Els Werkman

Soms heb je maar een beetje wifi nodig, een kB is immers voldoende om een Whatsappje de wereld in te zenden. Helaas is het verbruik niet altijd in overeenstemming met de kosten. Kijk, uiteraard wil ik best betalen voor het gebruiken van andermans wifi, zeker als ik daardoor gebruik kan maken van een beveiligde verbinding. Maar om nou per half uur 4 euro of meer te gaan betalen?! Er zijn campinguitbaters die hun kampeerders fors laten dokken voor, tsja, wat eigenlijk? De toegang tot een wifi router die ze toch al hadden staan? En een fatsoenlijk zakelijk internetabonnement is er al voor 25 euro per maand. Als vakantieganger ben je blijkbaar een makkelijk slachtoffer.

Stel dat ik elke dag 15 minuten gebruik had willen maken van wifi, dan had me dat voor 14 dagen 56 euro gekost. En stel dat elk familielid zijn eigen kwartiertje had willen hebben, op een eigen mobiel apparaat, dan kan dit dus oplopen tot 224 euro bij een gezin met 2 ouders en 2 kinderen. En ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik zou dat geld tijdens de vakantie graag aan andere leuke activiteiten willen besteden.

We geven op Bellen.com altijd het advies om gebruik te maken van wifi om de kosten van mobiel internet (in het buitenland) laag te houden. En dat is nog steeds een goede optie, maar dan wel als het  goedkoop of gratis is. In het geval van een verblijf bij een gulzige campingbaas is een (extra) mobiele internetbundel absoluut een optie. En als de caravan binnen de EU blijft dan is het, met bijvoorbeeld mijn marginale verbruik, goedkoper om elke dag ‘mobiel’ te internetten, dat kost namelijk 24 eurocent per MB. Met die ene WhatsApp per dag ben je dan voor 14 dagen 3,36 euro per persoon kwijt. Nou, die keuze is snel gemaakt! Toch?! Of ga jij wel snel naar de supermarché om even in te prikken op de wifi?

In mijn geval heb ik gekozen voor old skool sms’en, dat kost binnen de EU namelijk maar 8 eurocent en het ontvangen van het antwoord is gratis…

Op Bellen.com kun je per land zien wat de kosten zijn, voor bellen, gebeld worden, sms’en en internetten.

Door Els Werkman

Alle reacties tonen (2)

2 reacties op “Een beetje wifi wordt duur betaald”

 1. Avatar Roel Pot schreef:

  Ook in Hotels en resorts weten ze van prijzen.

  tijdens onze zomervakantie gebruiken we ook vaak WiFi van de camping en prijzen lopen op van gratis tot 25 euro in de week.
  en betalen is in principe accoord maar dan verwacht je ook enige kwaliteit.
  Uitvallen is soms meer regel dan uitzondering en dan is er geen geld terug mogelijk.
  Van gratis aanbieden kun je niet heel veel verwachten maar ook dan mag de kwaliteit wel goed zijn.
  Een redelijke prijs is voor mij maximaal 15,00 euro per week en zonder maximum aan Mb’s of tijd.

 2. Avatar Hans Baas schreef:

  Ik werk voor een groep campings in Italië en kan jullie verzekeren dat het beeld van de wifi-router die toch al staat met een abonnement van 25 euro niet overeenkomt met onze dagelijkse werkelijkheid. Wij moeten fors investeren in hardware en software om op een camping (met vervelende obstakels als bomen) een fatsoenlijk netwerk met voldoende bandbreedte aan te kunnen bieden. Om dat kostendenkend te maken, moet je of een deel (of zelfs alles) met goodwill of marketingbudget betalen en de gast eventueel een symbolisch vragen (overigens ook om te voorkomen dat een paar gebruikers alle bandbreedte opeisen, omdat ze denken dat het echt gratis is), of een eerlijke verdeelsleutel op de gebruikers toepassen. Wij denken nu aan een deel gratis met een dataplafond en dan pakketten met datavolume of eventueel voor een bepaalde tijd. Voor niets gaat alleen de zon op uiteindelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Awards