Eerlijke vergelijkers waar je echt wat aan hebt
   

Nieuwe energie door te werken voor Benergy

Na 20 jaar al mijn energie in het geven van sportlessen te hebben gestoken was ik toe aan wat anders. Waar kan ik al mijn energie kwijt en op een adviserende manier contact houden met mensen? Medewerker servicedesk leek mij precies de juiste functie daarvoor. Als je altijd vol energie  zit, waar kan je dan beter aan het werk gaan dan bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vergelijken van energieleveranciers?

Van sceptische slaper naar actieve overstapper

Wat mij als eerste opviel, was dat je echt servicegericht aan het werk bent.  Je mag de tijd nemen om alle vragen te beantwoorden en samen met de klant, door het invoeren van zijn verbruiksgegevens, tot een voordelige keuze komen. Natuurlijk was ik in het begin een beetje sceptisch, want hoe groot kan zo’n verschil nu werkelijk zijn en dan al dat gedoe met overstappen. Lekker blijven zitten  waar je zit, want al die energieleveranciers zijn toch hetzelfde. Fout! Tijdens mijn inwerkperiode  kreeg ik de opdracht om mijn eigen jaarafrekening er eens bij te pakken en te gaan kijken of ik nog steeds een gunstig energiecontract had. Niet dus. Jaren lang bij dezelfde leverancier levert je alleen maar hoge tarieven op. Vooral als je variabele tarieven hebt, ben je helemaal duur uit. Ik kon door over te stappen al gauw 600 euro op jaarbasis besparen. Hoeveel? 600 euro! En het overstappen is helemaal geen gedoe, aanmeldformulier invullen en de rest gaat vanzelf. Het blijkt dat energieleveranciers veel aardiger zijn voor nieuwe klanten dan voor bestaande klanten d.m.v. voordeliger tarieven en welkomstpremies. Dat wordt dus ieder jaar overstappen. Natuurlijk heb ik mijn bevindingen gelijk bij mijn familie en vrienden uitgeprobeerd en ja hoor: ik heb ondertussen al heel wat dinertjes tegoed. Natuurlijk moet ik dan weer heel veel energie gaan steken in het verbranden van al die brandstof overschotten.

Klantenservice zoals klantenservice behoort te zijn

Mijn ervaringen in de 1,5 maand die ik nu voor dit bedrijf mag werken is dat je er echt voor de klant mag zijn. De klant staat centraal en je mag daadwerkelijk goed helpen. Het is geen callcenter waar je 330 seconde per klant de tijd krijgt. Wij werken in een hecht team, daardoor kunnen klanten vragen naar de medewerker die hij of zij al eerder heeft gesproken. De afdeling waar ik werk is echt klantenservice  zoals het hoort te zijn. Als het nodig is mag een gesprek gewoon 20 minuten duren. Even rustig alle gegevens met de klant doornemen en ook meedenken met de situatie van de klant. “Is overstappen op dit moment wel verstandig? Verhuizen en overstappen tegelijk, is dat handig? Ik heb met spoed een leverancier nodig, hoe regel ik dit?” Wat mij ook is opgevallen is dat iedereen vriendelijk is aan de telefoon, ik heb tot nu toe nog geen boze klant gesproken.  De grootste besparing die ik toe nu toe heb kunnen doorberekenen is  1450 euro op jaarbasis  en dat ondanks de boete die de klant ging krijgen bij zijn oude leverancier voor te vroeg overstappen. Iedere situatie is weer anders en dat is nou juist het gedeelte waar ik extra energie uit haal.

Mijn nieuwe sport

Op het ogenblik verdiep ik mij in zonnepanelen en dan met name de teruglevering hiervan. Dit is veel uitzoekwerk maar laat ik dat nou net heel leuk vinden. Wie weet gaat mijn volgende blog wel daarover. Voorlopig kan ik zeggen dat het mijn nieuwe sport is een zo voordelig mogelijk energiecontract te kunnen vinden voor onze klanten.

Door Anoushka van der Vlist


Anoushka van der Vlist
Anoushka van der Vlist

© 1998 - 2021 Bencom Group BV > Founded in Groningen