Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Verdubbeling zorgoverstappers via Poliswijzer.nl

  • Goedkope varianten binnen hetzelfde concern erg populair
  • Veel consumenten selecteren op ruime ziekenhuiskeuze
  • Ten opzichte van hetzelfde moment een jaar geleden 94% meer overstappers

GRONINGEN, vrijdag 30 december – Vanwege de fors hogere zorgpremies in 2017 stappen consumenten tot nu toe massaal over naar een andere, voordeligere polis. Via de onafhankelijke zorgvergelijkingssite Poliswijzer.nl zijn tot en met donderdag 29 december maar liefst 94% meer aanmeldingen binnengekomen ten opzichte van hetzelfde moment een jaar eerder. Met name de goedkopere varianten van de grotere, bekende zorgverzekeraars zijn erg populair, in totaal kiest twee derde van de overstappers voor ZieZo, Anderzorg of Univé. Dat deze polissen zo populair zijn is niet verwonderlijk omdat het daarmee mogelijk is om binnen hetzelfde concern verzekerd te blijven en toch een paar honderd euro per jaar te besparen.

Nederland kiest voor scherpe premie

De zorgverzekering wordt volgend jaar gemiddeld 7,5% duurder. De verzekeraars uit de top drie bieden scherp geprijsde zorgverzekeringen aan, maar het gaat niet alleen om de prijs. Ook keuzevrijheid is belangrijk. Nederlanders die op de prijs letten én op een ruime keuzevrijheid in zorgverleners, kiezen veelal voor ZieZo (van Zilveren Kruis), Univé en Anderzorg. Deze verzekeraars hebben namelijk alle ziekenhuizen gecontracteerd en brengen een naar verhouding lage premie in rekening.

Bij de vier grootste verzekeraars is 90% van de Nederlanders verzekerd. Alle vier kiezen ze ervoor om een goedkope internetverzekeraar in de markt te zetten. Deze internetverzekeraars domineren het lijstje van de meest gekozen verzekeraars via Poliswijzer.nl. De grote verzekeraars verliezen het duidelijk van hun online zusjes. CZdirect wordt 7 keer vaker gekozen dan CZ. De verschillen zijn nog groter bij Menzis, met 12 keer zoveel overstappers voor hun voordelige label Anderzorg dan voor Menzis zelf. De verschillen tussen Zilveren Kruis en hun goedkopere variant ZieZo spannen echter de kroon: tegenover één enkele overstapper voor Zilveren Kruis zijn er maar liefst 47 overstappers naar ZieZo.

Overstappen naar de goedkopere zorgverzekeraars

De grootste verzekeraars van Nederland kiezen ervoor om met een goedkoop label nieuwe verzekerden te lokken. Van deze strategie kan iedereen profiteren en dat lijkt de trend voor deze overstapperiode. Ben Woldring, oprichter van Poliswijzer.nl: “Binnen hetzelfde concern overstappen loont. De verschillen tussen de verzekeringen qua dekking zijn minimaal, maar de verschillen in de premies zijn juist groot.” De overstappers hebben dit ook gemerkt en zijn overgestapt naar de online zusjes van de grote zorgverzekeraars. “Door over te stappen worden de premies voor de zorgverzekering ook op scherp gezet. De grote verzekeraars moeten moeite doen om verzekerden vast te houden,” aldus Ben Woldring. Consumenten hebben nog tot en met 31 december 23:59 uur de tijd voor het vergelijken en overstappen.

Over Poliswijzer.nl

Poliswijzer.nl is de meest volledige zorgvergelijker van Nederland en is de enige die alle zorgverzekeringen vergelijkt. Ook zorgverzekeringen die niet af te sluiten zijn via de vergelijker, worden in de resultaten meegenomen. Poliswijzer.nl maakt onderdeel uit van de Bencom Group en kan als zusterbedrijf van de bekende vergelijkingssites Bellen.com, Gaslicht.com en LookingforBooking.com putten uit 18 jaar kennis en ervaring op vergelijkingsgebied. De Bencom Group telt ruim 40 medewerkers verdeeld over 3 vestigingen in Nederland en is met WechselJetzt.de ook actief in Duitsland. Jaarlijks maken ruim zes miljoen mensen gebruik van de vergelijkingssites van de Bencom Group. Neem voor meer informatie contact op met Mark Wierenga (mark@bencom.nl) of Ben Woldring (ben@bencom.nl): 0595-425859

VacaturesBekijk alle vacatures

Bij de Bencom Group zijn we altijd op zoek naar mensen die onze visie, ambitie en positieve energie delen.


© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen