Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Nieuws & pers

In de media wordt regelmatig aandacht besteed aan Bencom en de sites. Hieronder een greep uit de verschenen publicaties in tijdschriften, kranten en op het web.

Telegraaf.nl: Energie-experts: ‘Gronings gas echt beste optie’  

Een winter zonder Gronings gas wordt knap lastig als er ook maar iets tegenzit, stellen onder andere energiedeskundigen en nutsbedrijven. Hoewel zij om actie vragen, ziet het kabinet dat pas als laatste redmiddel.

Nu.nl: Nieuw energiecontract ruim 4.000 euro duurder dan jaar geleden  

Wie nu een nieuw energiecontract afsluit, is op jaarbasis bijna 6.500 euro kwijt aan gas en licht. Dat is ruim 4.000 euro meer dan een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van vergelijkingssite Gaslicht.com, die NU.nl heeft opgevraagd.

Hospitality Management: LookingforBooking: Herstel van markt zakelijke overnachtingen stuwt kamerprijs omhoog  

Vele zakelijke markten hebben geleden onder corona, maar gelukkig is de veerkracht groot en is er herstel zichtbaar. De markt van zakelijke hotelovernachtingen is hier een sprekend voorbeeld van. Na de laatste lockdown begin 2022 is de markt in slechts twee maanden tijd alweer terug op het niveau van 2019. Dit herstel in het aantal geboekte overnachtingen stuwt ook de prijs voor een kamer hard omhoog. Sinds de laagste kamerprijs in maart 2021 zijn de prijzen in 15 maanden tijd met 38% gestegen. Dit concludeert LookingforBooking Corporate Travel op basis van de geboekte zakelijke hotelovernachtingen door haar opdrachtgevers.

Sprout: Ben Woldring: ‘Richt je bedrijf zo in dat je morgen keer tien kan gaan’  

In de videoserie Scaling Up vraagt MT/Sprout ondernemers naar hun belangrijkste groeilessen. In aflevering acht Ben Woldring, founder van de Bencom Group. ‘Mijn eerste ondernemersles was: één bv, is geen bv.’

Telegraaf: ’Gordijnen dicht en droger uit’: hete zomer dreigt voor stroomklant  

Qua stroomprijs staat Nederland een hete zomer te wachten. Als het voor volgende week voorspelde warme weer lang aanhoudt, kan de hoge prijs van elektriciteit verder de lucht in schieten. De stroomprijs is de afgelopen twee jaar ruim verdubbeld. Volgens directeur Ben Woldring van vergelijkingssite Gaslicht.com kan stroom deze zomer nog duurder worden door een cocktail van factoren. Vooral een lange periode van extreem warm en windstil weer kan nadelig uitpakken voor de stroomnota.

Telegraaf.nl: ‘Nu ingrijpen om winters energieprobleem te voorkomen!’  

Voor de dertiende keer organiseerde De Telegraaf het Energiespreekuur. Lezers en kijkers konden hier terecht met vragen over onder meer de energierekening. Experts Ben Woldring van Gaslicht.com en Tjitte Mastenbroek van ACM ConsuWijzer gaven antwoord op veelgestelde vragen.

Telegraaf.nl: ’Jaarcontracten van 5000, 6000 en 7000 euro’; consumenten rillen van peperdure gasnota  

Directeur Ben Woldring van vergelijkingssite Gaslicht.com beantwoordt maandag voor de dertiende keer energievragen van Telegraaflezers. Hij werkt al mee aan het jaarlijkse energiespreekuur sinds de eerste editie in 2009. Door de enorm gestegen gas- en stroomprijzen is er nu volgens Woldring sprake van een uitzonderlijke situatie. „We zitten in een energiecrisis”, zegt hij tijdens een gesprek op zijn kantoor in Groningen.

Telegraaf: Zonnepanelen en isolatie massaal ingezet tegen hoge energienota  

Steeds meer Nederlanders maken hun huis energiezuiniger vanwege de torenhoge gas- en stroomprijzen. Negen op de tien consumenten hebben al één of meerdere verduurzamingsmaatregelen genomen. Heb je vragen over het energiezuiniger maken van je huis? Of wil je iets weten over de energienota, stadsverwarming of het overstappen van gas- en stroomleverancier? Mail je vraag dan nu naar het energiespreekuur van De Telegraaf: energiespreekuur@dft.nl
Op maandag 27 juni ontvang je per email gratis antwoord van een energie-expert van Gaslicht.com of ACM/ConsuWijzer.

Bencom team wint ‘Fossil Free Future Hackathon 2022’ met beloningssysteem voor duurzaamheid

Gaslicht.com, onderdeel van de Bencom Group, heeft opnieuw de eerste prijs in de wacht gesleept van de jaarlijkse hackathon door het ontwikkelen van een nieuw beloningssysteem voor duurzaamheid.

EasyToys in Veendam en Gaslicht.com in Groningen winnen Shopping Awards 2022  

Gaslicht.com heeft dinsdagavond net als in 2021 de Shopping Awards publieksprijs gewonnen. De Stichting Shopping Awards reikt jaarlijks verschillende awards uit aan de beste (web)winkelbedrijven van Nederland. De Shopping Awards zijn een keurmerk als onderdeel van Thuiswinkel.org.

Volkskrant: Essent verhoogt variabele tarieven: energie wordt zo’n 50 euro per maand duurder  

Energieleverancier Essent verhoogt per 1 juli de variabele tarieven met 25 tot 30 procent. Klanten gaan volgens het bedrijf gemiddeld zo’n 50 euro per maand meer betalen voor hun energierekening. Of die twee andere leveranciers ook hun variabele tarieven gaan verhogen is nog niet duidelijk, maar ligt volgens Sanne de Jong van GasLicht.com wel in de lijn der verwachting: ‘Zeker klanten die al langere tijd een variabel tarief betalen hebben nog een relatief laag tarief in de huidige markt, dat zal naar verwachting nu bijgesteld worden’, zegt De Jong.

DVHN: Geen Russisch gas meer voor Nederland. Dit zijn de gevolgen voor ons | vijf vragen  

Nederland krijgt vanaf dinsdag geen gas meer van het Russische Gazprom. De reden: ’we’ weigeren in roebels te betalen. Daarmee volgt ons land Polen, Bulgarije en Finland. “Wij verwachten dat deze prijsstijging niet een enorme impact zal hebben op de hoogte van de nieuwe energiecontracten”, zegt Ben Woldring, oprichter en directeur van prijsvergelijker Gaslicht.com. “Deze stijging van de termijnmarktprijs is al ingeprijsd, de handel zag deze stap aankomen. De tarieven zullen voorlopig wel op een hoger niveau blijven, maar volgens onze verwachtingen niet extreem meer stijgen”, zegt hij.

Solar Magazine: 1 op 3 woningeigenaren weet niet of zonnepanelen verzekerd zijn  

1 op de 3 huiseigenaren weet niet of zijn zonnepanelen verzekerd zijn. Dit blijkt uit onderzoek onder 1.000 woningbezitters van Poliswijzer.nl en Gaslicht.com in samenwerking met veldwerkbureau Panel Inzicht.

DVHN: Zonnepanelen op het dak. We doen het massaal. Maar velen weten niet hoe het zit met de verzekering  

Mede door de torenhoge energieprijzen kiezen huizenbezitters er massaal voor zonnepanelen op het dak te leggen. Een investering die al snel rendement kan hebben, mits de verzekering goed is geregeld. De kennis daarvan blijkt tegen te vallen. Dat concluderen de Groninger prijsvergelijkers Gaslicht.com en Poliswijzer.nl na onderzoek onder duizend huiseigenaren. Van hen heeft de helft zonnepanelen.

NU.nl – Prijzen voor energiecontracten lopen steeds verder uiteen  

Energieleveranciers zitten op dit moment helemaal niet te wachten op nieuwe klanten, en dat is te merken. Ze maken geen reclame en op vergelijkingssites valt ook nauwelijks iets te kiezen. Vergelijken kan nog wel, en daarbij valt op dat de prijsverschillen bij nieuwe contracten steeds verder oplopen, zegt oprichter Ben Woldring van Gaslicht.com in gesprek met NU.nl.

CBS.nl – CBS zet vervolgstap in automatisering prijswaarneming voor CPI  

Om de inflatie vast te stellen verzamelt het CBS maandelijks de prijzen van een groot aantal goederen en diensten. De waarneming van de prijzen van mobiele telefoondiensten gebeurt tegenwoordig met één druk op de knop dankzij de data van prijsvergelijkingssite Bellen.com. Dat is efficiënter en minder foutgevoelig dan handmatig prijzen verzamelen, zoals tot voor kort gebeurde.

Telegraaf – Waarom maakt KPN internetten duurder: vier vragen  

Gemiddeld stijgen de consumententarieven van KPN-internetpakketten per 1 juli met €1,90 per maand, variërend van €1,50 tot €2. Alleen de prijs van het duurste pakket genaamd Hussel Internet met een snelheid van 1.000Mbit/s blijft gelijk, evenals die van Digitenne en de beltarieven. Is dat redelijk, in deze dure tijden?

Kassa – Wat is voordeliger: prepaid bellen of een mobiel abonnement?  

In de begintijd van de mobiele telefoon was prepaid de norm. Voordat je kon bellen en sms’en, moest je eerst een prepaidkaart met beltegoed kopen. Nu, vele jaren later, kiezen de meeste mensen met een smartphone voor een sim only of ander mobiel abonnement. Is dat in iedere situatie eigenlijk wel de juiste keuze? We leggen de vraag voor aan Els Werkman, telecomexpert bij de vergelijkingssite Bellen.com.

Telegraaf – 5 vragen: wat als Poetin ook Nederland van Russisch gas afsluit?  

Polen krijgt geen Russisch gas meer, Bulgarije evenmin. Gaat de gaskraan in Rusland dicht voor Nederland? “Wij verwachten dat deze prijsstijging niet een enorme impact zal hebben op de hoogte van de nieuwe energiecontracten”, zegt Ben Woldring van Gaslicht.com.

AD – Nederlander zette thermostaat lager deze winter en doucht korter  

Geschrokken door de hoge energieprijzen zijn veel Nederlanders afgelopen maanden zuiniger met gas en licht omgegaan. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van online vergelijker Gaslicht.com onder huizenbezitters.

RTL Nieuws – Energieprijzen door het dak: wat te doen als je energiecontract afloopt?  

“De rekening is bijna niet meer te betalen voor heel veel mensen” aldus Sanne de Jong van Gaslicht.com.

NPO Radio 1: Is het een goed idee om de energierekening te bevriezen?  

Iedereen krijgt last van de hogere energierekening, maar vooral voor mensen met een laag inkomen is het “een dreun”. Dat zegt het Centraal Planbureau vandaag in het Centraal Economisch Plan van dit jaar. GroenLinks pleit daarom voor het bevriezen van de energieprijzen. Gaat dit die klap verzachten of moet het kabinet de oplossing voor de beloofde compensatie elders zoeken? Daarover een gesprek met GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger en energiekosten-expert en eigenaar van Gaslicht.com Ben Woldring.

NOS – Aanbod energiecontracten opgedroogd, ‘de markt is totaal onvoorspelbaar’  

Wie op dit moment een energiecontract met vaste prijzen wil afsluiten staat namelijk voor een dicht loket. Prijzen voor gas en stroom gaan zo hard op en neer dat leveranciers geen vaste contracten aanbieden. “We merken dat er ontzettend veel behoefte is onder consumenten om een vast contract af te sluiten, consumenten zijn op zoek naar zekerheid”, zegt Ben Woldring van Gaslicht.com. Vorige week zag hij nog een piek in aanvragen, ook na de inval in Oekraïne.

LC – Nieuw energiecontract afsluiten? Ben Woldring van Gaslicht: ‘Wacht nog maar even’  

De Russische inval in Oekraïne is natuurlijk vooral afschuwelijk voor de lokale bevolking. Huishoudens elders in Europa merken ook dat de tarieven voor energie flink oplopen door de oorlog. Wat kun je nu als consument doen?

MAX – Energieprijs vastzetten gaat niet zomaar meer in oorlogstijd  

De wereld staat in brand. De energieprijzen die al op een historisch hoogtepunt stonden gaan nog verder omhoog door de oorlog in Oekraïne. Kunt u de energieprijzen nog voor 1 jaar vastzetten tegen gunstige tarieven? Meldpunt vraagt het aan de experts op energiegebied, Ben Woldring van onafhankelijke energievergelijker Gaslicht.com en Joris Kerkhof, domein manager energie bij Independer.

NPO Radio 1 – Lege schappen op de energiemarkt  

De oorlog in Oekraïne heeft grote gevolgen voor de Nederlandse energiemarkt. De onzekerheid bij de energiebedrijven over de situatie is zo groot dat ze liever geen nieuwe klanten binnenhalen en een vast tarief afsluiten kun je op dit moment vergeten. In De Nieuws BV spreekt Natasja Gibbs erover met Ben Woldring, oprichter van de vergelijkingssite Gaslicht.com.

Volkskrant – Onzekerheid maakt energiebedrijven kopschuw voor nieuwe klanten  

Door de oorlog in de Oekraïne is de energiemarkt voor consumenten in Nederland bijna geheel opgedroogd. Energiebedrijven zijn zo onzeker over de situatie dat ze liever even helemaal geen nieuwe klanten binnenhalen. Het is niet zozeer de hoge gasprijs die aanbieders vooralsnog kopschuw maakt, maar vooral de onzekerheid, zegt Ben Woldring. Pas als de hevige schommelingen weer iets zijn verdwenen, verwacht Woldring dat er ook weer nieuwe aanbiedingen komen.

AD – Prijzen olie en gas door het dak na invasie Oekraïne: wat zijn de gevolgen?  

De Russische agressie tegen Oekraïne doet de prijs van olie en gas verder omhoog schieten. Wat betekent dat aan de benzinepomp en uw energierekening? En hebben we wel genoeg gas op voorraad? Ben Woldring: “Het is als met het hamsteren van toiletpapier aan het begin van de coronapandemie. Veel mensen wilden afgelopen week hun prijzen voor een jaar of langer vastzetten.”

RTV Noord – Forse stijging gasprijs door oorlog in Oekraïne  

De aanval van Rusland op Oekraïne zorgt voor flinke stijgingen op de gasprijs. Maar de piek in de gasprijs die eind december werd gehaald is nog ver weg. Ben Woldring roept de consument op om het hoofd koel te houden en roept de overheid op om tempo te maken op het (tijdelijk) verlagen van de BTW op de energieprijzen.

Telegraaf – ’Schade aan zonnepanelen door storm niet altijd verzekerd’  

Zaten je zonnepanelen wel goed vast tijdens de voorbij razende stormen Dudley en Eunice? Je opstalverzekering biedt doorgaans wel dekking, maar niet in alle situaties. De niet-zichtbare schade na afloop van de storm, en daardoor het lagere rendement van je zonnepanelen, wordt vaak niet gedekt, zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingssites Poliswijzer.nl en Gaslicht.com.

Gasrekening explodeert: ’Hier valt niet tegenop te bezuinigen’  

Als je in januari 2022 met een gemiddeld verbruik een nieuw energiecontract hebt afgesloten, betaal je ruim 100 euro per maand meer dan met een contract dat je in januari 2021 had afgesloten. De prijzen van energie zijn zo hard gestegen dat er niet tegenop valt te bezuinigen.

Telegraaf – Nederland ontsnapt net aan gastekort: “Prijzen voor consumenten blijven hoog”  

De dreiging van een gastekort deze winter is voorbij. De vulling van het gasnetwerk is afgelopen weken voldoende geweest om het, bij een opvallend milde winter, net te kunnen uitzingen tot in het voorjaar. “Inmiddels krijgen we meer aanbod”, zegt directeur Ben Woldring van Gaslicht.com. “Vooral dat de groothandelsprijs een tijdje stabiel is gebleven is goed voor energiebedrijven”.

Telegraaf – Ruim tien jaar klachten: ’rillen van hoge nota warmtenet’  

Voor huishoudens die zijn aangesloten op een warmtenet is het momenteel peentjes zweten. Hun energienota kan dit jaar bijna gaan verdubbelen. Energie-expert Ben Woldring vindt dat het tijd wordt dat deze groep eindelijk ook kan overstappen.

NRC – Met een dynamische energieprijs draai je een wasje als het uurtarief lekker laag is  

Het loont meer dan ooit om beter naar de gas- en stroomprijzen te kijken. Zelfs wie van uur tot uur wisselende tarieven wil, kan dat krijgen. Al is dat niet voor iedereen een goed idee. Volgens De Jong van Gaslicht.com zijn dynamische prijzen niet voor iedereen weggelegd. „Je moet er bijna een sport van maken om dat steeds bij te houden en ook nog leuk vinden. En financieel is niet iedereen in staat om in de wintermaanden zijn daadwerkelijke verbruik af te rekenen.”

Nu.nl – Nieuw energiecontract afsluiten is sinds de jaarwisseling nóg lastiger geworden  

Een nieuw energiecontract afsluiten is sinds de jaarwisseling voor veel consumenten moeilijker geworden dan het al was. De keuze tussen vaste prijzen of een variabel contract is ingewikkelder en welke keuze het best is, verschilt per situatie. “Dat komt doordat de prijzen van variabele contracten sinds de jaarwisseling veel meer gelijk zijn aan de prijzen van vaste contracten”, vertelt energie-expert Sanne de Jong van Gaslicht.com.

Hart van Nederland – Dringende oproep aan het nieuwe kabinet: ‘Gooi btw op energie omlaag’  

Het vormen van een nieuw kabinet lijkt de uitgelezen kans om ook eens een start te maken met het aanpakken van de torenhoge energierekeningen. Vergelijkingssite Gaslicht.com komt met het idee om de btw op de energierekening van 21 procent te verlagen naar 9 procent. Iets wat Stella de Swart, die op bijstandsniveau leeft, uitstekend zou uitkomen: “Iedere euro is er één”.

Nu.nl – Overstappers zorgverzekering kiezen vaker voor hoger eigen risico  

Meer Nederlanders die afgelopen jaar via Poliswijzer.nl zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar kozen voor het maximale eigen risico. Het voordeel daarvan kan oplopen tot ruim 300 euro per jaar. Wel zijn de eerste 885 euro aan zorgkosten voor eigen rekening. Ook goedkope zogenoemde tweelingpolissen zijn populair.

Telegraaf – Zo besparen Nederlanders op hun zorgverzekering  

Er zijn nog twee dagen om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken voor 2022. De meeste Nederlanders die overstappen, kiezen ervoor om te besparen. Bijna driekwart gaat bijvoorbeeld voor het goedkopere label van een grote verzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Poliswijzer.

BNR – Gaslicht.com: Verlaag btw op energie  

Om de druk op huishoudens met torenhoge energierekeningen te verlagen moet de btw op gas en licht van 21 naar 9 procent. Dit zegt CEO Ben Woldring van prijsvergelijker Gaslicht.com. Zijn pleidooi krijgt steun van de Vastenlastenbond en schuldhulpverlenersclub NVVK. ‘Waarom wordt energie gezien als een luxegoed?’ vraagt Woldring zich af.

AD – Energieprijzen geëxplodeerd: ‘Verlaag btw op gas en licht naar 9 procent’  

De overheid ziet de btw-opbrengsten dankzij de torenhoge energietarieven verveelvoudigen. Terwijl veel gezinnen dit jaar honderden euro’s of meer kwijt zijn aan gas en licht, strijkt de schatkist miljarden extra op, becijfert onlinevergelijker Gaslicht.com. ,,De compensatie is voor een groot deel een sigaar uit eigen doos.”

BNR – Prijsvergelijkers: stap niet over naar andere energieleverancier  

Energieprijsvergelijkers adviseren consumenten om niet over te stappen naar een andere energieleverancier. Normaal gesproken is december juist dé maand om over te stappen, maar dit jaar zit er door de energiecrisis en het daardoor magere aanbod weinig beweging in de markt. De prijsvergelijkers adviseren om niet over te stappen en de kat uit de boom te kijken.

Kassa – Chaos op de energiemarkt. Wat is de oplossing?  

In de afgelopen maand leek het wel een totale chaos op de energiemarkt. De prijzen van vooral gas bereikten een extreme piek en vier energieleveranciers vielen om. Daardoor moeten ruim 100.000 klanten gedwongen overstappen naar een andere maatschappij. En daar krijgen ze te maken met een flinke prijsverhoging.

Telegraaf – ’Echt vrije zorgkeuze wordt steeds meer beperkt’  

Naar iedere zorgverlener kunnen gaan en dan altijd de volledige rekening vergoed krijgen: er zijn steeds minder zorgverzekeringen die dat dekken. De zogenoemde restitutiepolis wordt schaarser en bovendien onevenredig duurder, blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Poliswijzer.

Echte vrije zorgkeuze steeds schaarser; premies restitutie stijgen wel het hardst

De consument heeft de laatste jaren steeds minder opties om een polis te vinden met echte vrije zorgkeuze. De restitutiepolis, de zorgverzekering met de meeste vrijheid, wordt de laatste jaren steeds minder aangeboden. Sinds 2015 is het aanbod restitutiepolissen al met 1/3 afgenomen en ook de premiestijgingen maken deze zorgpolis niet interessanter voor consumenten. Integendeel,…

Schade blijft beperkt: gas en licht vanaf januari tientjes per maand duurder bij energiereuzen  

De energierekening valt voor miljoenen Nederlanders inderdaad fors duurder uit vanaf 1 januari, blijkt uit de nieuwe tarieven van grote energiespelers Essent en Vattenfall. Van een verdubbeling lijkt echter geen sprake zijn, mede dankzij de eenmalige verlaging van de energiebelasting.

Koude winter levert staat ondanks korting alsnog veel gasbelasting op  

Als we een koude winter krijgen, dan profiteert de overheid alsnog van een hogere opbrengst van de energiebelasting. Door voor een eenmalige korting op de energierekening te kiezen, wat een belastingkorting wordt genoemd, wordt de belastingopbrengst op gas op zich ongemoeid gelaten. Die belastingen zijn de afgelopen jaren stilaan zo goed als verdubbeld, zegt Ben Woldring van energievergelijkingssite Gaslicht.com in gesprek met NU.nl.

Nu.nl – Gasprijs is iets tot bedaren gekomen maar daar zullen we weinig van merken  

De handelsprijs voor gas is iets tot bedaren gekomen, maar de prijs ligt nog altijd vier keer hoger dan normaal in deze tijd van het jaar. Brussel heeft maatregelen gepresenteerd die overheden kunnen nemen om bedrijven en consumenten tegemoet te komen. Als er niks gebeurt, gaat de energierekening volgend jaar gemiddeld 900 euro omhoog.

Telegraaf – Beetje druk van de ketel: prijzen gas en stroom dalen  

Een sprankje hoop voor consumenten: de nog altijd torenhoge gas- en stroomprijzen zijn aan een daling bezig. Intussen heeft toezichthouder ACM meerdere energiebedrijven op de korrel die onterecht hogere tarieven in rekening brengen bij consumenten.

Telegraaf – De gasprijs ontploft: zo houd je het betaalbaar  

Met een enorm stijgende energienota gaat iedereen een barre winter tegemoet. Experts vrezen dat we dan in een jaar €900 tot zelfs ruim €1000 meer kwijt zijn aan stookkosten. Tien vragen over hoe deze forse tegenvaller kan worden verzacht. En wat kan de overheid doen om een warm huis betaalbaar te houden?


© 1998 - 2022 Bencom Group BV > Founded in Groningen