Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Vakantiebellen.com brengt duidelijkheid in buitenlandse GSM-tarieven

Usquert (GR.) 10 juli, het bedrijf Bencom van de jonge internetondernemer Ben Woldring, laat het Nederlandse publiek kennis maken met een nieuwe internetsite Vakantiebellen.com, speciaal gericht op de (mobiel) bellende vakantiegangers.

Op Vakantiebellen.com is alle informatie te vinden over bellen in het buitenland en de kosten daarvan. Er worden nuttige tips gegeven om de telefoonrekening binnen de perken te houden tijdens het verblijf in het buitenland en er wordt uitgelegd hoe diensten als SMS en Voicemail daar werken. Daarnaast staan er op Vakantiebellen.com belangrijke telefoonnummers om bij de hand te hebben op vakantie en kan de bezoeker zelf uitvinden of zijn of haar toestelfrequentie wel geschikt is voor gebruik op het buitenlandse netwerk.

Als men met een mobiele telefoon gebruik maakt van een buitenlands netwerk, worden zgn. “roamingkosten” in rekening gebracht. Deze zijn vaak een veelvoud van de tarieven die de beller gewend is te betalen in Nederland. De roamingtarieven verschillen vaak per land, operator, dagdeel en abonnement. Dat leidt tot een jungle van tarieven, waar de argeloze vakantieganger nauwelijks wijs uit wordt. Door de tarieven van meer dan 125 bestemmingen op Vakantiebellen.com te vergelijken, kan mobiel bellend Nederland de telefoonrekening behoorlijk binnen de perken houden bij het bellen in het buitenland!

In tegenstelling tot gebeld worden in Nederland, moet er in het buitenland voor het ontvangen van gesprekken op een Nederlands mobieltje fors betaald worden. Daardoor kan met name het aan hebben staan van het mobiele antwoordapparaat voicemail in het buitenland een dure aangelegenheid worden. Als iemand in Nederland een bericht inspreekt op de mobiele voicemailbox van de “vakantieganger”, dan betaalt deze beller enkel de kosten tot aan de grens. De gebelde persoon draait op voor de kosten vanaf de Nederlandse grens naar de buitenlandse bestemming en weer terug naar de voicemailcomputer in Nederland. Zo kan het dus gebeuren dat mensen die denken niet gebeld te hebben in hun vakantieland, maar die wel (onbewust) voicemailboodschappen hebben ontvangen, terugkomend in Nederland zullen schrikken van een ontzettend hoge telefoonnota. Vakantiebellen.com geeft tips over het goed gebruik van voicemail in het buitenland en behoedt vakantiegangers voor een financieel drama.

Vakantiebellen.com is in zijn geheel door Bencom ontwikkeld en wordt net als de andere Bencom sites gehost bij PLANT Internet Solutions in Amsterdam.

Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe

VacaturesBekijk alle vacatures

Bij de Bencom Group zijn we altijd op zoek naar mensen die onze visie, ambitie en positieve energie delen.

  • DvhN: Flexibel of vast? Dit is het beste energiecontract volgens experts
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Prijsoorlog van start: nu een jaarcontract afsluiten of niet?
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Meer vaste energiecontracten aangeboden door nieuwe regels
    Lees op website  

© 1998 - 2023 Bencom Group BV > Founded in Groningen