Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Orange: ‘Bencom vergelijkingssite brengt duidelijkheid’

Ondoorzichtigheid laat internet en telefonie abonnement duur aanvoelen

persbericht-ondoorzichtigheidDen Haag, 20 augustus 2007 – Het merendeel van Nederlandse huishoudens heeft het ongemakkelijke gevoel teveel te betalen voor zowel telefonie (69%) als internet (53%). Een ruime meerderheid is van mening dat internetproviders in Nederland te hoge prijzen vragen voor internettoegang thuis. Dit zijn twee uitkomsten van een onderzoek onder Nederlandse huishoudens naar de prijsbeleving van gecombineerde internet- en vaste telefonieproducten. TNS NIPO voerde dit onderzoek onlangs uit in opdracht van Orange Breedband.

Stempel van ‘te duur’
‘Mensen weten vaak niet zeker of ze teveel betalen,’ licht Lisanne Kerstens, Research Director Technology van TNS NIPO toe, ‘Hun gevoel van ‘te duur’ wordt mede veroorzaakt door de ondoorzichtigheid van de tarieven.’ Onduidelijkheid zorgt voor onzekerheid en dat verklaart waarschijnlijk waarom slechts vier procent van de ondervraagde huishoudens verwacht aan een overstap naar een andere provider veel lagere kosten over te houden. Uit het onderzoek van TNS NIPO blijkt dat huishoudens voor een gecombineerd internet- en telefonie-abonnement gemiddeld ruim € 30 per maand verwachten te betalen. Abonnementen onder € 20 beschouwt 78% van de ondervraagden als goedkoop. Een grote meerheid (81%) voorspelt overigens dat de prijzen de komende jaren verder zullen dalen.

Vergelijkingssite internet+telefonie brengt transparantie in de markt
‘Steeds meer mensen willen overstappen met hun internet+telefonie abonnement, maar vinden het lastig om zelf uit te zoeken welke aanbieder het beste aanbod heeft in deze ondoorzichtige markt’, weet Ben Woldring van Bencom. Zijn bedrijf is marktleider met onafhankelijke prijsvergelijkingsplatforms op het gebied van bellen, internetten, digitale tv en gas en licht. Woldring: ‘Wij bieden met onze vergelijkingen voor internet+telefonie op www.bellen.com en www.internetten.nl objectieve en actuele prijs- en productvergelijkingen die huishoudens in deze jungle de juiste weg laten vinden. Orange Breedband staat met haar nieuwe propositie nu bovenaan met het scherpste aanbod van € 14,95 per maand voor internet+telefonie.”

Vereenvoudiging aanbod
‘Klanten willen bij hun keuze van een bepaalde aanbieder voor internet én telefonie naast prijs óók kwaliteit en een snelle verbinding betrekken,’ zegt Paul Lempers, marketingdirecteur Orange Breedband. ‘Maar dan is het onderling vergelijken van aanbieders niet eenvoudig. Wij hebben daarom ons productenaanbod sterk vereenvoudigd met een simpele en herkenbare indeling op basis van snelheid en prijs waarmee we de vergelijking met andere providers aandurven.’

Zie ook:

Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe

VacaturesBekijk alle vacatures

Bij de Bencom Group zijn we altijd op zoek naar mensen die onze visie, ambitie en positieve energie delen.

  • NOS: Meerjarige energiecontracten maken comeback: ‘Tot nu toe zit alles dit jaar mee’
    Lees op website  
  • DvhN: Waarom is energie nog zo duur en is vastzetten verstandig? Ben Woldring: ‘Markt ziet er weer goed uit voor de consument’
    Lees op website  
  • Telegraaf: Waarom is energie nog zo duur en is nu vastzetten verstandig?
    Lees op website  

© 1998 - 2023 Bencom Group BV > Founded in Groningen