Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Nieuws & pers

In de media wordt regelmatig aandacht besteed aan Bencom en de sites. Hieronder een greep uit de verschenen publicaties in tijdschriften, kranten en op het web.

BNR: Dit zou weleens de duurste decembermaand ooit kunnen worden  

De meteorologische winter is begonnen en er is meteen koud weer in aantocht. De eerste twee weken van december zijn de temperaturen zowel overdag als ’s nachts lager dan normaal. En dat heeft direct gevolgen voor de gasprijs.

Telegraaf.nl: Energierekening wordt 2500 euro duurder zodra prijsplafond eindigt  

AMSTERDAM – De energienota gaat extreem stijgen zodra het prijsplafond eindigt. Ieder huishouden betaalt vanaf 2024 weer de volledige stookkosten en wordt dan ook nog eens keihard geraakt door fors hogere energiebelastingen, waarschuwt Vereniging Eigen Huis (VEH). De gemiddelde gas- en stroomrekening wordt in 2024 liefst 2500 euro duurder, verwacht VEH.

Business Insider: Vaste kosten energie in 2023 minstens €300 hoger, ook als je profiteert van prijsplafond voor stroom en gas  

Met het prijsplafond voor energie probeert de overheid de verbruikskosten van gas en stroom in 2023 binnen de perken te houden. Maar er zijn ook vaste kosten op de energierekening die je altijd betaalt, ongeacht je verbruik. Business Insider laat zien hoe hard de vaste kosten voor energie stijgen in 2023.

Het Parool: Niet alleen de premies gaan omhoog: dit verandert er aan de zorgverzekering in 2023  

De zorgpremies gaan volgend jaar flink omhoog. Maar wie verder kijkt naar de polissen, ziet nog meer. Wat verandert er volgend jaar aan onze zorgverzekering? We zetten de belangrijkste punten uit de kleine lettertjes op een rij.

AD.nl: Niet alleen de premies gaan omhoog: dit verandert er aan de zorgverzekering in 2023  

De zorgpremies gaan volgend jaar flink omhoog. Maar wie verder kijkt naar de polissen, ziet nog meer. Wat verandert er volgend jaar aan onze zorgverzekering? We zetten de belangrijkste punten uit de kleine lettertjes op een rij.

Business Insider: Zorgverzekering 2023: goedkope naturapolis of duurdere restitutiepolis – zo groot is premieverschil en dit krijg je ervoor terug  

Zorgverzekeraars hebben de premies voor de basisverzekering bekendgemaakt, waarmee het overstapseizoen is geopend. Voor 2023 is het aantal restitutiepolissen met vrije zorgkeuze en volledige vergoeding flink uitgedund. Er zijn meer polissen waarbij je een deel van de zorg zelf moet betalen. Business Insider behandelt de verschillen in premies en vergoeding waar je op moet letten, als je een andere zorgverzekering overweegt.

Business Insider: Zorgpremie in 2023: vergelijk wat je gaat betalen voor de basisverzekering  

Op zaterdag 12 november worden alle zorgpremies voor 2023 bekend. Zorgverzekeraars voeren vanwege stijgende kosten waarschijnlijk forse verhogingen van de zorgpremies door. Bekijk het overzicht van de zorgpremies voor de basisverzekering in 2023.

Volkskrant.nl: Budget Energie rekent creatief met saldering, Consumentenbond loopt inkomsten mis  

Van salderen op jaarbasis naar salderen per maand. Het levert Budget Energie wel veel nieuwe klanten zonder panelen op, maar het bedrijf verspeelt ook goodwill bij de mensen met panelen en de Consumentenbond.

DVHN: Nu overstappen van energieleverancier loont weer volgens Ben Woldring. Kan zomaar honderden euro’s per maand opleveren  

De gasprijzen zijn vanaf de top met bijna 70 procent gedaald. Heeft het zin om dit jaar nog over te stappen? En waarom kunnen mensen met zonnepanelen bijna geen nieuw energiecontract krijgen? Vragen en antwoorden over je gas en licht.

BNR Nieuws: Groot deel van Nederland voelt nog niks van gestegen energieprijs  

Veel consumenten merken nog helemaal niks van de gestegen stroom- en gasprijzen. Bij een groot aantal energiebedrijven heeft namelijk de helft van de klanten een vast contract van vóór de Oekraïne-oorlog. Wel lopen veel van die contracten de komende maanden af, blijkt uit navraag van BNR.

BNR De Ochtendspits: Groot deel van Nederland voelt nog niks van gestegen energieprijs [1.39.20]  

Veel consumenten merken nog helemaal niks van de gestegen stroom- en gasprijzen. Bij een groot aantal energiebedrijven heeft namelijk de helft van de klanten een vast contract van vóór de Oekraïne-oorlog. Wel lopen veel van die contracten de komende maanden af, blijkt uit navraag van BNR.

Business Insider: Prijsplafond energie: heeft switchen van energieleverancier nog zin in 2023?  

In 2023 gaan er maximumprijzen gelden voor stroom en gas, gekoppeld aan een bepaalde verbruikslimiet. Heeft het nog zin om van energieleverancier te switchen als het prijsplafond in werking treedt?

AD: Waarom het voor de meeste verzekerden niet verstandig is het eigen risico te verhogen  

Het wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro wordt gezien als straf op ziek zijn. In de rubriek zorgverzekeringsmythes schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink wekelijks over zorgverzekeringen. Vandaag: door je wettelijk verplichte eigen risico vrijwillig te verhogen kun je honderden euro’s besparen, maar is het verstandig?

Dagblad van het Noorden: Wat moet ik doen met mijn energiecontract nu er een prijsplafond komt? Ben Woldring uit Groningen, dé gas- en lichtexpert van Nederland, heeft het antwoord  

Wat gaan we er van merken, het prijsplafond voor gas en stroom? En wat moeten we als consument nu doen? Wie kan dat beter weten dan de Groningse ondernemer Ben Woldring, oprichter van de vergelijkingssite gaslicht.com. Onlangs was hij als energie-expert te gast in de Tweede Kamer in Den Haag.

De Telegraaf: Vast energiecontract oplossing torenhoge prijzen  

AMSTERDAM – Sinds het oorlogsspook in Oekraïne rondwaart, stegen de energietarieven ongekend hoog. Ben Woldring pleit voor vaste contracten met hoge opzegvergoedingen. „Dit geeft de impuls aan energiebedrijven om beter in te kopen met lagere tarieven tot gevolg.”

Telegraaf: Alweer duurder stroom en gas – waarom?  

Volgens het kabinet kan 60 procent van de Nederlandse huishoudens qua verbruik onder het plafond blijven. Dat betekent dat zij maximaal 290 euro in de maand gaan betalen. „Ik heb geen reden om aan die inschatting te twijfelen”, zegt Ben Woldring, oprichter van energievergelijkingssite Gaslicht.com. Er kleven ook nadelen aan het plan…

NOS: Grote verschillen in sterk stijgende energietarieven per 1 oktober  

De tarieven bij energiemaatschappijen stijgen per 1 oktober flink, ook zijn er grote verschillen. Dat blijkt uit data die prijsvergelijkers Independer en Gaslicht.com met de NOS hebben gedeeld. Eneco en Greenchoice zijn de enige twee die met hun gasprijs ver boven de drie euro zitten.

Enphase: Enphase Energy and Gaslicht.com Expand IQ Microinverter Deployments in the Netherlands  

Enphase Energy, Inc., a global energy technology company and the world’s leading supplier of microinverter-based solar and battery systems, announced today that Gaslicht.com, a Netherlands-based leading energy platform and part of the Bencom Group, is seeing an increase in deployments of residential solar energy systems powered by the Enphase® IQ7™ family of microinverters. Gaslicht.com’s energy platform is growing rapidly with year-over-year growth of more than 20 percent.

Volkskrant: Ook energiebedrijven weten niet hoe huishoudens de rekening moeten betalen  

De experts (o.a. Ben Woldring) die de Tweede Kamer heeft uitgenodigd zijn het over één ding eens: de hoge energieprijzen brengen een recordaantal gezinnen aan de bedelstaf. Over mogelijke oplossingen zijn ze minder eensgezind. Die zijn óf te duur, óf niet uitvoerbaar, óf te generiek, óf komen te laat.

Trouw: Energiebedrijven sceptisch over plannen Europese Commissie  

Topmannen Ben Woldring van Gaslicht.com, Bram Drewes van Vattenfall en Ron Wit van Eneco beantwoorden vragen tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer.

NOS: ‘Snel afspraken nodig om massale energieafsluitingen te voorkomen’  

Als de politiek en de energiebedrijven niet snel goede afspraken maken over consumenten die hun energierekening niet kunnen betalen, dan dreigen deze winter mogelijk massale afsluitingen. “Maar wij willen natuurlijk liever niemand afsluiten”, zegt directeur Hans-Peter Oskam. “We moeten samen afspraken maken. Wat kunnen we doen voor de mensen die dreigen te worden afgesloten?” Woensdag komen daarvoor Eneco, Vattenfall en Gaslicht.com naar de Tweede Kamer.

Telegraaf: Klanten Vattenfall gaan fors meer betalen voor gas en stroom  

Voor klanten van Vattenfall wordt gas circa 35% duurder.

RTL Nieuws: Zij hebben (voorlopig) geluk met goedkoop energiecontract  

Een energierekening van 600 euro per maand is – helaas voor veel mensen – allang geen uitzondering meer. De prijzen voor elektra en gas zijn eind vorig jaar flink opgelopen en sinds de invasie van Oekraïne in februari welhaast geëxplodeerd. Maar er zijn ook mensen die geluk hebben en nét op tijd een langdurig energiecontract afsloten. RTL Nieuws sprak drie van hen.

NPO Radio 1: Moeten we naar een Europees prijsplafond voor gas?  

Alle Europese landen zitten ermee in hun maag: de steeds verder stijgende energieprijzen. En dus klinkt steeds meer de roep om een gezamenlijke, Europese aanpak. Dit weekend hielden de Belgische premier en de Oostenrijkse bondskanselier een pleidooi voor een Europees prijsplafond voor gas. Zou dat een goed idee zijn? Daarover in Geld of je Leven een gesprek met Ben Woldring, eigenaar van prijsvergelijkingssite Gaslicht.com.

Wynia’s Week: De 9 redenen waarom wij Nederlanders met gas & licht nog veel duurder uit zijn dan de buren  

Een nieuw energiecontract is al drie keer zo duur als een jaar geleden. Nederlanders zijn (veel) duurder uit dan andere Europese landen.

NOS Journaal: Gasprijs blijft maar stijgen [0:21]  

De gasprijs op de internationale gasmarkt blijft maar stijgen.

Telegraaf.nl: Variabel energietarief tombola: tussentijdse stijging niet uit te sluiten  

De inkoopprijzen van energie blijven maar stijgen. De Europese gasprijs ging maandag met bijna 18% omhoog, en daalde dinsdag maar licht. Wie bij de energieleverancier een contract heeft met variabele prijzen voelt dat direct in de portemonnee. Zeker bij aanbieders waarbij de tarieven slechts korte tijd geldig zijn.

Telegraaf.nl: Energie-experts: ‘Gronings gas echt beste optie’  

Een winter zonder Gronings gas wordt knap lastig als er ook maar iets tegenzit, stellen onder andere energiedeskundigen en nutsbedrijven. Hoewel zij om actie vragen, ziet het kabinet dat pas als laatste redmiddel.

Nu.nl: Nieuw energiecontract ruim 4.000 euro duurder dan jaar geleden  

Wie nu een nieuw energiecontract afsluit, is op jaarbasis bijna 6.500 euro kwijt aan gas en licht. Dat is ruim 4.000 euro meer dan een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van vergelijkingssite Gaslicht.com, die NU.nl heeft opgevraagd.

Hospitality Management: LookingforBooking: Herstel van markt zakelijke overnachtingen stuwt kamerprijs omhoog  

Vele zakelijke markten hebben geleden onder corona, maar gelukkig is de veerkracht groot en is er herstel zichtbaar. De markt van zakelijke hotelovernachtingen is hier een sprekend voorbeeld van. Na de laatste lockdown begin 2022 is de markt in slechts twee maanden tijd alweer terug op het niveau van 2019. Dit herstel in het aantal geboekte overnachtingen stuwt ook de prijs voor een kamer hard omhoog. Sinds de laagste kamerprijs in maart 2021 zijn de prijzen in 15 maanden tijd met 38% gestegen. Dit concludeert LookingforBooking Corporate Travel op basis van de geboekte zakelijke hotelovernachtingen door haar opdrachtgevers.

Sprout: Ben Woldring: ‘Richt je bedrijf zo in dat je morgen keer tien kan gaan’  

In de videoserie Scaling Up vraagt MT/Sprout ondernemers naar hun belangrijkste groeilessen. In aflevering acht Ben Woldring, founder van de Bencom Group. ‘Mijn eerste ondernemersles was: één bv, is geen bv.’

Telegraaf: ’Gordijnen dicht en droger uit’: hete zomer dreigt voor stroomklant  

Qua stroomprijs staat Nederland een hete zomer te wachten. Als het voor volgende week voorspelde warme weer lang aanhoudt, kan de hoge prijs van elektriciteit verder de lucht in schieten. De stroomprijs is de afgelopen twee jaar ruim verdubbeld. Volgens directeur Ben Woldring van vergelijkingssite Gaslicht.com kan stroom deze zomer nog duurder worden door een cocktail van factoren. Vooral een lange periode van extreem warm en windstil weer kan nadelig uitpakken voor de stroomnota.

Telegraaf.nl: ‘Nu ingrijpen om winters energieprobleem te voorkomen!’  

Voor de dertiende keer organiseerde De Telegraaf het Energiespreekuur. Lezers en kijkers konden hier terecht met vragen over onder meer de energierekening. Experts Ben Woldring van Gaslicht.com en Tjitte Mastenbroek van ACM ConsuWijzer gaven antwoord op veelgestelde vragen.

Telegraaf.nl: ’Jaarcontracten van 5000, 6000 en 7000 euro’; consumenten rillen van peperdure gasnota  

Directeur Ben Woldring van vergelijkingssite Gaslicht.com beantwoordt maandag voor de dertiende keer energievragen van Telegraaflezers. Hij werkt al mee aan het jaarlijkse energiespreekuur sinds de eerste editie in 2009. Door de enorm gestegen gas- en stroomprijzen is er nu volgens Woldring sprake van een uitzonderlijke situatie. „We zitten in een energiecrisis”, zegt hij tijdens een gesprek op zijn kantoor in Groningen.

Telegraaf: Zonnepanelen en isolatie massaal ingezet tegen hoge energienota  

Steeds meer Nederlanders maken hun huis energiezuiniger vanwege de torenhoge gas- en stroomprijzen. Negen op de tien consumenten hebben al één of meerdere verduurzamingsmaatregelen genomen. Heb je vragen over het energiezuiniger maken van je huis? Of wil je iets weten over de energienota, stadsverwarming of het overstappen van gas- en stroomleverancier? Mail je vraag dan nu naar het energiespreekuur van De Telegraaf: energiespreekuur@dft.nl
Op maandag 27 juni ontvang je per email gratis antwoord van een energie-expert van Gaslicht.com of ACM/ConsuWijzer.

Bencom team wint ‘Fossil Free Future Hackathon 2022’ met beloningssysteem voor duurzaamheid

Gaslicht.com, onderdeel van de Bencom Group, heeft opnieuw de eerste prijs in de wacht gesleept van de jaarlijkse hackathon door het ontwikkelen van een nieuw beloningssysteem voor duurzaamheid.

EasyToys in Veendam en Gaslicht.com in Groningen winnen Shopping Awards 2022  

Gaslicht.com heeft dinsdagavond net als in 2021 de Shopping Awards publieksprijs gewonnen. De Stichting Shopping Awards reikt jaarlijks verschillende awards uit aan de beste (web)winkelbedrijven van Nederland. De Shopping Awards zijn een keurmerk als onderdeel van Thuiswinkel.org.

Volkskrant: Essent verhoogt variabele tarieven: energie wordt zo’n 50 euro per maand duurder  

Energieleverancier Essent verhoogt per 1 juli de variabele tarieven met 25 tot 30 procent. Klanten gaan volgens het bedrijf gemiddeld zo’n 50 euro per maand meer betalen voor hun energierekening. Of die twee andere leveranciers ook hun variabele tarieven gaan verhogen is nog niet duidelijk, maar ligt volgens Sanne de Jong van GasLicht.com wel in de lijn der verwachting: ‘Zeker klanten die al langere tijd een variabel tarief betalen hebben nog een relatief laag tarief in de huidige markt, dat zal naar verwachting nu bijgesteld worden’, zegt De Jong.

DVHN: Geen Russisch gas meer voor Nederland. Dit zijn de gevolgen voor ons | vijf vragen  

Nederland krijgt vanaf dinsdag geen gas meer van het Russische Gazprom. De reden: ’we’ weigeren in roebels te betalen. Daarmee volgt ons land Polen, Bulgarije en Finland. “Wij verwachten dat deze prijsstijging niet een enorme impact zal hebben op de hoogte van de nieuwe energiecontracten”, zegt Ben Woldring, oprichter en directeur van prijsvergelijker Gaslicht.com. “Deze stijging van de termijnmarktprijs is al ingeprijsd, de handel zag deze stap aankomen. De tarieven zullen voorlopig wel op een hoger niveau blijven, maar volgens onze verwachtingen niet extreem meer stijgen”, zegt hij.

Solar Magazine: 1 op 3 woningeigenaren weet niet of zonnepanelen verzekerd zijn  

1 op de 3 huiseigenaren weet niet of zijn zonnepanelen verzekerd zijn. Dit blijkt uit onderzoek onder 1.000 woningbezitters van Poliswijzer.nl en Gaslicht.com in samenwerking met veldwerkbureau Panel Inzicht.

DVHN: Zonnepanelen op het dak. We doen het massaal. Maar velen weten niet hoe het zit met de verzekering  

Mede door de torenhoge energieprijzen kiezen huizenbezitters er massaal voor zonnepanelen op het dak te leggen. Een investering die al snel rendement kan hebben, mits de verzekering goed is geregeld. De kennis daarvan blijkt tegen te vallen. Dat concluderen de Groninger prijsvergelijkers Gaslicht.com en Poliswijzer.nl na onderzoek onder duizend huiseigenaren. Van hen heeft de helft zonnepanelen.

NU.nl – Prijzen voor energiecontracten lopen steeds verder uiteen  

Energieleveranciers zitten op dit moment helemaal niet te wachten op nieuwe klanten, en dat is te merken. Ze maken geen reclame en op vergelijkingssites valt ook nauwelijks iets te kiezen. Vergelijken kan nog wel, en daarbij valt op dat de prijsverschillen bij nieuwe contracten steeds verder oplopen, zegt oprichter Ben Woldring van Gaslicht.com in gesprek met NU.nl.

CBS.nl – CBS zet vervolgstap in automatisering prijswaarneming voor CPI  

Om de inflatie vast te stellen verzamelt het CBS maandelijks de prijzen van een groot aantal goederen en diensten. De waarneming van de prijzen van mobiele telefoondiensten gebeurt tegenwoordig met één druk op de knop dankzij de data van prijsvergelijkingssite Bellen.com. Dat is efficiënter en minder foutgevoelig dan handmatig prijzen verzamelen, zoals tot voor kort gebeurde.

Telegraaf – Waarom maakt KPN internetten duurder: vier vragen  

Gemiddeld stijgen de consumententarieven van KPN-internetpakketten per 1 juli met €1,90 per maand, variërend van €1,50 tot €2. Alleen de prijs van het duurste pakket genaamd Hussel Internet met een snelheid van 1.000Mbit/s blijft gelijk, evenals die van Digitenne en de beltarieven. Is dat redelijk, in deze dure tijden?


© 1998 - 2022 Bencom Group BV > Founded in Groningen