Faire Komparatoren, von denen Sie wirklich profitieren
   

Een beetje wifi wordt duur betaald

Soms heb je maar een beetje wifi nodig, een kB is immers voldoende om een Whatsappje de wereld in te zenden. Helaas is het verbruik niet altijd in overeenstemming met de kosten. Kijk, uiteraard wil ik best betalen voor het gebruiken van andermans wifi, zeker als ik daardoor gebruik kan maken van een beveiligde verbinding. Maar om nou per half uur 4 euro of meer te gaan betalen?! Er zijn campinguitbaters die hun kampeerders fors laten dokken voor, tsja, wat eigenlijk? De toegang tot een wifi router die ze toch al hadden staan? En een fatsoenlijk zakelijk internetabonnement is er al voor 25 euro per maand. Als vakantieganger ben je blijkbaar een makkelijk slachtoffer.

Stel dat ik elke dag 15 minuten gebruik had willen maken van wifi, dan had me dat voor 14 dagen 56 euro gekost. En stel dat elk familielid zijn eigen kwartiertje had willen hebben, op een eigen mobiel apparaat, dan kan dit dus oplopen tot 224 euro bij een gezin met 2 ouders en 2 kinderen. En ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik zou dat geld tijdens de vakantie graag aan andere leuke activiteiten willen besteden.

We geven op Bellen.com altijd het advies om gebruik te maken van wifi om de kosten van mobiel internet (in het buitenland) laag te houden. En dat is nog steeds een goede optie, maar dan wel als het  goedkoop of gratis is. In het geval van een verblijf bij een gulzige campingbaas is een (extra) mobiele internetbundel absoluut een optie. En als de caravan binnen de EU blijft dan is het, met bijvoorbeeld mijn marginale verbruik, goedkoper om elke dag ‘mobiel’ te internetten, dat kost namelijk 24 eurocent per MB. Met die ene WhatsApp per dag ben je dan voor 14 dagen 3,36 euro per persoon kwijt. Nou, die keuze is snel gemaakt! Toch?! Of ga jij wel snel naar de supermarché om even in te prikken op de wifi?

In mijn geval heb ik gekozen voor old skool sms’en, dat kost binnen de EU namelijk maar 8 eurocent en het ontvangen van het antwoord is gratis…

Op Bellen.com kun je per land zien wat de kosten zijn, voor bellen, gebeld worden, sms’en en internetten.

Door Els WerkmanEls Werkman

© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen