Faire Komparatoren, von denen Sie wirklich profitieren
   

Radio & TV

Im Radio und im Fernsehen wird Bencom und den Seiten regelmäßig Aufmerksamkeit geschenkt. Nachstehend finden Sie eine Auswahl an Ausstrahlungen mit Ben Woldring

BNR De Ochtendspits: Groot deel van Nederland voelt nog niks van gestegen energieprijs [1.39.20]  

Veel consumenten merken nog helemaal niks van de gestegen stroom- en gasprijzen. Bij een groot aantal energiebedrijven heeft namelijk de helft van de klanten een vast contract van vóór de Oekraïne-oorlog. Wel lopen veel van die contracten de komende maanden af, blijkt uit navraag van BNR.

NPO Radio 1: Moeten we naar een Europees prijsplafond voor gas?  

Alle Europese landen zitten ermee in hun maag: de steeds verder stijgende energieprijzen. En dus klinkt steeds meer de roep om een gezamenlijke, Europese aanpak. Dit weekend hielden de Belgische premier en de Oostenrijkse bondskanselier een pleidooi voor een Europees prijsplafond voor gas. Zou dat een goed idee zijn? Daarover in Geld of je Leven een gesprek met Ben Woldring, eigenaar van prijsvergelijkingssite Gaslicht.com.

NOS Journaal: Gasprijs blijft maar stijgen [0:21]  

De gasprijs op de internationale gasmarkt blijft maar stijgen.

Sprout: Ben Woldring: ‘Richt je bedrijf zo in dat je morgen keer tien kan gaan’  

In de videoserie Scaling Up vraagt MT/Sprout ondernemers naar hun belangrijkste groeilessen. In aflevering acht Ben Woldring, founder van de Bencom Group. ‘Mijn eerste ondernemersles was: één bv, is geen bv.’

Telegraaf.nl: ‘Nu ingrijpen om winters energieprobleem te voorkomen!’  

Voor de dertiende keer organiseerde De Telegraaf het Energiespreekuur. Lezers en kijkers konden hier terecht met vragen over onder meer de energierekening. Experts Ben Woldring van Gaslicht.com en Tjitte Mastenbroek van ACM ConsuWijzer gaven antwoord op veelgestelde vragen.

NPO Radio 1: Is het een goed idee om de energierekening te bevriezen?  

Iedereen krijgt last van de hogere energierekening, maar vooral voor mensen met een laag inkomen is het “een dreun”. Dat zegt het Centraal Planbureau vandaag in het Centraal Economisch Plan van dit jaar. GroenLinks pleit daarom voor het bevriezen van de energieprijzen. Gaat dit die klap verzachten of moet het kabinet de oplossing voor de beloofde compensatie elders zoeken? Daarover een gesprek met GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger en energiekosten-expert en eigenaar van Gaslicht.com Ben Woldring.

NPO Radio 1 – Lege schappen op de energiemarkt  

De oorlog in Oekraïne heeft grote gevolgen voor de Nederlandse energiemarkt. De onzekerheid bij de energiebedrijven over de situatie is zo groot dat ze liever geen nieuwe klanten binnenhalen en een vast tarief afsluiten kun je op dit moment vergeten. In De Nieuws BV spreekt Natasja Gibbs erover met Ben Woldring, oprichter van de vergelijkingssite Gaslicht.com.

RTV Noord – Forse stijging gasprijs door oorlog in Oekraïne  

De aanval van Rusland op Oekraïne zorgt voor flinke stijgingen op de gasprijs. Maar de piek in de gasprijs die eind december werd gehaald is nog ver weg. Ben Woldring roept de consument op om het hoofd koel te houden en roept de overheid op om tempo te maken op het (tijdelijk) verlagen van de BTW op de energieprijzen.

Hart van Nederland – Dringende oproep aan het nieuwe kabinet: ‘Gooi btw op energie omlaag’  

Het vormen van een nieuw kabinet lijkt de uitgelezen kans om ook eens een start te maken met het aanpakken van de torenhoge energierekeningen. Vergelijkingssite Gaslicht.com komt met het idee om de btw op de energierekening van 21 procent te verlagen naar 9 procent. Iets wat Stella de Swart, die op bijstandsniveau leeft, uitstekend zou uitkomen: “Iedere euro is er één”.

BNR – Gaslicht.com: Verlaag btw op energie  

Om de druk op huishoudens met torenhoge energierekeningen te verlagen moet de btw op gas en licht van 21 naar 9 procent. Dit zegt CEO Ben Woldring van prijsvergelijker Gaslicht.com. Zijn pleidooi krijgt steun van de Vastenlastenbond en schuldhulpverlenersclub NVVK. ‘Waarom wordt energie gezien als een luxegoed?’ vraagt Woldring zich af.

BNR – Prijsvergelijkers: stap niet over naar andere energieleverancier  

Energieprijsvergelijkers adviseren consumenten om niet over te stappen naar een andere energieleverancier. Normaal gesproken is december juist dé maand om over te stappen, maar dit jaar zit er door de energiecrisis en het daardoor magere aanbod weinig beweging in de markt. De prijsvergelijkers adviseren om niet over te stappen en de kat uit de boom te kijken.

Kassa – Chaos op de energiemarkt. Wat is de oplossing?  

In de afgelopen maand leek het wel een totale chaos op de energiemarkt. De prijzen van vooral gas bereikten een extreme piek en vier energieleveranciers vielen om. Daardoor moeten ruim 100.000 klanten gedwongen overstappen naar een andere maatschappij. En daar krijgen ze te maken met een flinke prijsverhoging.

BNR Digitaal – Gesprek over breedband en 5G  

Steeds meer grote instanties hebben data te over, maar kunnen ze die veilig met elkaar delen? De nieuwe Amsterdam Data Exchange, oftewel AMdEX, schiet te hulp. Deze infrastructuur wordt nu opgezet door onder meer de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdam Economic Board.


© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen