Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Wed nooit op slechts één paard

Wie succesvol wil vissen, neemt verschillende soorten hengels mee en diverse soorten aas. Vreemd dus eigenlijk, dat nog steeds veel ondernemers kansen laten liggen zodra ze gaan hengelen naar nieuwe medewerkers.

Naast personeelsrubrieken in de krant zijn er natuurlijk diverse grote vacaturewebsites waarop ondernemers terecht kunnen. Nadeel daarvan: de teller begint al meteen flink te lopen zodra de vacature wordt geplaatst. Kandidaten plaatsen hun cv’s gratis, maar wilt u deze als ondernemer bekijken, dan moet er opnieuw betaald worden. Er zijn ook vacaturesites die zich richten op specifieke sectoren. Deze zijn doorgaans goedkoper en zijn voor veel professionals ook een meer voor de hand liggend podium om zich op te presenteren.

Ondernemers zouden zich dus ook beter kunnen verplaatsen in hoe kandidaat-werknemers denken. Welke vacaturesites zijn voor hen de meest logische?

Bedrijven kunnen hun armslag trouwens op goedkope en simpele wijze vergroten in hun zoektocht naar personeel. Velen doen het al, maar nog lang niet iedereen: plaats onder al uw e-mails een voetnoot met een link naar het vacatureoverzicht op uw website. Kost niets, bereikt natuurlijk een wel heel brede groep, maar je weet nooit hoe balletjes rollen.

Steeds populairder wordt het gebruik van sociale netwerksites als LinkedIn en microblogdienst Twitter. LinkedIn koppelt profielen van professionals aan elkaar. Maar eigenlijk zijn het vooral heel veel cv’s, als een netwerk aan elkaar geknoopt. Daarin kunt u gratis grasduinen, een kandidaat is zo gevonden.

Hyves en Facebook kunnen weer nuttig zijn voor wie jongeren zoekt, bijvoorbeeld voor een horecabaan.

Wie zijn LinkedIn koppelt aan zijn Twitter-account, kan met korte berichtjes aandacht vragen voor de vacature. Uw contactpersonen geven deze bovendien vaak weer aan hún netwerk door. En als al uw medewerkers het bericht ook weer aan hún netwerk doorgeven, wordt de rimpel in de vijver nog veel groter.

Maak dus een mix bij het zoeken naar personeel, wed nooit op slechts één paard.Ben Woldring

© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen