Honest comparisons that you really benefit from
   

Mijn energieleverancier wordt overgenomen, wat nu?

Nuon, Essent en nu ook Oxxio zijn onlangs overgenomen door grotere energiemaatschappijen. “Moeten we nu overstappen?” en “krijgen we nog wel energie?”, zijn vragen die we nu veel krijgen. Ons antwoord: uw levering blijft gegarandeerd en u merkt er niks van. Wat u wel merkt, leggen we u graag uit.

Bij de overname van een energieleverancier verandert er voor u nauwelijks iets. Er zijn drie verschillende scenario’s mogelijk. We bespreken de twee mogelijkheden aan de hand van de overname van Oxxio door Eneco.
Allereerst kan Eneco Oxxio overnemen, maar zal er verder niks veranderen. Oxxio blijft dan gewoon bestaan onder de eigen naam, met eigen energiepakketten en voorwaarden. Voor u als klant zal er dan niks wijzigen.
Daarnaast kan Eneco alle klanten van Oxxio overnemen, en toevoegen aan hun eigen klanten. Oxxio-klanten zullen dan op termijn Eneco-klanten worden. Wanneer uw tarief en de contractvoorwaarden bij deze overname niet veranderen, zal er voor u niks wijzigen. U hoeft dan niet over te stappen naar een andere leverancier: uw situatie verandert namelijk niet. De einddatum van uw huidige contract blijft dan hetzelfde, en u bent dan weer vrij om over te stappen.

En bij faillissement?
Wanneer een energieleverancier failliet gaat, zijn bovenstaande opties mogelijk. Het klantenbestand kan dan worden overgenomen door een andere leverancier. Wijzigen dan echter wel uw tarieven, uw looptijd en de voorwaarden? Dan bent u vrij om over te stappen naar een ander pakket of een andere leverancier, zonder dat u een boete hoeft te betalen voor contractbreuk .
Zoals het er nu naar uitziet, zal Eneco Oxxio onder de eigen naam laten bestaan. Voor Oxxio-klanten zal er dus geen verandering plaatsvinden. Mocht dit in de toekomst echter wel gebeuren, dan zal u, als consument, geen problemen ondervinden. Tenzij ze uw tarieven verhogen, hoeft u geen overstap te maken. En vooralsnog zal dat niet gebeuren.Ferdi Hilverda

© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen