Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Bencom Group neemt MIJNenergieinzicht.nl over 

 Bencom Group, het bedrijf achter o.a. Gaslicht.com, Poliswijzer.nl en Bellen.com, voegt een nieuw label toe aan een reeks onafhankelijke vergelijkingssites. Het bedrijf heeft de website MIJNenergieinzicht.nl overgenomen en gaat consumenten onafhankelijk inzicht geven in het energieverbruik. Met de overname wil internetondernemer Ben Woldring de energietransitie helpen te versnellen.  

Onafhankelijk inzicht 

Met deze overname biedt Bencom Group de consument gratis en onafhankelijk inzicht in het energieverbruik. MIJNenergieinzicht leest de slimme meter uit en toont het verbruik in een duidelijk  overzicht . Dit zorgt voor bewustwording bij huishoudens. 

 Gedragsonderzoek van Motivaction Research & Strategy uit 2020 toont aan dat er behoefte aan inzicht is. Ruim de helft van de Nederlanders zou graag meer inzicht hebben in het verbruik van specifieke apparaten en de effectiviteit van energiebesparende middelen. Bijna 40 procent geeft aan meer controle te willen en ontvangt graag tips om energie te besparen. Recentelijk onderzoek van het PBL bevestigt dit. Slimme meters in combinatie met energieverbruiksmanagers kunnen bijdragen aan energie besparen. Het inzicht dat hiermee gecreëerd wordt zorgt ervoor dat de consument controle heeft over het energieverbruik.  

Effectief besparen op energierekening 

Gaslicht.com, opgericht in 2003, staat voor het inzichtelijk maken van de energiemarkt op een onafhankelijke manier. De consument inzicht geven in het energieverbruik is een dienst die hier goed bij aansluit. “Consumenten kunnen nu ook al inzicht krijgen in het energieverbruik, maar dit is vaak gebonden aan de leverancier. Dit verandert hiermee”,  aldus Ben Woldring. “Bij ons kan de consument de gegevens altijd inzien, ook als er wordt overgestapt naar een andere energieleverancier.” Daarnaast wordt met deze toevoeging inzichtelijk wat de energieslurpers in huis zijn. Dit inzicht leidt tot effectief besparen op het energieverbruik. “Consumenten kunnen hun energie-inzicht eenvoudig omzetten in een echte besparing, bijvoorbeeld door de aanschaf van zonnepanelen. Zo dalen de energiekosten en tegelijkertijd daalt de uitstoot van CO2”, legt Ben Woldring uit. 

Wat verandert er? 

De huidige gebruikers van MIJNenergieinzicht, ruim 20.0000, kunnen in de komende periode een optimalisatie van de applicatie verwachten. Zo zal de consument volledig in control zijn over zijn eigen meterstanden. Er zal een automatische koppeling met energieprijzen worden gemaakt via Gaslicht.com. Daarnaast zullen gebruikers jaarlijks overstap- en bespaaradvies krijgen. Verder worden er nieuwe features toegevoegd zoals de functie om energievreters op te sporen. Dit geeft grip op het sluipverbruik. Bovendien zal er veel tijd en aandacht aan de service worden besteed. Ook wordt gewerkt aan een integratie in de Bencompare App voor Android en IOS.  

Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe

VacaturesBekijk alle vacatures

Bij de Bencom Group zijn we altijd op zoek naar mensen die onze visie, ambitie en positieve energie delen.

  • DvhN: Flexibel of vast? Dit is het beste energiecontract volgens experts
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Prijsoorlog van start: nu een jaarcontract afsluiten of niet?
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Meer vaste energiecontracten aangeboden door nieuwe regels
    Lees op website  

© 1998 - 2023 Bencom Group BV > Founded in Groningen