Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Bellen.com lanceert RekeningScan

• Met de RekeningScan snel duidelijkheid in belgedrag en besparing
• Zelf mobiele telefoonrekening uploaden als PDF-bestand
• Direct nauwkeurig beladvies op maat
• Ruim 11.000 berekeningen in enkele seconden
• Geen persoonlijke gegevens of wachtwoord nodig

GRONINGEN – vrijdag 5 november. Om het vergelijken van telefoontarieven nog makkelijker te maken, heeft de onafhankelijke vergelijkingssite Bellen.com vandaag de RekeningScan geïntroduceerd. Met deze innovatie kunnen mobiele bellers zelf hun telefoonrekening uploaden. De site rekent automatisch uit hoeveel bespaard kan worden en welk abonnement het goedkoopst is. Ook wordt een uitgebreide analyse van het belgedrag in beeld gebracht.

visual_vernieuwde_belwijzer_485x230_2

Door het woud aan beltarieven en voordeelbundels betalen consumenten vaak te veel voor hun mobiele abonnement. Ook schat men bij het afsluiten van een abonnement het eigen bel- sms- en internetgedrag niet altijd juist in. Ben Woldring: “Niet verbazingwekkend gezien de ruim 366 abonnementen die veelal met meerdere voordeelbundels te combineren zijn. Ook worden minuten steeds vaker naar boven afgerond. Belbundels raken hierdoor sneller op, waarna dure minuten moeten worden afgerekend.“

Nu steeds meer providers de mogelijkheid bieden om je telefoonrekening via internet te downloaden, heeft Bellen.com de RekeningScan ontwikkeld. “Uit de bètatest van de afgelopen tijd bleek dat veel consumenten een besparing van honderden euro’s per jaar kunnen realiseren!”, benadrukt Ben Woldring, directeur en oprichter van Bellen.com.

Hoe het werkt
Tot op heden moest je voor een abonnementsadvies zelf een inschatting maken van je belgedrag of getallen uit je rekening overtypen in de Belwijzer. Door de toevoeging van de RekeningScan wordt dit een stuk makkelijker. Nadat je je telefoonrekening als PDF-bestand van de website van je provider hebt gedownload, kun je deze eenvoudig via een beveiligde verbinding uploaden naar de RekeningScan op Bellen.com. Deze herkent automatisch van welke provider de rekening afkomstig is en leest alle gegevens uit die van belang zijn voor de uitgebreide calculatie.

Ruim 11.000 berekeningen
Tijdens het scannen van je telefoonrekening wordt op de seconde nauwkeurig gekeken hoe lang en hoeveel je gebeld hebt. Ook neemt de RekeningScan het aantal sms’jes, mms’jes en het gebruik van mobiel internet mee. Vervolgens worden binnen enkele tellen per geüploade factuur ruim 11.000 berekeningen gemaakt. Daarbij worden alle mogelijke combinaties van abonnementen en aanvullende bundels vergeleken om tot een zeer gedetailleerd maatadvies te komen. Naast het overzicht met goedkoopste abonnementen en de besparing krijg je een uitgebreide analyse van je belgedrag.

Wisselend belpatroon
Er is ook rekening gehouden met mensen die per maand een wisselend belpatroon hebben. Je kunt bij de RekeningScan ervoor kiezen om bijvoorbeeld al je rekeningen van het afgelopen jaar te uploaden, zodat je wisselende belgedrag automatisch wordt meegenomen in het advies.

Privacy
Uniek aan de RekeningScan is dat je geen login of wachtwoord van je provider hoeft in te vullen. Daarnaast wordt 100% onafhankelijkheid geboden, is privacy gewaarborgd en worden persoonlijke gegevens niet gedeeld met derden.
De RekeningScan biedt op dit moment ondersteuning voor telefoonrekeningen van de providers Ben, Hi, KPN, Telfort, T-Mobile en Vodafone. “Binnenkort worden de kleinere providers hier nog aan toegevoegd”, licht de internetondernemer verheugd toe.

Over Bencom
Bencom, het bedrijf van internetondernemer Ben Woldring (25), heeft in 12 jaar tijd een onafhankelijk vergelijkingsimperium opgezet met 9 vergelijkingsites, zoals Bellen.com, Internetten.nl, Gaslicht.com en LookingforBooking.com. Bij de Bencom Group werken 25 medewerkers verdeeld over 3 vestigingen. Maandelijks worden de Bencom vergelijkingssites ruim 750.000 keer bezocht.

Over de Belwijzer
De Belwijzer voor mobiele telefonie is in 1999 geïntroduceerd op Bellen.com. Bijzonder aan de Belwijzer was destijds dat het niet simpelweg een opsomming van tarieven was, maar dat de bezoeker kon aangeven hoeveel minuten hij of zij ging bellen, waarna de Belwijzer de best passende bundel kon berekenen.
Inmiddels is de markt voor mobiele telefonie een stuk ingewikkelder geworden en heeft de Belwijzer gedurende de jaren zich steeds verder ontwikkeld. Zo worden verschillende abonnementsvormen, bellen per seconde of per hele minuut en internetten via het mobieltje allemaal meegenomen in de berekening van de Belwijzer. Nu is de mogelijkheid om telefoonrekeningen te uploaden daaraan toegevoegd. De RekeningScan heeft enige tijd als bètaversie op Bellen.com gestaan en is vandaag officieel gelanceerd.

Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe

VacaturesBekijk alle vacatures

Bij de Bencom Group zijn we altijd op zoek naar mensen die onze visie, ambitie en positieve energie delen.

  • DvhN: Flexibel of vast? Dit is het beste energiecontract volgens experts
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Prijsoorlog van start: nu een jaarcontract afsluiten of niet?
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Meer vaste energiecontracten aangeboden door nieuwe regels
    Lees op website  

© 1998 - 2023 Bencom Group BV > Founded in Groningen