Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Zoek dekking!

Wanhopig zijn ze, je ziet ze hun telefoontje in de lucht houden, al turend naar het scherm. Geen zendmastjes in beeld te bekennen. Wat nu? Zonder mobiel geen leven.

Verrassend om te constateren dat wat een paar jaar geleden nog een luxe was, nu als een primaire levensbehoefte gezien wordt. ‘Vroeger’ moest de trotse mobiele telefoonbezitter in Ter Apel naar de brug over de snelweg fietsen om mobiel te kunnen bellen… tegenwoordig wordt er in een ander deel van de provincie Groningen 5G getest. Met 5G moet je in theorie binnen een seconde een speelfilm kunnen downloaden. Dan kun je dus ook online echt fatsoenlijk televisie kijken: Netflix in de bus. En via mobiel internet lekker goedkoop bellen. Ideaal. Toch? Het betekent ook dat je altijd en overal bereikbaar kunt zijn, maar moet je dat ook willen?

Mensen verwachten langzamerhand dat ze altijd bereik hebben en dus bereikbaar zijn. Dat levert af en toe geinige dingen op. Zoals de dame die dagelijks met de trein reist en (dus) weet dat er op het traject Roodeschool-Groningen witte gaten zitten. Sterker nog, ze weet nog waar ook, want tijdens een gesprek valt de verbinding weg en verzucht ze hardop: “Dacht ik het niet, Warffum.”

Aan al die bereikbaarheid hangt een prijskaartje, of hangen liever gezegd prijskaartjes. Het kost geld en het kost rust. Een mobiele aansluiting is niet gratis en een mobiele telefoon kost ook geld. Nu ligt het er natuurlijk even aan hoeveel geld je te besteden hebt, of hoeveel geld je uit wilt geven, maar je kunt al sneller goedkoper mobiel bellen dan via een vaste telefoonlijn. En je hebt het ding altijd bij je. Het kan dus ook wat opleveren! Mobiel internet is veiliger dan wifi, dus met wat mobiele MB’s erbij kun je ook WhatsAppen, Facebooken en Twitteren/Snapchatten. Bij Tele2 bel je zelfs via het mobiele 4G netwerk (VoLTE) en vrijwel overal is dekking. De wereld binnen handbereik. Wat wil je nog meer?!

Rust misschien? Omdat je onderweg de administratie kunt doen levert dat voor sommigen tijdswinst op, maar aan de andere kant, iedereen kan je altijd bellen. ‘Vroeger’ kon je nog te pas en te onpas de ‘sorry, ik rijd een tunnel in’ troefkaart spelen, om dan het gesprek te beëindigen, dat is nu geen excuus meer. Alhoewel, je kunt gelukkig nog steeds ongegeneerd zeggen dat je net de spoortunnel bij Delft binnen dendert. Of dat je Warffum nadert…
Op Bellen.com vergelijken we een veelvoud aan abonnementen gecombineerd met een toestel, sim only pakketten en ook losse toestellen. En we hebben een dekkingskaart waar de vier netwerken op terug te vinden zijn… Er zit altijd wel iets bij dat bij je past.

Door Els WerkmanEls Werkman

© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen