Faire Komparatoren, von denen Sie wirklich profitieren
   

Overstappen voor mijn bedrijf, is dat wel mogelijk?

Regelmatig ben ik op bezoek bij woningcorporaties, overheden, aannemers van utiliteitsbouw, VVE eigenaren en zakelijke ondernemers. Vaak gaan gesprekken daar over energie, niet alleen over het algemene begrip maar tevens over de kosten hiervan. Wanneer ik aangeef werkzaam te zijn voor Gaslicht.com, zie je de lach op het gezicht al verschijnen. ‘’Dat is fijn, daar gaan we gebruik van maken!’’ is een bekend gezegde op dat moment.

Hoe zit het nu precies met een overstap als het gaat om de zakelijke markt, oftewel het MKB?

Neem bijvoorbeeld kantoorpanden en winkelpanden. Hier wordt gedurende de dag veel energie verbruikt  om processen in gang te zetten. De hoge stroom- en gaskosten kunnen een nadelig gevolg hebben voor de winst, want ook de energierekening is een kostenpost. Iets wat niet iedere ondernemer zich lijkt te beseffen. Door het vergelijken van zakelijke contracten op Gaslicht.com, kunt u snel en eenvoudig (veel) geld besparen! Wel geef ik daarbij altijd aan eerst te controleren wat het gemiddelde jaarverbruik is en welk type aansluitingen er aanwezig zijn. Hierbij kan worden gedacht aan zowel het type stroomaansluiting als gasaansluiting. Dit is namelijk van belang voor de netbeheerkosten. Hoe hoger de aansluitingen, hoe hoger de kosten. Al is dit ook afhankelijk van de regio waar het pand is gevestigd. Wil je hier meer over weten, lees dan onze veelgestelde vragen over zakelijke energie.

Net als voor consumenten bestaan er enorme verschillen in energietarieven voor de zakelijke markt. Door de grote concurrentie, kun je er als MKB’er een grote,  financiële, slag uit slaan door jaarlijks te vergelijken en over te stappen via een vergelijkingssite als Gaslicht.com. Of ZZP’ers ook gebruik kunnen maken van een zakelijk contract? Dat kan! Wanneer je geregistreerd bent bij de KvK is het mogelijk om gebruik te maken van zakelijke energiecontracten, waarbij je soms je BTW kunt terugvragen. Ook hier geldt weer: vergelijk jaarlijks en maak daarmee de overstap. Contracten Energiecontracten met een looptijd van meerdere jaren zijn vaak minder voordelig dan gedacht. Ook energieleveranciers weten niet hoe de prijzen zich ontwikkelen, waardoor zij een stuk zekerheid willen indekken. Grote bedrijven en organisaties, kunnen grootzakelijke offertes opvragen via onze site om zo een voordelig energiecontract aan te gaan bij de, voor hun, voordeligste energieleverancier.

“Naast een flinke besparing ook duurzaam opereren, is dat mogelijk?”

Het is mogelijk om je te laten adviseren door externe bedrijven en organisaties die gaan over het afgeven van bijvoorbeeld energielabels en de ontwikkeling van duurzaamheid. Deze bedrijven kunnen bijvoorbeeld een berekening maken van het feit hoe dik de wanden, glazen, vloeren en deuren dienen te zijn om zo min mogelijk stookkosten te hebben en toch zo duurzaam mogelijk bezig te zijn. Hoe dichter bij de ‘A’, hoe groener het energielabel is en hoe duurzamer jij als organisatie opereert. Ook is het mogelijk om te kiezen voor groene stroom en groen gas. Op deze manier draagt de organisatie bij aan duurzaamheid, wat ten goede komt aan het milieu en aan je portemonnee! gevonden wordt. Wist jij bijvoorbeeld dat de overheid sinds 2010 alleen groene energie afneemt, om zo het goede voorbeeld te geven? Is daarnaast bekend dat er in Den Haag op de Ministeries veel zonnepanelen te vinden zijn? Heeft jouw bedrijfsdak ook zonnepanelen, besef dan dat je ook dan enorm kunt besparen op je energiekosten. Zelfs als je bedrijf energieneutraal is! Vergelijk het zelf op onze zakelijke Energievergelijker.  Als MKB’er is het absoluut lonend om over te stappen van energieleverancier. Uiteraard staat Gaslicht.com zeven dagen per week voor je klaar om je te helpen bij het vergelijken van de voordeligste energiepakketten!

Door Youri van VeluwYouri van Veluw

© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen