijzen voor een jaar of langer vastzetten.”

RTV Noord – Forse stijging gasprijs door oorlog in Oekraïne  

De aanval van Rusland op Oekraïne zorgt voor flinke stijgingen op de gasprijs. Maar de piek in de gasprijs die eind december werd gehaald is nog ver weg. Ben Woldring roept de consument op om het hoofd koel te houden en roept de overheid op om tempo te maken op het (tijdelijk) verlagen van de BTW op de energieprijzen.

Telegraaf – ’Schade aan zonnepanelen door storm niet altijd verzekerd’  

Zaten je zonnepanelen wel goed vast tijdens de voorbij razende stormen Dudley en Eunice? Je opstalverzekering biedt doorgaans wel dekking, maar niet in alle situaties. De niet-zichtbare schade na afloop van de storm, en daardoor het lagere rendement van je zonnepanelen, wordt vaak niet gedekt, zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingssites Poliswijzer.nl en Gaslicht.com.

Gasrekening explodeert: ’Hier valt niet tegenop te bezuinigen’  

Als je in januari 2022 met een gemiddeld verbruik een nieuw energiecontract hebt afgesloten, betaal je ruim 100 euro per maand meer dan met een contract dat je in januari 2021 had afgesloten. De prijzen van energie zijn zo hard gestegen dat er niet tegenop valt te bezuinigen.

Telegraaf – Nederland ontsnapt net aan gastekort: “Prijzen voor consumenten blijven hoog”  

De dreiging van een gastekort deze winter is voorbij. De vulling van het gasnetwerk is afgelopen weken voldoende geweest om het, bij een opvallend milde winter, net te kunnen uitzingen tot in het voorjaar. “Inmiddels krijgen we meer aanbod”, zegt directeur Ben Woldring van Gaslicht.com. “Vooral dat de groothandelsprijs een tijdje stabiel is gebleven is goed voor energiebedrijven”.

Telegraaf – Ruim tien jaar klachten: ’rillen van hoge nota warmtenet’  

Voor huishoudens die zijn aangesloten op een warmtenet is het momenteel peentjes zweten. Hun energienota kan dit jaar bijna gaan verdubbelen. Energie-expert Ben Woldring vindt dat het tijd wordt dat deze groep eindelijk ook kan overstappen.

NRC – Met een dynamische energieprijs draai je een wasje als het uurtarief lekker laag is  

Het loont meer dan ooit om beter naar de gas- en stroomprijzen te kijken. Zelfs wie van uur tot uur wisselende tarieven wil, kan dat krijgen. Al is dat niet voor iedereen een goed idee. Volgens De Jong van Gaslicht.com zijn dynamische prijzen niet voor iedereen weggelegd. „Je moet er bijna een sport van maken om dat steeds bij te houden en ook nog leuk vinden. En financieel is niet iedereen in staat om in de wintermaanden zijn daadwerkelijke verbruik af te rekenen.”

Nu.nl – Nieuw energiecontract afsluiten is sinds de jaarwisseling nóg lastiger geworden  

Een nieuw energiecontract afsluiten is sinds de jaarwisseling voor veel consumenten moeilijker geworden dan het al was. De keuze tussen vaste prijzen of een variabel contract is ingewikkelder en welke keuze het best is, verschilt per situatie. “Dat komt doordat de prijzen van variabele contracten sinds de jaarwisseling veel meer gelijk zijn aan de prijzen van vaste contracten”, vertelt energie-expert Sanne de Jong van Gaslicht.com.

Hart van Nederland – Dringende oproep aan het nieuwe kabinet: ‘Gooi btw op energie omlaag’  

Het vormen van een nieuw kabinet lijkt de uitgelezen kans om ook eens een start te maken met het aanpakken van de torenhoge energierekeningen. Vergelijkingssite Gaslicht.com komt met het idee om de btw op de energierekening van 21 procent te verlagen naar 9 procent. Iets wat Stella de Swart, die op bijstandsniveau leeft, uitstekend zou uitkomen: “Iedere euro is er één”.

Nu.nl – Overstappers zorgverzekering kiezen vaker voor hoger eigen risico  

Meer Nederlanders die afgelopen jaar via Poliswijzer.nl zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar kozen voor het maximale eigen risico. Het voordeel daarvan kan oplopen tot ruim 300 euro per jaar. Wel zijn de eerste 885 euro aan zorgkosten voor eigen rekening. Ook goedkope zogenoemde tweelingpolissen zijn populair.

Telegraaf – Zo besparen Nederlanders op hun zorgverzekering  

Er zijn nog twee dagen om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken voor 2022. De meeste Nederlanders die overstappen, kiezen ervoor om te besparen. Bijna driekwart gaat bijvoorbeeld voor het goedkopere label van een grote verzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Poliswijzer.

BNR – Gaslicht.com: Verlaag btw op energie  

Om de druk op huishoudens met torenhoge energierekeningen te verlagen moet de btw op gas en licht van 21 naar 9 procent. Dit zegt CEO Ben Woldring van prijsvergelijker Gaslicht.com. Zijn pleidooi krijgt steun van de Vastenlastenbond en schuldhulpverlenersclub NVVK. ‘Waarom wordt energie gezien als een luxegoed?’ vraagt Woldring zich af.

AD – Energieprijzen geëxplodeerd: ‘Verlaag btw op gas en licht naar 9 procent’  

De overheid ziet de btw-opbrengsten dankzij de torenhoge energietarieven verveelvoudigen. Terwijl veel gezinnen dit jaar honderden euro’s of meer kwijt zijn aan gas en licht, strijkt de schatkist miljarden extra op, becijfert onlinevergelijker Gaslicht.com. ,,De compensatie is voor een groot deel een sigaar uit eigen doos.”

BNR – Prijsvergelijkers: stap niet over naar andere energieleverancier  

Energieprijsvergelijkers adviseren consumenten om niet over te stappen naar een andere energieleverancier. Normaal gesproken is december juist dé maand om over te stappen, maar dit jaar zit er door de energiecrisis en het daardoor magere aanbod weinig beweging in de markt. De prijsvergelijkers adviseren om niet over te stappen en de kat uit de boom te kijken.

Kassa – Chaos op de energiemarkt. Wat is de oplossing?  

In de afgelopen maand leek het wel een totale chaos op de energiemarkt. De prijzen van vooral gas bereikten een extreme piek en vier energieleveranciers vielen om. Daardoor moeten ruim 100.000 klanten gedwongen overstappen naar een andere maatschappij. En daar krijgen ze te maken met een flinke prijsverhoging.

Telegraaf – ’Echt vrije zorgkeuze wordt steeds meer beperkt’  

Naar iedere zorgverlener kunnen gaan en dan altijd de volledige rekening vergoed krijgen: er zijn steeds minder zorgverzekeringen die dat dekken. De zogenoemde restitutiepolis wordt schaarser en bovendien onevenredig duurder, blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Poliswijzer.

Echte vrije zorgkeuze steeds schaarser; premies restitutie stijgen wel het hardst

De consument heeft de laatste jaren steeds minder opties om een polis te vinden met echte vrije zorgkeuze. De restitutiepolis, de zorgverzekering met de meeste vrijheid, wordt de laatste jaren steeds minder aangeboden. Sinds 2015 is het aanbod restitutiepolissen al met 1/3 afgenomen en ook de premiestijgingen maken deze zorgpolis niet interessanter voor consumenten. Integendeel,…

Schade blijft beperkt: gas en licht vanaf januari tientjes per maand duurder bij energiereuzen  

De energierekening valt voor miljoenen Nederlanders inderdaad fors duurder uit vanaf 1 januari, blijkt uit de nieuwe tarieven van grote energiespelers Essent en Vattenfall. Van een verdubbeling lijkt echter geen sprake zijn, mede dankzij de eenmalige verlaging van de energiebelasting.

Koude winter levert staat ondanks korting alsnog veel gasbelasting op  

Als we een koude winter krijgen, dan profiteert de overheid alsnog van een hogere opbrengst van de energiebelasting. Door voor een eenmalige korting op de energierekening te kiezen, wat een belastingkorting wordt genoemd, wordt de belastingopbrengst op gas op zich ongemoeid gelaten. Die belastingen zijn de afgelopen jaren stilaan zo goed als verdubbeld, zegt Ben Woldring van energievergelijkingssite Gaslicht.com in gesprek met NU.nl.

Nu.nl – Gasprijs is iets tot bedaren gekomen maar daar zullen we weinig van merken  

De handelsprijs voor gas is iets tot bedaren gekomen, maar de prijs ligt nog altijd vier keer hoger dan normaal in deze tijd van het jaar. Brussel heeft maatregelen gepresenteerd die overheden kunnen nemen om bedrijven en consumenten tegemoet te komen. Als er niks gebeurt, gaat de energierekening volgend jaar gemiddeld 900 euro omhoog.

Telegraaf – Beetje druk van de ketel: prijzen gas en stroom dalen  

Een sprankje hoop voor consumenten: de nog altijd torenhoge gas- en stroomprijzen zijn aan een daling bezig. Intussen heeft toezichthouder ACM meerdere energiebedrijven op de korrel die onterecht hogere tarieven in rekening brengen bij consumenten.

Telegraaf – De gasprijs ontploft: zo houd je het betaalbaar  

Met een enorm stijgende energienota gaat iedereen een barre winter tegemoet. Experts vrezen dat we dan in een jaar €900 tot zelfs ruim €1000 meer kwijt zijn aan stookkosten. Tien vragen over hoe deze forse tegenvaller kan worden verzacht. En wat kan de overheid doen om een warm huis betaalbaar te houden?

AD – We kunnen onze borst nat maken: ‘Energiecrisis is al gaande’  

Terwijl Nederland en Europa kampen met een gastekort en fors oplopende prijzen zijn de Nederlandse gasvoorraden maar voor ruim de helft gevuld. Normaal zijn ze bijna vol.

RTL Nieuws – Gasprijzen stijgen tot 50 procent: wat te doen met je contract?  

Stijgende energieprijzen zorgen voor grote schrik bij mensen waarvan hun energiecontract nu afloopt. De gasprijzen gaan momenteel door het dag, en dat betekent een flink hogere rekening. Wat moet je als consument nu doen?

DvhN – Gekte op energiemarkt. Deze week weer forse stijging tarieven. Advies: kies voor een jaarcontract  

De gekte op de energiemarkt kan vrijdag (1 oktober) een nieuw hoogtepunt bereiken. Vergelijkingssite Gaslicht.com verwacht dat aanbieders de prijs voor een vast jaartarief op de eerste dag van de nieuwe maand met zo’n 500 euro verhogen.

Nu.nl – Nieuw energiecontract is morgen honderden euro’s duurder dan vandaag  

De razendsnelle stijging van de energieprijzen komt nog niet ten einde. Leveranciers verhogen vrijdag (1 oktober) hun consumententarieven, waardoor nieuwe jaarcontracten voor een gemiddeld huishouden honderden euro’s duurder worden. Volgens energievergelijker Gaslicht.com is dat gemiddeld zelfs 500 euro. Het bedrijf spreekt van een ‘chaos’ op de energiemarkt.

Telegraaf – Welk spel speelt Poetin met ons?  

Heel Europa bibbert voor een strenge winter, nu de gasvoorraden op het continent nog altijd halfleeg zijn, en de prijs van gas onverwacht de hoogte in is geschoten. De energierekening wordt voor sommige gezinnen onbetaalbaar, waarschuwen experts als TNO en Ben Woldring. Kwade genius in veel ogen is Rusland: het land met verreweg de grootste gasvoorraad ter wereld levert maar beperkt aan West-Europa. Welk spel speelt Poetin met ons?

RTV Noord – Energieprijzen door het dak: ‘Den Haag, verlaag de energiebelasting!’  

Niet alleen bedrijven (zoals Aldel), maar ook particulieren merken in hun portemonnee dat de energieprijzen de pan uit rijzen. De Groningse prijsvergelijker Ben Woldring roept de politiek dan ook op om de energiebelasting te verlagen.

Telegraaf – ’Verdwijnt zo niet de steun voor de energietransitie?’  

Met Prinsjesdag in het vooruitzicht is de energierekening een hot topic. Niet alleen de belastingen zorgen voor een steeds hogere energierekening. Daar komen nu ook nog eens explosief stijgende stroom- en gastarieven bovenop. En dat zorgt ervoor dat de energierekening voor veel huishoudens onbetaalbaar dreigt te worden.

AD – Energierekening wordt onbetaalbaar voor lage en middeninkomens  

De energietarieven stijgen zo hard dat gas en licht in 2022 onbetaalbaar dreigen te worden voor grote groepen Nederlanders. Energiebedrijven bevestigen de trend, schuldhulpverleners reageren bezorgd.

Financieel Dagblad – Grootverbruikers eisen overheidsingrijpen op oververhitte energiemarkt  

De gasprijs breekt record na record en dat betekent een veel hogere energierekening. Grote verbruikers uit de Nederlandse industrie slaan alarm en willen dat de overheid ingrijpt. De directies van aluminiumproducent Aldel, zinkproducent Nyrstar en chemiebedrijf ESD-SIC hebben een brandbrief aan demissionair minister Stef Blok (VVD, Economische Zaken en Klimaat) gestuurd.

Telegraaf – Schaarste jaagt gasprijs door het dak  

Nederland moet rekening houden met een gepeperde energierekening, zeker als Koning Winter het op de heupen krijgt. De gasproductie is gedaald en Rusland levert onvoldoende. Gevolg: halflege gasopslagen én een recordprijs voor gas op de beurs. En dat gaat de komende jaren vaker gebeuren. Consumenten moeten vrezen voor een stijging van €550 van de nota op jaarbasis voor gas en stroom, waarschuwt prijsexpert Ben Woldring. Hoog tijd voor een strategische voorraad, zeggen experts.

Telegraaf – ’Energienota loopt bizar hoog op’  

De energienota dreigt voor veel huishoudens hoger uit te vallen dan al werd gevreesd. Klanten van Essent die na het aflopen van een vast energiecontract terugvallen naar een contract met variabele gas- en stroomtarieven betalen vanaf deze week flink meer. Zij zijn op jaarbasis circa €300 duurder uit, meldt vergelijkingssite Gaslicht.com.

Telegraaf – Gasprijs op recordhoogte: ’energierekening honderden euro’s omhoog’  

Een kubieke meter gas kost bij een aantal energieleveranciers voor nieuwe klanten momenteel meer dan een euro. Nog nooit was de prijs zo hoog.

VVP Online – Coronaproof filter in vergelijking reisverzekering  

Poliswijzer.nl heeft aan zijn vergelijking van reisverzekeringen een ‘coronaproof filter’ toegevoegd. De vergelijker: “De dekking tussen verzekeraars verschilt enorm. Gebruik de nieuwe coronaproof filter in de reisverzekering vergelijker en bekijk snel welke reisverzekeringen gewoon dekking bieden tegen coronagerelateerde zaken tijdens je reis.”

Telegraaf – Cv-ketel centraal op energiespreekuur: kan huis met dwang van gas af?  

Heeft het nog zin om een cv-ketel aan te schaffen? Kan de overheid dwingen dat mijn huis van het gas af gaat? En hoe kan ik besparen op mijn energienota? Tijdens het jaarlijkse energiespreekuur van De Telegraaf en Gaslicht.com werden deze vragen de afgelopen week veelvuldig gesteld.


© 1998 - 2022 Bencom Group BV > Founded in Groningen