De eerste onderneming (Bellen.com) is opgericht in 1998, later volgden Gaslicht.com (2003), LookingforBooking.com (2009) en Poliswijzer.nl (2014). In 2018 is de app Bencompare gelanceerd. In 2018 telt de groep als geheel ca. 45 medewerkers en negen vergelijkingssites, die vanuit de twee kantoorlocaties in Groningen en Voorthuizen worden onderhouden. De Bencom Group voorziet consumenten, instellingen en bedrijven van onafhankelijke en objectieve informatie over de diensten en tarieven op het gebied van telecom, internet, digitale televisie, energie en hotelovernachtingen. In 2014 is met Poliswijzer.nl de stap richting de verzekeringswereld gemaakt.

Onafhankelijk en objectief

De onafhankelijkheid blijft te allen tijde gewaarborgd zodat consumenten op ons kunnen blijven vertrouwen. De vergelijkingen zijn dan ook altijd volstrekt objectief. Bencom Group is niet verbonden aan een belanghebbend bedrijf, waardoor aanbieders geen enkele zeggenschap hebben over de activiteiten en de getoonde informatie op de sites.

Bencom Group heeft er geen enkel voordeel bij om een bepaalde aanbieder met voorrang te behandelen; in haar vergelijkingen worden ook aanbieders getoond met wie zij geen samenwerking heeft, ook als deze als beste uit de vergelijking komen. Daarnaast streeft de Bencom Group ernaar een zo compleet mogelijk beeld van de markt weer te geven door minimaal 95% van het aanbod van een bepaalde markt in haar vergelijkingen op te nemen.

Onze klanten over onze site Gaslicht.com

"Snel, efficiënt en telefonisch vakkundige helpdesk. Overstappen zonder pijn in je buik."
"Het vergelijken van energieleveranciers is een nachtmerrie en Gaslicht.com maakt het een stuk makkelijker"
"Eenvoudig en overzichtelijk. In 15 minuten, 280 euro bespaard"
"Net als de website bellen.com, een prima website"
"De website geeft zeer duidelijk weer hoeveel je kunt besparen op je energiekosten. Ieder jaar overstappen is echt de moeite waard"

Hoe het allemaal begon

Het begon allemaal toen de destijds 13-jarige Ben Woldring in 1998 een schoolopdracht mee naar huis kreeg met als doel het maken van een website. Ben besloot een overzicht te maken van verschillende tarieven voor vaste telefonie en bouwde de website Bellen.com.

Blog

Gert-Jan Jaarsma

Benchain Hackathon

Gert-Jan Jaarsma - 10 april 2018
Els Werkman

Zoek dekking!

Els Werkman - 1 maart 2017
Marnix de Vries

De crisis is voorbij: tijd voor de beste deal!

Marnix de Vries - 6 oktober 2016

Ons team

Wij werken dagelijks met een enthousiast team aan onze negen vergelijkingssites. Dit doen wij vanuit onze twee kantoorlocaties in Groningen en Voorthuizen. Consumenten, instellingen en bedrijven geven wij graag inzicht in verscheidene complexe markten door middel van het aanbieden van objectieve en actuele prijs-en productinformatie.

Maak kennis met onze medewerkers

Verdienmodel

De diensten van Bencom Group websites zijn volledig gratis voor de consument. In veel gevallen is het voor de bezoeker mogelijk zich direct voor een product of dienst aan te melden. Dit is mogelijk doordat wij bezoekers ofwel direct doorlinken naar de site van de aanbieder of de online shop ofwel doordat bezoekers zich via de Bencom Aanmeldservice aanmelden, zodat de overstap te allen tijde gratis door Bencom gefaciliteerd kan worden. Doordat onze sites voornamelijk mensen aantrekken die zich oriënteren op de markt en op het punt staan een product aan te schaffen of zich voor een bepaalde dienst aan te melden, zijn wij voor adverteerders de uitgelezen plek om deze diensten aan te prijzen.

Bencom Group buiten kantoortijdenAwards