Honest comparisons that you really benefit from
   

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur

Over een paar dagen gaan de energietarieven weer veranderen. Bij de start van een nieuw jaar betekent dat vaak een verhoging van de belastingen, ook voor energie. Hoewel we het afgelopen jaar een recordaantal overstappers hebben mogen helpen, bij het maken van hun keuze voor het voordeligste energiecontract, blijken toch nog veel consumenten zich niet bewust van het te behalen voordeel.

Voordat ik begin 2013 bij Gaslicht.com begon, dacht ik zelf een voordelig energiecontract te hebben. Want ieder half jaar gingen mijn tarieven immers weer omlaag. Wat ik alleen niet wist, was dat dit contract met variabele tarieven lang niet zo voordelig was als een actiecontract. Zelfs bij dezelfde leverancier bleek ik goedkoper uit te kunnen zijn als ik overstapte naar een ander contract. Nu merk ik dat veel Nederlanders in dezelfde situatie zitten. Geen ramp, maar wel een gemiste kans!

Als de huidige energieleverancier goed uit de vergelijking komt, wordt er vaak gedacht dat het energiecontract bij deze leverancier al voordelig is. Veel consumenten realiseren zich niet dat de energiecontracten bij dezelfde leverancier heel erg van elkaar kunnen verschillen. Als je leverancier een aantrekkelijk pakket aanbiedt, betekent dat nog niet dat jij dat ook zelf afneemt. Dus door zelfs bij de huidige leverancier te vergelijken is vaak een flinke besparing mogelijk.
Momenteel zien we ook dat veel mensen overstappen van energieleverancier verwarren met overstappen van zorgverzekeraar. Er wordt gedacht dat voor 1 januari ook een energie-overstap moet hebben plaatsgevonden. Niets is minder waar. Wij raden juist aan niet te wachten als je nu al kunt veranderen van energieleverancier. Want hoe langer gewacht wordt met overstappen, hoe langer er een hoger tarief betaald moet worden. En in tegenstelling tot de zorgmarkt is het in de energiemarkt gelukkig het hele jaar mogelijk om te wisselen.

Overstappen naar een andere energieleverancier is nog altijd het voordeligste. Dat komt doordat leveranciers nieuwe klanten méér korting geven dan bestaande klanten. We zien hier wel langzaam wat verandering in komen. Ben je tevreden over je huidige energieleverancier? Mogelijk heeft hij dan een aantrekkelijk verlengingsaanbod, dat zichtbaar wordt als je via onze energievergelijker contracten met elkaar vergelijkt. Maar dat neemt niet weg dat de besparing door te switchen nog groter kan zijn. Dus ook voor 2015 raad ik je aan de afloopdatum van je contract goed in de gaten te houden, dan vooral weer te vergelijken en zo nodig over te stappen. Het bespaart je ook volgend jaar gemiddeld 300 euro. Inmiddels ben ik uiteraard overgestapt en is dat prima bevallen, de overstap voor volgend jaar staat al in mijn agenda!

Door Anniek van der Wolkadmin

© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen