Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Ben Woldring lanceert internationale hotel vergelijkingssite

 • Alle 2100 hotels in Nederland onafhankelijk vergelijken
 • Prijzen en beschikbaarheid bij bekende hotel- en boekingssites in 1x doorzoeken
 • Grote prijsverschillen voor dezelfde kamer in hetzelfde hotel

Vandaag is de hotel vergelijkingssite LookingforBooking.com live gegaan. LookingforBooking is het nieuwste initiatief van internetondernemer Ben Woldring. Op de site kunnen alle 2.100 hotels in Nederland en meer dan 7.800 hotels in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Londen met elkaar vergeleken worden. Niet alleen de prijzen tussen ruim 20 hotel- en boekingssites worden vergeleken, tevens kunnen alle hotels eenvoudig op basis van ligging en faciliteiten vergeleken worden. Zo is te zien of bijvoorbeeld draadloos internet of een saunabezoek bij de prijs zijn inbegrepen of dat er extra voor betaald moet worden.

Complexe markt
“De hotelmarkt heb ik altijd al interessant gevonden”, zegt Ben Woldring. “Het is een enorm complexe markt waarvan het aanbod en de prijzen door alle verschillende hotel- en boekingssites tegenwoordig niet meer overzichtelijk te zien zijn. Daar zag ik, samen met mede oprichter Gerlof Bos, kansen om duidelijkheid in te scheppen. Met LookingforBooking.com kan de consument veel tijd en geld besparen bij het boeken van een hotelovernachting.”

Twee jaar voorbereiding
Het idee voor deze site ontstond al enkele jaren geleden. Met een groot team is de afgelopen jaren vanuit de speciaal hiervoor geopende vestiging in Groningen full-time gewerkt om kenmerken van alle hotels stuk voor stuk in kaart te brengen, van spa- en wellness faciliteiten en gratis parkeergelegenheid bij het hotel tot de ligging in een bosrijke omgeving. Het overzicht van buitenlandse hotels zal dagelijks verder groeien doordat hoteliers de mogelijkheid hebben om hun hotelinformatie aan de site toe te voegen.

Geen boekingssite maar zoekmachine voor hotelprijzen
Het internet is de afgelopen jaren in hoog tempo veel boekingssites rijker geworden, terwijl ook de hotels zelf niet stil hebben gezeten. Zo blijkt dat rechtstreeks boeken bij een hotelketen in sommige gevallen zelfs voordeliger kan zijn dan reserveren bij een boekingssite. Daarom worden er op LookingforBooking.com naast de boekingssites ook prijzen van grote hotelketensites zoals InterContinentalHotels.com, NH-Hotels.com en Bastionhotels.nl meegenomen. Het aanbod wordt direct doorzocht, waardoor alle beschikbare hotels en hoteltarieven in één oogopslag getoond worden. “Het is in feite een zoekmachine voor hotels en de hotelprijzen”, aldus Gerlof Bos.

Tientallen euro’s verschil voor dezelfde kamer
Door de huidige economische situatie kunnen 4 en 5-sterren hotels tegenwoordig zeer aantrekkelijk geprijsd zijn. Zo blijkt uit de vergelijkingen van LookingforBooking.com dat je al voor een kamerprijs van 81 euro kunt overnachten in een Nederlands 5-sterrenhotel. Ook blijkt uit de site dat prijsverschillen tussen de verschillende hotel- en boekingssites met gemak oplopen tot ruim 50 euro per kamer per nacht.

Over Bencom
Bencom, het bedrijf van internetondernemer Ben Woldring (24), heeft in ruim 10 jaar tijd een onafhankelijk vergelijkingsimperium opgezet met 9 verschillende grote en kleinere publiekssites, waaronder Bellen.com, Internetten.nl , Gaslicht.com en Energiewereld.nl. De Bencom sites zijn primair gericht op consumenten, hoewel er op enkele sites ook informatie voor de zakelijke markt te vinden is. Op iedere site is het voor bezoekers mogelijk om bij nieuwsberichten reacties achter te laten of om bij de vergeleken producten en diensten ervaringen uit te wisselen. Maandelijks bezoeken ruim 750.000 mensen de Bencom vergelijkingssites.

Meer informatie? Neem contact op met Ben Woldring op +31 (0)595 425859.

Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe

VacaturesBekijk alle vacatures

Bij de Bencom Group zijn we altijd op zoek naar mensen die onze visie, ambitie en positieve energie delen.

 • DvhN: Flexibel of vast? Dit is het beste energiecontract volgens experts
  Lees op website  
 • RTL Nieuws: Prijsoorlog van start: nu een jaarcontract afsluiten of niet?
  Lees op website  
 • RTL Nieuws: Meer vaste energiecontracten aangeboden door nieuwe regels
  Lees op website  

© 1998 - 2023 Bencom Group BV > Founded in Groningen