Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Bencom: betrouwbare vergelijkingssites

In de media verschijnen nu berichten over de betrouwbaarheid van vergelijkingssites. ‘Sites geven soms verschillende adviezen. Daarom is het slim om meerdere vergelijkingssites te bekijken,’ luidt het advies van ConsuWijzer. Bencom, het bedrijf achter o.a. Bellen.com, Internetten.nl, Lookingforbooking.com en Gaslicht.com, wil  graag uitleggen dat onze vergelijkingssites betrouwbaar zijn.

ConsuWijzer stelt: “Sommige websites hebben afspraken gemaakt met aanbieders. Bijvoorbeeld op het gebied van energie. Hierdoor kan het zijn dat hetzelfde energiecontract op de ene vergelijkingssite net iets goedkoper is dan de andere. Het loont dus om je zoekvraag op meerdere sites in te voeren en op basis daarvan de beste keuze te maken.”

Ook consumentenprogramma Kassa en het NRC stellen betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van sommige vergelijkingssites aan de kaak. Het gaat hier met name op het gebied van vergelijkers van zorgverzekeringen.

Onafhankelijk, volledig, correct en transparant
Wij willen met nadruk stellen dat Bencom, het bedrijf achter een 9-tal vergelijkingssites, dat deze week 15 jaar bestaat, géén prijsafspraken maakt met aanbieders. Wij zijn niet gelieerd aan een belanghebbend bedrijf en 100 procent onafhankelijk. Aanbieders hebben dan ook geen enkele zeggenschap over de activiteiten en de getoonde informatie op de sites.

Anders gezegd: Bencom heeft er geen enkel voordeel bij om een bepaalde aanbieder met voorrang te behandelen; in onze vergelijkingen worden ook aanbieders getoond met wie wij geen samenwerking hebben, ook als deze als beste uit de vergelijking komen.

Voor Bencom maakt het niet uit naar wie u overstapt, de vergoeding van de aanbieder is voor ons altijd gelijk. Deze vergoeding stelt ons in staat om u onze service gratis aan te bieden. Hierdoor zijn en blijven wij altijd onafhankelijk.

Het is heel simpel: willen aanbieders hoger in de ranglijst komen, dan moeten zij een gunstiger aanbod hebben dan hun concurrenten. Wij vragen aanbieders geen geld om hun product of dienst op onze sites te zetten.

Daarnaast zijn we nagenoeg marktdekkend. Als vergelijker voor telefonie, internet, hotels en energie streven we ernaar een zo compleet mogelijk beeld van de markt weer te geven door minimaal 95 procent van het aanbod van een bepaalde markt in onze vergelijkingen op te nemen. Er wordt geen enkele aanbieder met voorrang behandeld. Zodoende kunt u er op rekenen via gebruikmaking van de vergelijkingssites ook echt het voordeligst uit te zijn. Naast onafhankelijk is de informatie zo actueel, correct en transparant mogelijk.

Toezicht op vergelijkingssites
Toezichthouder ACM (toen nog NMa) voert sinds 2004 periodiek een onderzoek uit naar vergelijkingssites voor aanbieders van energie. In 2011 verscheen het meest recente rapport: Energieprijsvergelijkers 2011 (pdf).

ACM2-4-2013Volgens de toezichthouder ‘kan de consument gerust via een prijsvergelijker overstappen. De benodigde informatie is te vinden op de websites en de prijsvergelijkers zijn voldoende onafhankelijk om een ruime keuzemogelijkheid te garanderen en dus grote prijsvoordelen te bieden.’

Reeds vanaf het eerste onderzoek worden Gaslicht.com, Energiewereld.nl en Totaalwijzer.nl getoetst en voldoen deze sites ruimschoots aan de eisen van informatievoorziening, transparantie, correctheid, onafhankelijkheid, keuzemogelijkheid en duurzaamheid.

Op 12 november startte ConsuWijzer de campagne “Niets doen kost je poen”. Hierin roept ConsuWijzer consumenten op hun contracten onder de loep te nemen. Bijvoorbeeld op het gebied van energie, mobiele telefonie en verzekeringen. Daarvoor bent u op de Bencom vergelijkingssites dus op een betrouwbaar adres!

Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe

VacaturesBekijk alle vacatures

Bij de Bencom Group zijn we altijd op zoek naar mensen die onze visie, ambitie en positieve energie delen.

  • DvhN: Flexibel of vast? Dit is het beste energiecontract volgens experts
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Prijsoorlog van start: nu een jaarcontract afsluiten of niet?
    Lees op website  
  • RTL Nieuws: Meer vaste energiecontracten aangeboden door nieuwe regels
    Lees op website  

© 1998 - 2023 Bencom Group BV > Founded in Groningen