Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Langer doen met de batterij van je smartphone?

Ben je net druk Pokémons aan het vangen, krijg je de melding dat je batterij bijna leeg is. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Ik geef je tips om de batterijduur van je smartphone te verlengen. Deze tips zijn ook handig voor niet-Pokémonspelers.

1. Schakel wifi, bluetooth, GPS of NFC uit.

Als je de wifi, bluetooth, GPS of NFC niet gebruikt, schakel ze dan uit. Dit kun je doen bij de instellingen van je toestel. Wanneer deze functies aanstaan gaat je telefoon constant op zoek naar signalen om mee te verbinden. Veel apps vragen om de locatie van je toestel, terwijl deze apps de locatie niet nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Let hier goed op. Door hier slim mee om te gaan, gaat je batterij langer mee.

2. Vliegtuigmodus of niet storen inschakelen

Met het inschakelen van vliegtuigmodus worden alle mobiele verbindingen uitgezet. Dit zijn oproepen, berichten, gegevensverwerkingsfuncties, wifi en bluetooth. Je bent hierdoor niet meer bereikbaar.
De niet storen modus zet de telefoon automatisch op stil en zorgt dat het scherm niet steeds aan gaat om meldingen te tonen. Je kunt dit aan zetten als je niet bereikbaar hoeft te zijn, bijvoorbeeld als je een afspraak hebt of ’s nachts. Je internetverbinding delen met andere toestellen verbruikt veel energie. Schakel daarom alleen de mobiele hotspot in als je graag je data wilt delen.

3. Verlaag de helderheid van je beeldscherm

Door de helderheid van je scherm te verlagen, verbruik je minder energie. Met een lagere schermhelderheid gaat je batterij langer mee. De helderheid kun je verlagen door,lage-batterij afhankelijk van je telefoon, het snel menu te openen door naar boven of beneden te schuiven. Hier kun je gemakkelijk de helderheid aanpassen. Ook kun je dit aanpassen bij de instellingen.

4. Gebruik een geschikte achtergrond

Een bewegende achtergrond zorgt voor een leuk effect, maar dit kost veel van je batterij. Het is verstandiger om te kiezen voor een stilstaande achtergrond.  Donkere achtergronden besparen nog meer energie. Kleuren kosten namelijk meer energie om weer te geven. Zodra je het beeldscherm van je toestel aan hebt staan, kost dit energie. Zorg ervoor dat het scherm automatisch zichzelf uitschakelt. Na een korte tijd waarin je je toestel niet gebruikt gaat het scherm dan op stand-by. Dit kun je instellen in de instellingen van je toestel.

5. Zet achtergrondtaken uit

De agenda app of apps die je mail ophalen blijven op de achtergrond synchroniseren. Als je je instellingen aanpast kun je de levensduur van je batterij verlengen. Hoe vaker je per uur, dag of week apps synchroniseert, hoe meer energie het kost. Zorg er dus voor dat je apps minder vaak synchroniseren.

Veel apps gebruiken stroom op de achtergrond. Als je een app niet meer nodig hebt kun je deze beter afsluiten. Dit kun je doen door op de home toets van je toestel te drukken, dan krijg je een scherm dat weergeeft welke apps er nog aan staan op de achtergrond. Het is ook verstandig om automatisch apps updaten uit te schakelen.

Veel apps wijzen je op nieuwe berichten, zoals nieuwsberichten of whatsappjes in een groepsgesprek. Door deze updates blijf je constant op de hoogte, maar dit gaat ten koste van je batterij. Je kunt de onnodige notificaties uitzetten bij de instellingen en pushberichten.

Door je telefoon regelmatig opnieuw op te starten stop je de processen die bezig zijn. Bij het opnieuw opstarten gaan er geen gegevens verloren. Let op: het opnieuw opstarten kost ook energie.

6. Schakel de energiebesparende modus of spaarstand in

De meeste toestellen hebben een energiebesparende modus of spaarstand. Als je deze aanzet worden op de achtergrond minder taken uitgevoerd. Je blijft wel bereikbaar. Als jouw toestel niet zo’n functie heeft kun je de gratis app Battery Doctor downloaden. Hiermee kun je apps uitschakelen die onnodig veel stroom gebruiken.

7. Schakel het trillen en/of de geluiden uit

Dit is geen tip voor Pokémon GO spelers, want daar heb je de trilfunctie juist nodig. Trillen kost de batterij meer moeite dan geluid afspelen. Zet om batterij te besparen daarom je trilfunctie uit en het geluid aan of helemaal uit.  Een achtergrondmuziekje verbruikt ook veel van je batterij.

8. Let op de temperatuur

Bij een hele hoge of lage temperatuur werkt je toestel minder goed. Check dus bij welke temperaturen je toestel goed werkt en let erop dat je toestel niet te warm of te koud wordt.

9. Schakel de beweging en gebaren uit

Veel toestellen hebben speciale functies, zoals vegen voor schermafbeelding of dempen als je hem op de kop legt. Als je hier geen gebruik van maakt, schakel dit dan uit. Het is zonde om je batterij onnodig leeg te laten lopen.

10. Speciaal voor de Pokémon GO spelers nog een tip om weinig batterij te verbruiken tijdens game acties.

Het vangen van Pokémons, bezoeken van Pokéstops en het vechten of trainen van een gym kosten meer energie dan het controleren van de Pokédex of door te lopen. Wat kun je doen om batterij te besparen?

–          Richt je op één ding, bijvoorbeeld alleen nieuwe Pokémons vangen

–          Zet de camera (Augmented Reality) uit tijdens het spelen

–          Zet de accu besparende modus aan in de Pokémon Go app

–          Sla de kaarten van Google Maps op

Mocht je je het met deze tips niet redden, dan is het ook mogelijk om een powerbank aan te schaffen. Hiermee kun je de batterij van je toestel op elk moment van de dag opladen zonder stopcontact.

Door Annika Wortelboer. Annika  is net afgestudeerd van de opleiding Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool Groningen. Na haar stage bij Bencom is ze nu parttime in dienst.Annika Wortelboer

© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen