Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

LookingforBooking: Hotels spelen in op fietsverhuur

GRONINGEN – 2 Augustus 2012. Nederlandse hotels mikken op fietsende consument. Door de recessie is de fietsvakantie terug van weggeweest. De Nederlandse hotellerie grijpt deze kans en pakt alles aan om de fietsende gast te bereiken. Zo zijn er hotels die deze zomer gratis fietsen aanbieden bij het boeken van een hotelkamer, aldus Gerlof Bos, directeur van LookingforBooking.com die de meest bijzondere fietsenverhuurservice en initiatieven op dit gebied in kaart bracht.

Door de economische krimp is het besteedbaar inkomen behoorlijk kleiner geworden, maar men wil toch graag op vakantie. De oplossing voor een goedkope vakantie is de fietsvakantie in eigen land. In Nederland kom je op je dooie gemak van A naar B en je hoeft je hoofd niet te breken over brandstofkosten. Geen uitputtende hellingen en een welhaast perfecte infrastructuur. Uit cijfers van het ContinuVrijeTijdsOnderzoek (CVTO) van onderzoeksbureau NBTC-NIPO Research uit 2011, bleek dat bijna de helft van alle Nederlanders fietstochten maakt voor zijn plezier.

In de hotellerie speelt men hier op in door bijvoorbeeld speciale fietsarrangementen aan te bieden of eenvoudigweg – al dan niet tegen betaling – fietsen beschikbaar te stellen voor de fietsliefhebbende gasten. De onafhankelijke hotelprijzen vergelijkingswebsite LookingforBooking.com onderzoekt de meest bijzondere fietsenverhuur services en initiatieven binnen de hotellerie.

Gratis service
Uit statistieken van LookingforBooking.com blijkt dat meer dan de helft van de ruim 2.500 hotels in Nederland fietsverhuur aanbiedt. Slechts bij minder dan 1 procent is dit een geheel kosteloze service. Tot dat ene procent behoort Hotel Prins Maurits in Bergen aan Zee. Eigenaar J. Schrooms hierover: ,, De Noord-Hollandse duinen zijn een uitgelezen gebied om te fietsen. We hebben 40 fietsen beschikbaar voor de gasten. De fietsen zijn bij de kamerprijs inbegrepen en zien we als een extra service naar de gast toe. Bijna 80 procent van onze bezoekers maakt gebruik van de rijwielen”. Op LookingforBooking.com kun je per hotel zien of er fietsverhuur aanwezig is en of deze service gratis of betaald is.

Verdriedubbeling van kinderzitjes
De hotelketen Van der Valk biedt geen gratis fietsen aan, maar onderscheidt zich op een andere wijze. Van der Valk beschikt al enige tijd over een afzonderlijke website met fietsarrangementen: Vandervalkfietsen.nl. Hier kan de bezoeker e-bikes, kinderfietsen, 7-versnellingen fietsen huren en een fietsarrangement boeken. ,,We zien een verdriedubbeling van de kinderzitjes- en kinderfietsenverhuur. Blijkbaar maken veel jonge gezinnen gebruik van onze online fietsenverhuur”, concludeert Gerard Schomaker, General Manager van Van der Valk Exclusief.
Ondanks een moeizame start in het vroege voorjaar kent de fietsenverhuur van Van der Valk een prima eerste half jaar. Schomaker legt uit: ,,De fietsbezetting in het eerste halfjaar is 6 procent hoger vergeleken met dezelfde periode in 2011. En dat terwijl afgelopen april maar liefst 60 procent minder fietsen zijn verhuurd dan in diezelfde maand een jaar eerder! De maanden Mei en Juni hebben dit recht getrokken”.

Van hotel naar hotel
Een hotelketen die totaal iets anders doet rond het thema ‘fietsen’ is Hampshire Hotels. Sinds 2011 organiseert deze hotelgroep in de zomermaanden een fietstour, waarbij de geselecteerde fietsers, fietsjournalisten genoemd, tijdens de route over hun ervaringen schrijven op een blog en via de social media. ,,De Hampshire fietstour is een ludieke manier om fietsen in Nederland en omgeving meer onder de aandacht te brengen. Vorig jaar fietste één fietsjournalist in 60 dagen langs 60 Hampshire hotels. Vanwege de groei van 60 naar ruim 90 hotels is er dit jaar gekozen voor een fietsestafette waar 11 fietsjournalisten aan deelnemen die elkaar om de week aflossen. De route neemt in totaal bijna 3 maanden in beslag en voert langs alle Hampshire hotels in de Benelux”, vertelt Iris van Slooten, Marketing Executive bij Hampshire Hotels.

Fietsvriendelijk label
Fietsvriendelijke accommodaties in Nederland zijn in één oogopslag te herkennen aan het kwaliteitslabel Fietsers Welkom, een initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform. Ongeveer duizend horecabedrijven dragen dit label, waaronder meer dan 200 hotels of pensions. Woordvoerder Leon Hoogsteen van Fietsplatform over Fietsers Welkom: ,,Om in aanmerking te komen voor het Fietsers Welkom-label moeten de hotels aan een aantal criteria voldoen, zoals de aanwezigheid van een veilige fietsenstalling. Ook kleine aandachtspunten als de aanwezigheid van een bandenplakset en beschikbare fietskaarten behoren tot ons eisenpakket”. Hoogsteen constateert een groeiende vraag naar e-bikes. Daarom heeft de fietsstichting ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen in het voorwaardenpakket opgenomen.

Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe

VacaturesBekijk alle vacatures

Bij de Bencom Group zijn we altijd op zoek naar mensen die onze visie, ambitie en positieve energie delen.

  • DvhN: Flexibel of vast? Dit is het beste energiecontract volgens experts
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Prijsoorlog van start: nu een jaarcontract afsluiten of niet?
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Meer vaste energiecontracten aangeboden door nieuwe regels
    Lees op website  

© 1998 - 2023 Bencom Group BV > Founded in Groningen