Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Huisdierbezitters zijn duur uit in hotels

 • 61% van de hotels weigert huisdieren
• 647 hotels vragen extra toeslag van gemiddeld € 10,78 p.h.p.n. 
• Librije’s Hotel in Zwolle duurste hotel voor honden
• Grote verscheidenheid in hondenvoorwaarden
LookingforBooking.com geeft duidelijkheid over hondvriendelijkheid in hotels

GRONINGEN – vrijdag 1 oktober. Om het reizen met een huisdier overzichtelijker te maken onderwierp de onafhankelijke boekingssite vergelijker LookingforBooking.com de ‘hotellerie voor honden’ aan een grondig onderzoek. Het blijkt dat in 61% van alle Nederlandse hotels huisdieren niet zijn toegestaan. Van de hotels waar u, ook op dierendag aanstaande maandag, uw hond wel mee naar toe mag nemen, rekent 72% hier een extra toeslag voor.

Volgens Gerlof Bos, directeur van LookingforBooking.com is de reden van de extra toeslag over het algemeen te wijden aan de extra kosten die het hotel maakt om de kamer te reinigen. Bos: “Voor een gast is het erg belangrijk alle relevante informatie over het huisdier, inclusief de prijs per overnachting, voor het boeken te weten. Hotel boekingssite vergelijker LookingforBooking.com toont vanaf nu dan ook per hotel in Nederland de huisdierentoeslag. Het overzicht is niet alleen zinvol voor huisdierbezitters, ook voor mensen zonder huisdier of met een allergie kan het erg nuttig zijn”.

Extra toeslag

Er zijn genoeg hotels waar u uw hond gewoon mee naar toe mag nemen. Reken er echter niet op dat dit gratis is. Slechts 28% van de hondvriendelijke hotels ontvangen uw hond gratis, tegen 72% die er een extra toeslag voor rekenen. Hierbij schromen vele hotels niet om uw hond als melkkoe te gebruiken. Zo kost de overnachting van uw hond in Librije’s Hotel in Zwolle bijvoorbeeld 50 euro per nacht en is hiermee het duurste hotel van Nederland. Wel moet worden opgemerkt dat de hond hiervoor een eigen bedje toegewezen krijgt. Niet voor alle hotels hoeft zo diep in de buidel getast te worden; de gemiddelde hondentoeslag over de 647 hotels die er geld voor vragen, bedraagt volgens LookingforBooking.com € 10,78.

Regels

Niet alleen op financieel gebied verschilt het hondenbeleid per hotel. Een veelvoud aan verschillende voorwaarden en restricties worden door de Nederlandse hotels opgelegd aan wie zijn hond wil meenemen. In de meeste gevallen zijn honden niet welkom in de restaurantgedeeltes. Ook komt het voor dat de hond gebonden is aan een bepaald kamertype of een bepaalde etage. In sommige gevallen krijgt ’s mens beste vriend zelfs een eigen kamer.

Voorwaarden

In veel hotels worden er ook eisen gesteld aan de hond in kwestie. Of de hond wel of niet welkom is wordt mede bepaald door hoe groot hij is, hoe zwaar hij is, hoe hard hij blaft of door de lengte van de haren. Ook moet er vaak een eigen mand meegebracht worden en in City Hotel Oh Là Là Mosae in Maastricht is het een vereiste dat de hond kan traplopen. Het Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof in Heerenveen doet minder moeilijk: “De hond mag mee mits hij de tafelpoten maar heel laat”. LookingforBooking.com raadt u dan ook sterk aan om goed geïnformeerd te zijn over deze verscheidenheid van regels en voorwaarden voor honden in hotels.

Top-5 prijzen Per Hond Per Nacht

 HotelPlaatsPrijs p.h.p.n.
1Librije's HotelZwolle€ 50
2Hotels van OranjeNoordwijk€ 40
3Grand Hotel Huis ter DuinNoordwijk€ 35
4Hotel de l' EuropeAmsterdam€ 35
5Hilton AmsterdamAmsterdam€ 30

Gebaseerd op onderzoek door LookingforBooking.com naar hondvriendelijkheid in hotels in september 2010

Het merendeel van de hotels rekenen een toeslag per hond per nacht, maar er bestaat ook een aantal hotels dat een vast bedrag per hond rekent ongeacht de duur van het verblijf.

Top 5-Prijzen per verblijf

 HotelPlaatsPrijs p.h.p.n.
1Hilton Rotterdam hotelRotterdam€ 50
2Hilton Amsterdam Airport SchipholSchiphol€ 50
3Landhuishotel BloemenbeekDe Lutte€ 45
4Bilderberg Kasteel VaalsbroekVaal€ 45
5Radisson Blu Hotel Amsterdam AirportSchiphol€ 30

Gebaseerd op onderzoek door LookingforBooking.com naar hondvriendelijkheid in hotels in september 2010

Tip: Zoekt u een hotel waar huisdieren zijn toegestaan? Gebruik op LookingforBooking.com de filter mogelijkheid ‘Huisdieren toegestaan’ onder het tabblad Faciliteiten op de hotel resultatenpagina. De hotels waar huisdieren zijn toegestaan zullen bij de resultaten dan overblijven.

huisdierentoegestaan

Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe

VacaturesBekijk alle vacatures

Bij de Bencom Group zijn we altijd op zoek naar mensen die onze visie, ambitie en positieve energie delen.

  • DvhN: Flexibel of vast? Dit is het beste energiecontract volgens experts
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Prijsoorlog van start: nu een jaarcontract afsluiten of niet?
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Meer vaste energiecontracten aangeboden door nieuwe regels
    Lees op website  

© 1998 - 2023 Bencom Group BV > Founded in Groningen