Honest comparisons that you really benefit from
   

Stunten op Gaslicht.com

Soms veranderen de voordeligste energiepakketten op Gaslicht.com wel een aantal keer per dag. Hoe dat komt? Leveranciers willen graag voordelig uit onze energievergelijker komen. Eén wijziging van een leverancier kan daardoor een sneeuwbal effect veroorzaken. Dus is je vergelijking ten opzichte van gisteren ineens anders, dat kan! Het is een spel waarbij de leveranciers met elkaar concurreren om de beste positie. Daarom zijn veel energiecontracten via Gaslicht.com voordeliger dan de energiecontracten die je terugvindt op de website van de leverancier zelf.

De ene leverancier stunt met een welkomstpremie, de andere leverancier kiest ervoor om juist met een laag vastrecht of lage energietarieven een aantrekkelijk pakket te creëren. Dat verschilt per leverancier en per energiepakket. Staar je dus niet blind op de welkomstpremie, want dat wil niet altijd zeggen dat het ook daadwerkelijk de voordeligste keuze is. Bij Gaslicht.com raden we daarom aan altijd de energievergelijker in te vullen. Zo wordt er echt naar jouw persoonlijke situatie gekeken.

De top 5 op Gaslicht.com geeft in één oogopslag een overzicht van de meest voordelige energiepakketten. Echter is dit gebaseerd op het jaarverbruik van een gemiddeld huishouden met een enkele meter in de provincie Noord-Holland (gasregio 1). Jouw persoonlijke top 5 kan daarom hiervan afwijken.

Op kantoor zorg ik er samen met twee collega’s voor dat de energiepakketten continu up to date zijn. Vooral rond januari en juli betekent dat een hele drukke periode, omdat dan alle variabele gas- en stroomtarieven veranderen. Onlangs lieten Eneco en Essent al weten dat zij verwachten de variabele tarieven te verlagen per 1 januari 2015. Voor ons blijft het echter onduidelijk wat er precies gaat gebeuren tot we de daadwerkelijk tarieven tegen het einde van het jaar ontvangen. Altijd een hectische, maar leuke periode, want iedereen wil natuurlijk graag weten wat de tarieven gaan doen.

Maar hoe weet je nou of het een goed moment is om een nieuw contract af te sluiten? Je zal nooit helemaal zeker weten of het moment van aanmelden het beste moment is in het jaar, omdat we nooit zeker weten wat de tarieven in de toekomst gaan doen.  Dat kan uiteraard zowel positief als negatief uitpakken. Wachten tot jouw contract afloopt (of reeds is afgelopen) is daarom niet zinvol, het is altijd onzeker wat er in de toekomst gaat gebeuren. Maar waarom wachten met besparen? Een actiecontract is altijd voordeliger dan het contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven wat je automatisch ontvangt als je niets doet na afloop van een contract. Op dit moment scheelt dat een gemiddeld huishouden al gauw 300 euro op jaarbasis.

Door Jolinda van LaarJolinda van Laar

© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen