Honest comparisons that you really benefit from
   

Sluipverbruik

Drup drup drup….. Ik kijk vanuit mijn tuinstoel naar de buitenkraan en zie dat deze drupt. De kraan blijkt echter goed dicht te zitten maar ik probeer hem toch nog wat vaster te draaien, helaas zonder succes, de kraan blijft druppen. Omdat ik het zonde vind van het waterverbruik besluit ik de gieter onder de kraan te zetten zodat het water niet helemaal verloren gaat.

Nadat ik mijn vriend over de lekkende kraan heb verteld gaat hij er mee aan de slag. Na wat gesleutel her en der lijkt het probleem verholpen te zijn. Gelukkig maar want zo’n lekkende kraan brengt niet alleen onnodig verbruik maar ook onnodige verbruikskosten met zich mee.  Na dit voorval ging ik bij mezelf na of er binnenshuis wellicht ook sprake is van zogenoemd ‘sluipverbruik’ en al snel kwam ik tot de conclusie; de lekkende buitenkraan is verholpen maar het onnodige verbruik is ook naar binnen ‘geslopen’.

Welke apparaten kunnen er voor zorgen dat jouw energierekening hoger uitvalt dan nodig?

De oplader van je mobiele telefoon: zolang deze in het stopcontact zit, met of zonder mobiel, verbruikt deze energie. Zorg er dus voor dat je de lader altijd uit het stopcontact haalt.stopcontact

De printer: Deze wordt vaak tegelijk met de computer aangezet en blijft de hele dag aanstaan, ook als er niet geprint wordt. Hetzelfde geldt voor veel andere apparaten bij een computer. Plaats randapparatuur van uw desktop, zoals PC luidsprekers, een printer of scanner in één stekkerdoos. Die kunt u dan eenvoudig uitschakelen als u geen gebruik maakt van deze apparaten. Hetzelfde geldt voor apparatuur van uw televisie en audiosysteem.

De magnetron: het klokje hierop blijft altijd branden. Je kunt je afvragen of je deze continue nodig hebt of eventueel de stekker eruit haalt.

De televisie: het kan voorkomen, door middel van de standby knop, dat deze ook stroom verbruikt als de TV is uitgeschakeld. Je kunt dit tegengaan door een stand-by killer tussen het apparaat en stopcontact te plaatsen.

Zo blijkt dat er op best veel apparaten ‘bezuinigd’ kan worden en ik, dankzij het voorval met de lekkende kraan, hier nu dus mooi het onnodige waterverbruik mee kan betalen ;) !Saskia Verkerke

© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen