Faire Komparatoren, von denen Sie wirklich profitieren
   

Internet Explorer 6 in de ban?

Van sommige rommel kun je lang last houden. Een goed voorbeeld hiervan is Internet Explorer 6. Deze aftandse bejaarde browser bestaat al sinds 2001. In internetjaren is dit hèèèl lang. Het zou daarom een goed idee zijn om te besluiten te stoppen met het gebruik van deze versie. Gewoon nieuwe PC (of Apple), Windows 7 erop en klaar.

IE6 in de banNa het bericht dat Google stopt met de ondersteuning van IE6, is er ook een Nederlands initiatief opgestart, www.wijstoppenook.nl. Op deze site kunnen webbouwers/developers aangeven dat ook zij stoppen met de ondersteuning van IE6. De belangrijkste argumenten van de bouwers zijn:

  • Google stopt per 1 maart met ondersteuning van IE6
  • Internet Explorer 6 vraagt tot wel 10% van het ontwikkelbudget
  • IE6 ondersteunt nauwelijks standaarden
  • IE6 is onveilig en kan makkelijk worden gehackt

Stuk voor stuk goede redenen, ik vraag mij alleen af wat de opdrachtgevers van de webbouwers van het niet langer ondersteunen van IE6 vinden. Vaak maakt het compatible maken van een site voor IE6 zelfs nog deel uit van de requirements. Daarnaast gooi je nogal wat bezoekers weg. Als ik de Bencom-sites bekijk, surft gemiddeld 20% van de Internet Explorer bezoekers nog met versie 6! Maar ondanks dat, prachtig initiatief, wat mij betreft 5 jaar te laat!

[update] Inmiddels is er een tegenactie gestart door Shareforce in de vorm van www.wijstoppenniet.nl. Volg ook de discussie op DutchCowboys: Stopppen met IE6? Slecht idee!Ben Woldring

© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen