Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Ben Woldring in Selectiecommissie Koning Willem I Stichting

Ben Woldring, oprichter en eigenaar van Bellen.com, Gaslicht.com en LookingforBooking.com is toegetreden tot de Regionale Selectiecommissie Noord van de Koning Willem I Stichting. Deze stichting reikt tweejaarlijks de prestigieuze Koning Willem I Prijs uit en beloont ondernemingen die zich onderscheiden op het gebied van durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie.

Prof_Knot-BenWoldring1

 

 

 

 

Prof. Dr. K.H.W. Knot, voorzitter van de Koning Willem I Stichting, samen met Ben Woldring. Fotograaf Maarten Huisman.

 

Nog tot en met 31 december 2013 kunnen bedrijven zich kandidaat stellen voor de Koning Willem I Prijs 2014, waarna de Regionale Selectiecommissies zich als eerste zullen buigen over de inschrijvingen. In 2012 werd de Prijs gewonnen door VDL Groep (Grootbedrijf) en Vencomatic (MKB) en won Normteq de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De Koning Willem I Stichting, onder leiding van Prof. Dr. K.H.W. Knot, nodigt bedrijven van harte uit zich komende maand nog in te schrijven.

Regionale Selectiecommissie Noord

De Regionale Selectiecommissie Noord bestaat naast Ben Woldring uit Dhr. Van der Haar (Algemeen Directeur !pet Hoogeveen), Dhr. Lindemulder (Directeur Private Banking Groningen-Drenthe ABN AMRO), Mevr. H.R. Siertsema (Directeur/Partner Adviesbureau Siertsema & Vos) en Dhr. De Vries RA. Alle Regionale Selectiecommissies (Noord, Oost, Zuid en West)  maken een voorselectie op basis van de aanmeldingsformulieren voor de Koning Willem I Prijs, waarna de selectie plaatsvindt aan de hand van presentaties en bedrijfsbezoeken. Elke selectiecommissie draagt per categorie (Grootbedrijf en MKB) maximaal drie kandidaten voor.

Selectieprocedure

De selectie van de genomineerden en de uiteindelijke winnaar van de Koning Willem I Prijs 2012 wordt verricht door het bestuur van de stichting. Voorzitter van de Koning Willem I Stichting is de heer Prof. dr. K.W.H. Knot, President van De Nederlandsche Bank. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. De zes genomineerden (drie MKB en drie grote ondernemingen) worden in het voorjaar van 2014 bekend gemaakt. Tot en met 31 december 2013 kunnen ondernemingen zich nog kandidaat stellen om kans te maken op dé ondernemingsprijs van Nederland.

Over de Koning Willem I Stichting

De Koning Willem I Prijs en de Koning Willen I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap worden eenmaal in de twee jaar uitgereikt door de Koning Willem I Stichting. Deze Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche bank NV en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn o.a. vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank N.V., Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNO-NCW, MKB-Nederland, NIVE, Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel, Instituut Nederlandse Kwaliteit, TNO, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs en De Nederlandse Staatsloterij. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Voor meer informatie zie www.kw1prijs.nl.

VacaturesBekijk alle vacatures

Bij de Bencom Group zijn we altijd op zoek naar mensen die onze visie, ambitie en positieve energie delen.


© 1998 - 2024 Bencom Group BV > Founded in Groningen