Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Publicaties

In de media wordt regelmatig aandacht besteed aan Bencom en de sites. Hieronder een greep uit de verschenen publicaties in tijdschriften, kranten en op het web.

VVP Online – Coronaproof filter in vergelijking reisverzekering  

Poliswijzer.nl heeft aan zijn vergelijking van reisverzekeringen een ‘coronaproof filter’ toegevoegd. De vergelijker: “De dekking tussen verzekeraars verschilt enorm. Gebruik de nieuwe coronaproof filter in de reisverzekering vergelijker en bekijk snel welke reisverzekeringen gewoon dekking bieden tegen coronagerelateerde zaken tijdens je reis.”

Telegraaf – Cv-ketel centraal op energiespreekuur: kan huis met dwang van gas af?  

Heeft het nog zin om een cv-ketel aan te schaffen? Kan de overheid dwingen dat mijn huis van het gas af gaat? En hoe kan ik besparen op mijn energienota? Tijdens het jaarlijkse energiespreekuur van De Telegraaf en Gaslicht.com werden deze vragen de afgelopen week veelvuldig gesteld.

Telegraaf – Biomassa in de ban  

De draai is daar. Komend najaar zegt het demissionaire kabinet geen enkele euro belastinggeld meer toe als subsidie voor het verbranden van biomassa. Het is de eerste stap naar verbanning van houtverbranding als ’klimaatneutrale energiebron’. Uiteindelijk speelt eurocommissaris Timmermans een sleutelrol: „De definitieve doodsteek voor biomassa kan enkel uit Brussel komen.”

DvhN – Energienota volgens Ben Woldring fors hoger na record voor CO2-prijs; een gemiddeld huishouden is per jaar 200 euro duurder uit  

Het Europese handelssysteem voor CO2-emissierechten heeft zestien jaar nodig gehad om tot leven te komen. Maar inmiddels kost de uitstoot van een ton CO2 het tienvoudige. Voorstanders zijn blij, maar onder meer de staalindustrie is bezorgd, en consumenten betalen mee via de energierekening.

Telegraaf – Energienota fors hoger na record voor CO2-prijs  

Het Europese handelssysteem voor CO2-emissierechten heeft zestien jaar nodig gehad om tot leven te komen. Maar inmiddels kost de uitstoot van een ton CO2 het tienvoudige. Voorstanders zijn blij, maar onder meer de staalindustrie is bezorgd, en consumenten betalen mee via de energierekening.

Business Insider – Energierekening voor stroom en gas stijgt mogelijk met €200 op jaarbasis  

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Dat komt onder meer door het koude voorjaar en de CO2-prijzen die recentelijk flink zijn opgelopen, schrijft De Telegraaf dinsdag. Op de groothandelsmarkt zijn stroomprijzen de afgelopen maanden met 22 procent gestegen en de gasprijzen met 19 procent.

Startup Stories – ‘Wij geven de consument de controle’  

In Startup Stories delen we de verhalen, best practices, levenslessen van Nederlandse start en scaleups, zodat jij je apps of business nog sneller kunt bouwen. Dit keer zijn we in gesprek met Thomas Meedema – COO bij Bencom Group.

Nu.nl – Bij energierekening loont proactief zijn: ‘200 euro eraf door onderhandelen’  

Natuurlijk helpt het om de verwarming wat lager te zetten en minder lang te douchen als je een lagere energierekening wil. Maar serieus geld overhouden lukt vooral met regelmatig en slim kiezen voor een nieuw energiecontract. Op die manier krijg je elke keer een welkomstpremie en ben je meestal zeker van de beste tarieven.

Telegraaf – Winterkou: tot bijna € 100 per week extra stookkosten  

Om de winterse kou buiten te houden, draait de cv-ketel deze dagen overuren. De gasrekening kan daardoor flink oplopen: met bijna €100 per week in een matig geïsoleerde vrijstaande woning. ’s Nachts de thermostaat toch maar omlaag draaien kan de financiële pijn verzachten. Gelukkig is er meer tegen te doen.

DVHN – Met deze tips voorkom je tot wel 100 euro per week aan extra stookkosten vanwege de ijskoude winter  

Om de winterse kou buiten te houden, draait de cv-ketel deze dagen overuren. De gasrekening kan daardoor flink oplopen: met bijna 100 euro per week in een slecht geïsoleerde tussenwoning. ’s Nachts de thermostaat toch maar omlaag draaien kan de financiële pijn verzachten. Gelukkig is er meer tegen te doen.

Groningse ondernemer Ben Woldring wil rol voor evenementenbranche bij vaccineren  

De Groningse ondernemer Ben Woldring wil dat de evenementenbranche een belangrijke rol gaat spelen in de vaccinatiecampagne tegen corona. Daarvoor pleit hij op Twitter.

Blendle – Hoger verbruik drijft de nota op  

Waarschijnlijk valt de energierekening volgend jaar iets duurder uit. Dat komt vooral doordat we meer verbruiken zolang we veel thuis zijn. En we moeten meer betalen voor de kosten van het netbeheer.

Telegraaf – Zoveel stijgt jouw energierekening in 2021  

In 2020 waren de energieprijzen uitzonderlijk laag. Voor volgend jaar wordt wel een stijging van de prijzen van gas en stroom verwacht.

DVHN – Ben Woldring uit Groningen met Gaslicht.com in de prijzen bij website van het jaar-verkiezing  

De energievergelijkingssite Gaslicht.com van Ben Woldring uit Groningen is voor het tweede jaar op rij verkozen tot de populairste website van het jaar in de categorie vergelijking.

Telegraaf – Nuts Groep in etalage, herkansing voor Shell  

De Nuts Groep staat te koop. De vierde energieleverancier van ons land kan aantrekkelijk zijn voor grote olie- en gasbedrijven die de stroommarkt op willen, zoals Shell.

Telegraaf – TNO breekt lans om energiearmoede aan te pakken  

TNO pleit voor het aanpakken van energiearmoede. Volgens de onderzoeksinstelling hebben 650.000 Nederlanders moeite om de energierekening te betalen. Dat is deels een gevolg van de kosten van de energietransitie.

Nu.nl – Prijsvergelijkers tonen vaak niet de goedkoopste optie  

Vergelijkingssites tonen vaak helemaal niet de goedkoopste opties. Bij de zoektocht naar een autoverzekering of mobieletelefoonabonnement kunnen consumenten per jaar enkele tientjes mislopen doordat de goedkoopste keuze niet in de zoekresultaten omhoogkomt, blijkt woensdag uit onderzoek van Het Financieele Dagblad (FD).

FD – Vergelijkingssites geven lang niet altijd het beste advies  

Consumenten lopen vaak de goedkoopste prijs mis als ze met een online vergelijker zoeken naar bijvoorbeeld een autoverzekering of een mobiele telefoon abonnement. Dat blijkt uit een steekproef door FD Persoonlijk. In veel gevallen geven de platformen onvolledig en onaantrekkelijk advies.

NOS – Gekkenhuis bij hotels buiten de randstad  

Hotels aan de kust en in landelijke gebieden doen het deze herfstvakantie goed. Dat komt vooral door vakantiegangers uit eigen land, blijkt uit een analyse van prijsvergelijkingswebsite LookingforBooking.com. De hotels in de Randstad kampen juist met lege kamers.

#DEM2020: wie zijn de winnaars en de verliezers in digitale klantervaring?  

In de 2020-editie van de vanmorgen verschenen Digital Excellence Monitor van bureau WUA leveren ANWB, ING, Bol.com, Coolblue, RACQ, Greenchoice, Gaslicht.com, Hollandsnieuwe en Sky de beste digitale klantervaring op desktop en smartphone, in zes branches en in tien landen. Voor het eerst lanceren we het onderzoek in een online interactief dashboard, en dat maakt het voer voor jullie, de voorhoede van de Nederlandse marketeers, want jullie kunnen er dit jaar zélf mee aan de slag!

Radar – Piekt je energiefactuur volgend jaar?  

De belastingen op gas stijgen in 2021 opnieuw. De energierekening van een gemiddeld huishouden gaat daardoor iets omhoog, ondanks de heffingskorting (de vermindering van de energiebelasting) die wederom werd verhoogd. Dat berekende de onafhankelijke energievergelijker Gaslicht.com op grond van de Prinsjesdagcijfers.

NPO Radio 1 – Bespaar ruim 100 euro op je energierekening: ‘Gebruik slimme thermostaten’  

Haal jij altijd keurig de oplader van je telefoon uit het stopcontact als je telefoon vol is? We kunnen jaarlijks met gemak tien procent minder stroom verbruiken met hele simpele handelingen. Een van die gouden tips is volgens Ben Woldring, directeur van Gaslicht.com: ‘Het aanbrengen van slimme thermostaten per vertrek’, zegt hij in Stax&Toine.

Telegraaf – Wat is beter: Zonnepanelen kopen of huren?  

Hoe kan ik profiteren van de lagere gas- en stroomtarieven? Kun je zonnepanelen beter kopen of huren? En hoe kom ik aan echt groene stroom zonder biomassa? Deze en andere vragen kwamen afgelopen week aan de orde tijdens het jaarlijkse energiespreekuur van De Telegraaf en Gaslicht.com.

Telegraaf – Ook consument is biomassa nu beu  

Ook consumenten lijken biomassa te laten vallen. Vergelijkingssite Gaslicht.com constateert een flinke afname van het aantal afgesloten stroomcontracten waarbij biomassa onderdeel van de herkomst uitmaakt. Dat vertelt oprichter en eigenaar Ben Woldring.

Telegraaf – Veel wakkere vragen tijdens energiespreekuur  

„Er zitten veel wakkere vragen tussen”, zegt Ben Woldring over de ruim 200 vragen van Telegraaflezers die deze week zijn binnengekomen bij ons energiespreekuur. De directeur van vergelijkingssite Gaslicht.com en zijn collega’s Sanne, Rita, Sinie, Marlies en Eva krijgen per email soms pittige vragen voorgeschoteld.

Telegraaf – Stel uw vraag over de energierekening  

Zelden was het gat tussen de duurste en goedkoopste tarieven op de energiemarkt zo groot als nu, zo’n €400 op jaarbasis. Ondertussen stapt een recordaantal mensen in ons land over op het gebruik van zonnepanelen, en willen steeds meer consumenten af van groene elektriciteit die met biomassa is opgewekt.

Telegraaf – Let op: reken je niet rijk met zonnepanelen  

Het aantal Nederlandse huishoudens met zonnepanelen stijgt dit jaar boven de magische grens van een miljoen. Wie ook overweegt om panelen op zijn dak te plaatsen, moet zich van tevoren echter niet rijk rekenen.

Telegraaf – Fors lagere gasrekening voor consument  

De gasrekening van consumenten met een vast contract is dit jaar met honderden euro’s gedaald. Door overaanbod van gas zijn prijzen fors aan het dalen, veel Nederlanders stappen over op goedkopere aanbiedingen.

Telegraaf – Nieuwkomers azen op positie van kwetsbaar Huawei  

Smartphonemaker Huawei krijgt ook op de Nederlandse markt harde klappen als gevolg van de Amerikaanse sancties tegen het bedrijf. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Counterpoint. Concurrenten als Xiaomi en Oppo proberen nu in het gat te springen dat Huawei achterlaat.

Telegraaf – Waterstof is toekomst bij energietransitie  

Het werd lang genegeerd, maar waterstof wordt nu gezien als hét ontbrekende puzzelstuk voor de energietransitie. En dat werd tijd, vindt hoogleraar economie en energie Catrinus Jepma. „Ik heb nooit begrepen waarom er zoveel geld en aandacht uitging naar groene stroom en zo weinig naar groene moleculen.”

Telegraaf – Ondernemen in tijden van corona  

Ondernemend Nederland is overvallen door de coronacrisis. Ondernemers Heleen Dura-Van Oord, Kees Koolen, Willem van der Leegte en Ben Woldring aan het woord over hoe zij hun bedrijf door de crisis loodsen.

AD.nl – Lagere energienota dankzij coronavirus  

De uitbraak van het coronavirus heeft een gunstig bijeffect voor de energienota. Wereldwijd zijn de energieprijzen de afgelopen twee maanden gekelderd, zien prijsvergelijkers zoals Gaslicht.com.

DVHN – Met deze 7 tips kun je energie besparen (en behoorlijk wat geld verdienen)  

Voor veel huishoudens kan een hoge energierekening een aanslag op de portemonnee zijn. Maar dat hoeft niet. Met deze tips bespaar je op de stroom- en stookkosten.

Nu.nl – Gaslicht.com: Meer huishoudens wisselden in 2019 van energieleverancier  

Meer Nederlandse huishoudens stapten in 2019 over op een andere energieleverancier en kozen daarbij in het grootste deel van de gevallen voor groene energie, blijkt donderdag uit een analyse van vergelijkingssite Gaslicht.com.

DVHN – De lonen gaan dit jaar omhoog, maar houd jij wel meer geld over?  

In 2020 krijgen we netto meer salaris, gaat de energierekening omlaag en kunnen we goedkoop fietsen. Wie zich met de auto wil (blijven) verplaatsen moet wel steeds dieper in de buidel tasten. Ook wonen en verzekeren worden duurder.

Telegraaf.nl – Thuisbatterij krachtig, handig maar duur  

Amerikanen zijn er gek op: thuisbatterijen, symbool van onafhankelijkheid. De grote batterijen aangesloten op zonnepanelen bieden altijd stroom als het elektriciteitsnet uitvalt. De marketing draait op volle toeren, de verkopen groeien wereldwijd. Maar wat heb je er als Nederlander aan?


© 1998 - 2021 Bencom Group BV > Founded in Groningen