Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Poliswijzer.nl: Orthodontie vaker volledig vergoed door zorgverzekeraars

• Meer keuzevrijheid voor ouders van kinderen die een beugel nodig hebben
• Volgend jaar 19 verzekeraars met ruime orthodontievergoeding en directe acceptatie
• Grote prijsverschillen in aanvullende verzekeringen, bijna 600 euro op jaarbasis

Groningen – Per 1 januari bieden meer verzekeraars een ruimere vergoeding voor orthodontie dan in 2015. En dat is goed nieuws voor ouders van kinderen onder de 18 die toe zijn aan een beugel. Er is daardoor meer keuzevrijheid. Goed vergelijken loont de moeite vanwege de forse prijsverschillen tussen de aanvullende verzekeringen met een vergoeding voor orthodontie. Deze kunnen oplopen tot bijna 600 euro op jaarbasis. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke zorgvergelijkingssite Poliswijzer.nl.

Omdat orthodontie niet in het basispakket zit, zullen ouders die dit vergoed willen krijgen hiervoor een aanvullende verzekering moeten kiezen. Ben Woldring, directeur van Poliswijzer.nl: “Dit jaar troffen we bij 14 verzekeraars een aanvullende verzekering met een orthodontie vergoeding aan waar je zonder medische vragen of wachttijd direct gebruik van kon maken.” Voor 2016 zijn er 19 verzekeraars die zo’n aanvullende verzekering aanbieden. Interpolis, Aevitae, Avero Achmea, Ketlitz Wolfse en Pro Life bieden volledige vergoedingen met directe acceptatie voor het eerst aan. Volgens de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten kost een beugel gemiddeld tussen de 1400 en 2300 euro. Het is voor ouders met kinderen die binnenkort een beugel nodig hebben dan ook al snel lonend om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten.

Directe acceptatie niet vanzelfsprekend
Er zijn veel aanvullende verzekeringen waarin orthodontie gedeeltelijk wordt vergoed, maar bij lang niet alle verzekeringen worden ze ook voor de volle 100% vergoed. Ook zijn er veel verzekeringen waarbij er geen directe acceptatie is en je dus een bepaalde tijd moet wachten – en premie betalen – voordat je de beugel ook daadwerkelijk vergoed krijgt. Voor dit onderzoek heeft Poliswijzer.nl gekeken naar orthodontieverzekeringen waarbij ten minste 1000 euro voor 100% vergoed wordt en die uitgaan van directe acceptatie.

Opvallend zijn vooral de verschillen in premies. Zo is Interpolis ZorgActief MeerZeker verkrijgbaar voor € 17,22 per maand, hierbij wordt 100% van de orthodontiekosten tot 2000 euro vergoed. Kies je daarentegen voor Azivo AV TopExtra, dan kost je dit per maand maar liefst € 66,35 en ben je dus op jaarbasis € 589,56 extra kwijt. Daarbij moet natuurlijk wel worden vermeld dat deze aanvullende verzekering meer extra vergoedingen biedt dan alleen die voor orthodontie.

Tips om te besparen
Voor ouders met kinderen die een beugel nodig hebben zijn er nog meer manieren om geld te besparen. Ben Woldring: “Het is bijvoorbeeld niet nodig dat beide ouders over een aanvullende verzekering met orthodontiedekking beschikken, als slechts één van beide ouders dit heeft is dat geldig voor al hun kinderen onder de 18 jaar.” Daarnaast kan ook bespaard worden door na het jaar waarin de beugel geplaatst wordt over te stappen naar een goedkopere verzekering met minder dekking. “In het eerste jaar worden de meeste kosten gemaakt, het is dan verstandig te kiezen voor een ruimere vergoeding. De controles bij de orthodontist en het uiteindelijke weghalen van de beugel is een stuk goedkoper, hiervoor zou minder dekking volstaan”, aldus Ben Woldring van Poliswijzer.nl. Overleg vooraf met de orthodontist over de te verwachten kosten voor de komende jaren en stem daar dan je aanvullende verzekering op af.

Over Poliswijzer.nl
Op Poliswijzer.nl is het mogelijk om bij het vergelijken direct te filteren op de dekking voor orthodontie. Er kan dan worden gekozen voor alleen een gedeeltelijke vergoeding, of voor een volledige vergoeding. Op die manier kan eenvoudig de meest voordelige aanvullende verzekering met orthodontiedekking gevonden worden, die zo veel mogelijk past bij de wensen van de consument. Poliswijzer.nl, maakt onderdeel uit van de Bencom Group en kan als zusterbedrijf van de bekende vergelijkingssites Bellen.com, Gaslicht.com en LookingforBooking.com putten uit 17 jaar kennis en ervaring op vergelijkingsgebied. De Bencom Group telt ruim 40 medewerkers verdeeld over 3 vestigingen in Nederland en is met WechselJetzt.de ook actief in Duitsland. Jaarlijks maken ruim zes miljoen mensen gebruik van de vergelijkingssites van de Bencom Group. Neem voor meer informatie contact op met Tony Duchenne (tony@poliswijzer.nl) of Ben Woldring (ben@bencom.nl): +31 595 425859

VacaturesBekijk alle vacatures

Bij de Bencom Group zijn we altijd op zoek naar mensen die onze visie, ambitie en positieve energie delen.


© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen