Faire Komparatoren, von denen Sie wirklich profitieren
   

Upload je energierekening en krijg persoonlijk advies

Sinds halverwege 2014 bieden wij bij Gaslicht.com een nieuwe service, de RekeningScan. We merkten bij onze servicedesk dat er veel onduidelijkheid is over de energierekening. Hierdoor blijkt het lastig om energiecontracten met elkaar te vergelijken. Dit leidt tot veel afhakers bij het overstappen naar een andere energieleverancier. Wij krijgen dan ook regelmatig jaar- of eindafrekeningen toegestuurd van mensen die er zelf niet uitkomen met onze Energievergelijker. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een oplossing.

Ik ben werkzaam binnen het tarieventeam van Gaslicht.com. Naast mijn reguliere werkzaamheden is het beheren van de RekeningScan ook een onderdeel van mijn taken. Bij mij komen de jaar- of eindafrekeningen binnen, ik analyseer ze, maak de adviezen en zorg ervoor dat ze verstuurd worden. Ik vind dit een leuke en interessante toevoeging aan mijn werkzaamheden. Het is vooral leuk om mensen een onafhankelijk en persoonlijk advies te geven op basis van de afrekeningen die zij toesturen. Daarnaast vind ik het interessant om te zien hoe energieleveranciers alle kosten verwerken en benoemen. Ben dan ook érg benieuwd of energierekeningen duidelijker worden: sinds 1 januari 2015 moeten aanbieders er namelijk voor zorgen dat de consument die zich oriënteert op een nieuw energiecontract, aanbiedingen beter kan vergelijken! Verder geeft het me een goed gevoel om te zien dat consumenten veel kunnen besparen door over te stappen op een beter energiecontract.

Maar hoe werkt nou zo’n RekeningScan?

Ik vind de Rekeningscan een ideale oplossing voor mensen die het lastig vinden welk energiecontract het voordeligste is, omdat ze hun energierekening niet begrijpen. Onze online dienstverlening van de RekeningScan is vrij simpel en snel geregeld. Je zoekt de meest recente jaarafrekening op en upload deze op onze website. Dat klinkt eenvoudig toch? Het is daarbij wel belangrijk om van te voren na te gaan wanneer je huidige contract afloopt. Zo kan ik in mijn advies ook rekening houden met een eventuele opzegvergoeding als er te vroeg wordt overgestapt. Op basis van de situatie bepaal ik dan of overstappen zinvol is of dat er beter nog even gewacht kan worden met switchen.

Om een goed advies te kunnen geven is het van belang te weten wie je huidige energieleverancier is. De reden dat we dit graag willen weten, is dat we dan ook kunnen bekijken of je energieleverancier een aantrekkelijk verlengingsaanbod heeft. Daarnaast bestaat uiteraard de mogelijkheid om eventuele bijzonderheden of voorkeuren op te geven. RekeningScan-gaslichtWil je bijvoorbeeld per se niet overstappen naar een bepaalde leverancier of heb je juist graag vaste of variabele tarieven? Of wil je liever een zo’n duurzaam mogelijk energiecontract met groene stroom opgewekt in Nederland? Dan houd ik daar rekening mee in mijn 100 procent onafhankelijk advies. En o ja, wees niet bang voor je privacy: we zijn we aangesloten bij het College Bescherming Persoonsgegevens, maken gebruik van een beveiligde verbinding en delen je gegevens niet met derden.

Wil je ook graag ontdekken hoeveel jij kunt besparen?

Via de RekeningScan kun je jaarafrekening uploaden. Dan ontvang je binnen twee werkdagen een persoonlijk en onafhankelijk advies van mij! Liever direct advies? Vul dan je postcode en jaarverbruik in, links op deze pagina. Nog sneller en simpeler!

Door Marion VeldhuizenMarion Veldhuizen

© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen