Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Prijzenoorlog energiemarkt: aantal overstappers ruim 35% toegenomen

Niet alleen bij de supermarkten woedt een prijzenoorlog. Ook in de energiemarkt wordt nu gevochten om de gunst van de afnemers en het aantal overstappers groeit sterk. Dit wordt ook bevorderd door de recente aandacht in de media voor de ontevredenheid in de markt over het presteren van de energiebedrijven. Op de energie prijsvergelijkingsites van Ben Woldring is het aantal bezoekers spectaculair gestegen. Maar de groei van het aantal overstappers is zelfs nog groter. In april stapten ruim 35% meer afnemers over dan in maart.

De ergernis over de buitensporig hoge inkomens is voor veel consumenten reden om van energieleverancier te wisselen. Vooral nieuwe, kleine energiebedrijven als Energie:direct, Enerfree, Oxxio en Greenchoice lijken van de onrust te profiteren. Op de vergelijkingssites is het aantal bezoekers spectaculair gestegen en de groei van het aantal overstappers is nog groter. In april wisselden tot nu toe ruim 35% meer consumenten van energieleverancier dan in maart.

Ben Woldring: “Het is duidelijk merkbaar dat meer mensen geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om een andere leverancier te kiezen dan voorheen. Het lijkt samen te hangen met de grote media aandacht die er recent is voor de problemen rond de slechte afwikkeling van verhuizingen, de trage en gebrekkige facturering, het tegenwerken van de liberalisering en in het algemeen de zeer matige klantenservice. De druppel die de emmer doet overlopen zijn de berichten over de extreem hoge beloningen van topfunctionarissen bij een aantal grote energieleveranciers.”

In korte tijd is het aantal bezoekers op de energie vergelijkingssites Gaslicht.com en Energiewereld.nl en een aantal partnersites, waaronder Vergelijk.nl, enorm toegenomen. In maart werden er op de twee sites nog circa 56.000 unieke bezoekers geteld, in april kwamen er ruim 70.000. Een toename van zo’n 25 procent.

Ben Woldring: “Nog nier eerder sinds de vrijwording van de markt op 1 juli 2004 trad een dergelijke groei op. Het is duidelijk dat consumenten niet alleen vanwege de prijs maar momenteel vooral ook uit onvrede overstappen. Die onvrede en de verontwaardiging over de topsalarissen zou er zeker niet zijn geweest als de sector de zaken goed op orde zou hebben. En consumenten wachten blijkbaar de maatregelen van de toezichthouder Dte niet af om hier de nodige verbeteringen in aan te brengen. Zij kiezen eieren voor hun geld, oftewel een andere energieleverancier.”

Net zoals indertijd bij de liberalisering van de telecommarkt, toen KPN de vrijwording probeerde te vertragen, zien we nu ook hier dat de markt uiteindelijk haar werk doet, aldus Ben Woldring. Consumenten weten, mede dankzij goede prijsvergelijkers op het internet, hun weg wel te vinden.

Ben Woldring: “Overstappen is gelukkig kinderlijk eenvoudig. Een besparing van 10 tot 20% is gauw bereikt en met één klik is het geregeld. En om de mensen te helpen bij alle onduidelijkheid, wordt op de sites extra aandacht besteed aan heel veel uitleg. Ook is er een TOP-5 op Gaslicht.com geplaatst, die concurrentie tussen de aanbieders enorm stimuleert.”

Over de sites van Ben Woldring
Vanwege het aanbod op zowel het gebied van telefonie (Bellen.com), internet (Internetten.nl), digitale tv (Digitelevisie.nl) als van energie, biedt Ben Woldring de markt een compleet gamma aan. Er wordt niet alleen op prijs vergeleken, maar ook op productspecificaties. Ervaringen met leveranciers kunnen worden uitgewisseld in het forum en tevens bestaat de mogelijkheid om producten en diensten direct online aan te vragen. Via de ContractWizard is het mogelijk om tijdig te worden gewaarschuwd voor de afloop van een internet, energie of telecomcontract. Tot slot kan men energiekosten beter budgetteren door het periodiek bijhouden van een Online Meterkaart.

Bekijk hier het artikel op nu.nl

Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe

VacaturesBekijk alle vacatures

Bij de Bencom Group zijn we altijd op zoek naar mensen die onze visie, ambitie en positieve energie delen.

  • DvhN: Flexibel of vast? Dit is het beste energiecontract volgens experts
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Prijsoorlog van start: nu een jaarcontract afsluiten of niet?
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Meer vaste energiecontracten aangeboden door nieuwe regels
    Lees op website  

© 1998 - 2023 Bencom Group BV > Founded in Groningen